Skip to main content

Laat je inspireren en leer met Daikin

Laat je inspireren door de wereld van Daikin warmtepompen: kijk, leer en ontdek hoe onze oplossingen je woning kunnen transformeren.

Aircon Klimaatbeheersing, Spijkenisse

Familie Boiloie helemaal van het gas op de vierkante meter

Sanders Airconditioning, Eindhoven

Vrijstaande villa aan de rand van Eindhoven

Brabant Installatie Techniek, Eindhoven

Paravinci

Eppink Installatietechnieken BV

Uni-Mount indaks oplossing

Montagebedrijf van Waveren

Familie Arkema opweg helpen naar gasloos verwarmen

Geïnteresseerd in meer familieverhalen?

Wat onze klanten zeggen

Meer informatie

Je kunt advies inwinnen over welk type warmtepomp het meest geschikt is voor jouw woning bij een Daikin installateur, bij het personeel in de flagshipstore van de fabrikant, of je kunt onze residential solutions navigator raadplegen.

De meeste warmtepompen worden doorgaans geleverd met een binnen- en een buitendeel. Elke unit produceert geluid als hij in werking is, dit geluid wordt doorgaans gemeten in dB(A) en deze niveaus variëren van een schaal van 0 dB(A) tot 140 dB(A).

Als je kijkt naar geluidsniveaus, zie je ook specificaties gegeven voor geluidsvermogen en geluidsdrukniveau.

Het geluidsvermogen is het direct bij de bron gemeten geluidsniveau.

Het geluidsdrukniveau is het geluidsniveau gemeten op een bepaalde afstand (meestal 1,5 - 2 meter) van de bron.

De binnendelen van Daikin warmtepompen produceren over het algemeen een geluidsdrukniveau van ongeveer 30 dB(A), wat vergelijkbaar is met het geluid van een persoon die fluistert.

Buitendelen, die in een grotere verscheidenheid aan maten geleverd worden, variëren in geluidsdrukniveau tussen 40 dB(A) en 62 dB(A). Dat is vergelijkbaar met het geluid van respectievelijk tjilpende vogels en mensen die een gesprek voeren.

De levensduur van een warmtepomp ligt doorgaans tussen de 15 en 20 jaar, hoewel dit van een aantal factoren afhangt. Bijvoorbeeld onderhoud. Hoewel warmtepompen een onderhoudsarme oplossing zijn, zorgt een jaarlijkse controle door je installateur of servicepartner voor een langere levensduur.

No! Furthermore, our air-to-air heat pumps (also known as air conditioners) can help reduce the symptoms of allergies. Daikin integrates multiple filters in all its air conditioning units: titanium deodorising filters, silver allergen filters and flash streamers remove dust and capture bacteria. With proper air conditioning maintenance, and as long as they are cleaned regularly, these filters will provide cleaner, healthier air for everyone to breathe.

 

Wat is de functie van een luchtreiniger?

Een luchtreiniger kan schadelijke stoffen, allergenen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht verwijderen. Door een combinatie van technologieën, zoals elektrostatische HEPA-filters, actieve koolstoffilters en ionisatoren, helpen luchtreinigers om verontreinigende stoffen op te vangen en te neutraliseren, waardoor de lucht die je inademt aanzienlijk schoner wordt.

De 5 voordelen van het gebruik van een luchtreiniger

Het gebruik van een luchtreiniger in huis of op kantoor heeft veel voordelen:

- Verbetering van de binnenluchtkwaliteit doordat verontreinigingen, zoals stof, pollen, huidschilfers van huisdieren, schimmelsporen en rook, uit de lucht worden verwijderd.

- Vermindering van allergieën en astmasymptomen doordat allergenen uit de lucht worden verwijderd.

- Vermindering van geurtjes, zoals rook, kookluchtjes en chemicaliën, door het gebruik van actieve koolstoffilters en andere zuiveringstechnieken.

- Een betere nachtrust is een van de belangrijkste voordelen van een luchtreiniger. Het zorgt voor een schonere en comfortabelere slaapomgeving door verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen.

- Een comfortabelere en aangenamere woon- of werkruimte doordat verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht worden verwijderd.

Ja, warmtepompen kunnen worden aangesloten op zowel oude als nieuwe radiatoren.

Als je al radiatoren in je huis hebt, kunnen hoge temperatuur warmtepompen of hybride warmtepompen (als je een gasketel vervangt) daar gemakkelijk op worden aangesloten. De bestaande leidingen kunnen worden gebruikt zonder dat je de radiatoren hoeft te vervangen of extra werkzaamheden hoeft uit te voeren.

Een efficiënt ventilatiesysteem kan je woonlasten en de kosten van je huishouden op vier manieren verlagen. Dit zijn:

1) Energiebesparing: Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (de meest doeltreffende manier om kosten te besparen) helpt je om energie te besparen. Het brengt warmte van de afgevoerde lucht op een zodanige manier over op de verse lucht dat de temperatuur stabiel blijft. Hierdoor is er minder verwarming nodig, zodat je energiekosten bespaart.

2) Lagere verwarmings- en koelbelasting: Door verse buitenlucht aan te voeren en de muffe binnenlucht af te voeren, draagt het ventilatiesysteem bij aan een lagere verwarmings- en koelbelasting van een HVAC-systeem. Dit verlengt dan weer de levensduur van de HVAC-apparatuur. Daardoor worden vervolgens de onderhoudskosten verlaagd.

3) Minder allergieën en astma: Het DUCO centrale ventilatiesysteem met warmteterugwinning helpt aanzienlijk om de symptomen van allergieën en astma te verminderen door schadelijke deeltjes uit de lucht te verwijderen.

4) Lage onderhoudskosten: Het Duco systeem heeft lage onderhoudskosten en is gemaakt van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie, waardoor het duurzaam is en lang meegaat.

Geïnteresseerd in meer?