Skip to main content

Daikin zoekt een installateur bij jou in de buurt

Onze ervaren installateurs staan voor je klaar

Lachend en pratend stel in blijde verwachting onder een zwarte Stylish terwijl de vrouw iets opzoekt op haar laptop

Je hebt besloten dat je je woning wilt koelen en/of verwarmen met een airco of warmtepomp. En nu zoek je een installateur om je wensen te bespreken en een offerte aan te vragen. Daikin staat voor je klaar! Vul snel het formulier in en een ervaren installateur neemt contact met je op.

STAP 1: VUL HET FORMULIER IN

Voeg belangrijke details over je project toe:

 • Vertel ons over je huidige cv-installatie.
 • Leg uit wat je wensen zijn. Wil je alleen je cv-installatie vervangen, heb je een volledige renovatie gepland of gaat het om een nieuwbouwwoning?
 • Heb je al een Daikin-systeem op het oog? Laat ons weten in welke oplossingen je geïnteresseerd bent.

  Met jouw informatie zoeken we de juiste installateur voor jouw project.

STAP 2: IN CONTACT MET EEN INSTALLATEUR

Nu je het formulier hebt ingevuld, zet je de eerste stap naar het verwarmen en/of koelen van je woning met een warmtepomp of airco.

We brengen je in contact met een gekwalificeerde Daikin installateur bij jou in de buurt. Al onze installateurs hebben ervaring met het installeren van Daikin-producten.

We kiezen een installateur op basis van onderstaande criteria:

 • De installateur is gekwalificeerd en heeft ervaring met het systeem dat je wenst.
 • De installateur is beschikbaar.
 • De installateur zit bij jou in de buurt.
 • De installateur heeft de hoogste feedbackscore.

Binnen vijf werkdagen nadat je het formulier hebt ingevuld, krijg je een e-mail met de gegevens van de beschikbare en geschikte installateur.

STAP 3: DE INSTALLATEUR NEEMT CONTACT OP

Binnen vijf werkdagen nadat je de gegevens van de beschikbare en geschikte installateur hebt ontvangen, neemt de installateur contact met je op om je wensen door te spreken en/of een locatiebezoek in te plannen. Uiteraard kan je zelf ook contact opnemen met de installateur. 

STAP 4: HET LOCATIEBEZOEK

Tijdens het locatiebezoek bekijkt de installateur jouw woning en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn naar aanleiding van je wensen. Op basis van die informatie adviseert hij een oplossing die het beste aansluit op jouw behoeften.

De installateur controleert het volgende:

·                 Het energierendement van je woning
Welke bouwmaterialen zijn er gebruikt voor je woning? Welke isolatiemaatregelen zijn er genomen? Van welk type beglazing is er sprake?

·                 De bestaande cv-installatie en je behoeften
Hoe groot is je woning? Welke ruimtes hebben koeling, verwarming, ventilatie en/of luchtreiniging nodig? Hoeveel verwarmingselementen (bijv. radiatoren) zijn er in je woning? Wat is het vermogen van de radiatoren?

·                 Jouw woonsituatie
Uit hoeveel mensen bestaat jouw huishouden? Hoe vaak ben je thuis? Wat is de gewenste kamertemperatuur? Hoeveel warm water gebruik je?

·                 Praktische informatie voor de warmtepompinstallatie.
De installateur kijkt waar de buiten- en binnendelen moeten worden geplaatst en waar het leidingwerk komt te liggen.

STAP 5: VRAGEN AAN DE INSTALLATEUR

Als je nog vragen hebt, kun je die het beste tijdens het bezoek bij jou thuis stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Is een warmtepomp de juiste keuze voor mij?
  De installateur bespreekt samen met jou je behoeften en verwachtingen, de bestaande installatie en het financiële plaatje om te bepalen of een airco of warmtepomp voor jou de juiste oplossing is.
 • Welk type airco of warmtepomp is het meest geschikt voor mijn huis?
  De installateur geeft informatie over de verschillende soorten airco’s of warmtepompen, wat de kosten zijn en het stappenplan van de installatie. Op basis daarvan kun je kiezen wat het beste bij jou past. Meestal gaat het om een lucht/water warmtepomp met hoge of lage temperatuur, een grondgebonden bodemwarmtepomp of een hybride systeem.
 • Zijn er extra verbouwingswerkzaamheden nodig om de airco of warmtepomp efficiënt te laten werken?
  Tijdens het bezoek kan de installateur enkele maatregelen adviseren waarmee je je airco of warmtepomp zo efficiënt mogelijk laat werken. Vooral als je woning wat ouder is kan dit handig zijn. Voorbeelden van deze maatregelen zijn het isoleren van muren of daken, het tegengaan van tocht of het plaatsen van dubbel glas.
 • Hoe groot moet het vermogen van mijn warmtepomp zijn?
  De installateur bepaalt hoe groot het vermogen van je warmtepomp moet zijn op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte, leeftijd en het energierendement van jouw woning. Zo weet je zeker dat de warmtepomp precies levert wat je woning nodig heeft, niet meer en niet minder.

STAP 6: DE OFFERTE

Kort na het locatiebezoek stuurt de installateur je een offerte voor de door jou gewenste oplossing.

In de offerte staat het volgende:

 • De prijs van de Daikin producten
  De prijs van het buitendeel, de binnendelen en de bediening.
 • De prijs voor overige materialen die nodig zijn voor de klus
  Het leidingwerk en andere spullen die nodig zijn voor de installatie van je airco of warmtepomp.
 • De prijs van de installatie
  De arbeid die nodig is om je airco of warmtepomp te installeren.
  De installateur kan je ook een onderhoudscontract aanbieden.

Goed om te weten: je hebt mogelijk recht op subsidie of belastingvoordelen.

In de meeste landen kom je met een warmtepomp in aanmerking voor subsidies of belastingvoordelen. Controleer of er lokale stimuleringsregelingen van toepassing zijn zodra je de offerte hebt gekregen. Het is jammer als je deze voordelen zou mislopen.

 

STAP 7: DE INSTALLATIE

Zodra je de offerte hebt geaccepteerd, wordt je nieuwe airco of warmtepomp geïnstalleerd.

Tip: Bestel je airco of warmtepomp ruim van tevoren. Met name in de periode net voor de zomer en de winter hebben onze ervaren installateurs het erg druk. De installatie van je airco of warmtepomp verloopt meestal heel vlot. Binnen een dag of twee is alles gemonteerd en werkt de airco of warmtepomp.

Onderstaand staan de stappen die een ervaren installateur normaal gesproken uitvoert om het buitendeel van je warmtepomp te installeren:

 • De beste plek kiezen: de installateur houdt rekening met het draagvermogen van het oppervlak en met de hoeveelheid vrije ruimte rondom het buitendeel.
 • Het buitendeel monteren: het buitendeel moet stevig en volledig waterpas worden bevestigd, idealiter op blokken en met voldoende ruimte aan de bovenzijde voor onderhoudswerkzaamheden.
 • De afvoer installeren: via de aftapplug kan de installateur condenswater vanaf het buitendeel afvoeren.
 • De uiteinden van de koudemiddelleidingen verbreden: de uiteinden van de koudemiddelleidingen worden afgesneden, afgebraamd en verbreed.
 • De koudemiddelleidingen aansluiten: de verbrede uiteinden van de koudemiddelleidingen worden door middel van klemmoeren bevestigd.
 • Controleren op gaslekkages: wanneer de leidingen zijn aangesloten, zal de installateur het systeem vacumeren en controleren op gaslekkages.
 • Vullen met koudemiddel: Daikin warmtepompen worden meestal gevuld met het koudemiddel R-32. Het koudemiddel wordt in vloeibare vorm gevuld via de gasleiding.
 • De koudemiddelleidingen aansluiten: de installateur gebruikt een speciale buigijzer en gaat voorzichtig te werk zodat er geen vocht of stofdeeltjes in de leiding komen.
 • Elektrische bedrading: de elektriciteit wordt aangesloten en een aardlekschakelaar en stroomonderbreker worden geplaatst.
 • Proefdraaien en testen: de installateur meet de voedingsspanning en test het systeem zowel in de koelmodus als verwarmingsmodus.

STAP 8: KLAAR VOOR GEBRUIK

Gefeliciteerd! Je bent nu de trotse eigenaar van een airco of warmtepomp. Vanaf nu kun je je woning verwarmen en/of koelen zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Duurzamer met altijd de perfecte binnentemperatuur!

Vul nu het formulier in en dan brengen wij je in contact met een geschikte installateur voor je nieuwe warmtepomp.

Daikin werkt samen met betrouwbare, ervaren installateurs bij jou in de buurt. Maar als je nog vragen hebt, staan we altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of ondersteuning.