Skip to main content

Daikin zoekt een warmtepompinstallateur bij jou in de buurt

Onze ervaren warmtepompinstallateurs staan voor je klaar

Lachend en pratend stel in blijde verwachting onder een zwarte Stylish terwijl de vrouw iets opzoekt op haar laptop

Je hebt besloten dat een warmtepomp de toekomstbestendige manier is om je woning te verwarmen. En nu zoek je een warmtepompinstallateur bij jou in de buurt om je behoeften te bespreken en een offerte aan te vragen. Daikin staat je voor klaar. Vul het formulier in en een ervaren installateur zal contact met je opnemen.

STAP 1: VUL HET FORMULIER IN

Vul het formulier in en dan brengen wij je in contact met een gekwalificeerde installateur voor je nieuwe warmtepomp.

Voeg belangrijke details over je project toe:

 • Vertel ons over je huidige cv-installatie.
 • Leg uit wat je van plan bent. Wil je alleen je cv-installatie vervangen, heb je een volledige renovatie gepland of gaat het om een nieuwbouwwoning?
 • Heb je al een Daikin-systeem op het oog? Laat ons gerust weten in welke systemen je geïnteresseerd bent.

Met deze informatie kunnen we de juiste warmtepompinstallateur zoeken voor jouw project.

STAP 2: WIJ BRENGEN JE IN CONTACT MET EEN GEKWALIFICEERDE DAIKIN WARMTEPOMPINSTALLATEUR BIJ JOU IN DE BUURT

Top! Nu je het formulier hebt ingevuld, heb je de eerste stap gezet naar het verwarmen en koelen van je woning met een warmtepomp. We gaan nu het volgende doen.

Eerst brengen we je in contact met een gekwalificeerde Daikin warmtepompinstallateur bij jou in de buurt. Al onze installateurs hebben ervaring met het installeren van Daikin-producten.

We kiezen een warmtepompinstallateur op basis van deze criteria:

 • De installateur is gekwalificeerd en heeft ervaring met het systeem dat je op het oog hebt.
 • De installateur spreekt jouw taal.
 • De installateur is beschikbaar voor nieuwe projecten.
 • De installateur bevindt zich bij jou in de buurt.
 • De installateur heeft de hoogste feedbackscore.

Het kan een paar dagen duren voordat we je in contact kunnen brengen met de warmtepompinstallateur.

Als je het formulier hebt ingevuld, e-mailen we je na een of twee werkdagen de naam van de installateur die het meest geschikt is voor jouw project.

STAP 3: DE INSTALLATEUR NEEMT CONTACT MET JE OP

Een paar dagen nadat we je de naam van de installateur hebben gestuurd, neemt de installateur contact met je op om een bezoek in te plannen. (Als je dit wenst, kun je natuurlijk ook zelf contact opnemen met de installateur wanneer je de contactgegevens hebt ontvangen.)

STAP 4: HET LOCATIEBEZOEK

Tijdens het locatiebezoek brengt de warmtepompinstallateur jouw behoeften en de mogelijkheden passende bij jouw woning in kaart. Op basis van die informatie kunnen we een oplossing adviseren die het beste aansluit op jouw behoeften.

De installateur controleert het volgende:

Het energierendement van je woning Welke bouwmaterialen zijn er gebruikt voor je woning? Welke isolatiemaatregelen zijn er genomen? Van welk type beglazing is er sprake?

De bestaande cv-installatie en je behoeften Hoe groot is je woning? Welke ruimtes hebben koeling, verwarming, ventilatie en/of luchtreiniging nodig? Hoeveel verwarmingselementen (bijv. radiatoren) zijn er in je woning? Wat is het vermogen van de radiatoren?

Jouw woonsituatie Uit hoeveel mensen bestaat het huishouden? Hoe vaak ben je thuis? Wat is de gewenste kamertemperatuur? Hoeveel warm water gebruik je?

Praktische informatie voor de warmtepompinstallatie. De gecertificeerde installateur kijkt waar de buiten- en binnendelen moeten worden geplaatst en waar het leidingwerk komt te liggen.

Als je nog vragen hebt, kun je die het beste tijdens het bezoek bij jou thuis stellen. Je kunt bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

 • Is een warmtepomp de juiste keuze voor mij? De installateur bespreekt samen met jou je behoeften en verwachtingen, de bestaande installatie en het financiële plaatje om te bepalen of een warmtepomp voor jou de juiste oplossing is.
 • Welk type warmtepomp is het meest geschikt voor mijn huis? De installateur geeft informatie over de verschillende soorten warmtepompen, wat de kosten zijn en het stappenplan van de installatie. Op basis daarvan kun je kiezen wat het beste bij jou past. Meestal gaat het om een lucht/water warmtepomp met hoge of lage temperatuur, een grondgebonden bodemwarmtepomp of een hybride systeem.
 • Zijn er extra verbouwingswerkzaamheden nodig om de warmtepomp efficiënt te laten werken? Tijdens het bezoek kan de installateur enkele maatregelen adviseren waarmee je je warmtepomp zo efficiënt mogelijk laat werken, vooral als het gebouw waarin je woont wat ouder is. Voorbeelden van deze maatregelen zijn het isoleren van muren of daken, het tegengaan van tocht of het plaatsen van dubbel glas.
 • Hoe groot moet het vermogen van mijn warmtepomp zijn? De installateur bepaalt hoe groot het vermogen van je warmtepomp moet zijn op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte, leeftijd en het energierendement van de woning. Zo weet je zeker dat de warmtepomp precies levert wat je woning nodig heeft, niet meer en niet minder.

STAP 5: DE OFFERTE

Kort na het locatiebezoek zal de warmtepompinstallateur je een offerte sturen voor de door jou gewenste oplossing.

In de offerte staat het volgende:

 • De prijs van de Daikin producten: de prijs van het buitendeel, de binnendelen en de bediening
 • De prijs voor overige materialen die nodig zijn voor de klus: het leidingwerk en andere spullen die nodig zijn voor de installatie van je warmtepomp
 • De prijs van de installatie: de arbeid die nodig is om je warmtepomp te installeren

De installateur kan je ook een onderhoudscontract aanbieden.

Goed om te weten: je hebt mogelijk recht op subsidie of belastingvoordelen.

In de meeste landen kom je met een warmtepomp in aanmerking voor subsidies of belastingvoordelen. Controleer of er lokale stimuleringsregelingen van toepassing zijn zodra je de offerte hebt gekregen. Het is jammer als je deze voordelen zou mislopen.

STAP 6: DE INSTALLATIE VAN DE WARMTEPOMP

Zodra je de offerte hebt geaccepteerd, is het aftellen tot je nieuwe warmtepomp wordt geïnstalleerd.

Tip: Bestel je warmtepomp ruim van tevoren. Met name in de periode net voor de winter hebben onze ervaren installateurs het erg druk. De installatie van je warmtepomp verloopt meestal heel vlot. Binnen een dag of twee is alles gemonteerd en kan de warmtepomp worden ingeschakeld.

Dit zijn de stappen die een ervaren installateur normaal gesproken uitvoert om het buitendeel van je warmtepomp te installeren:

 • De beste plek kiezen: de installateur houdt rekening met het draagvermogen van het oppervlak is en met de hoeveelheid vrije ruimte rondom het buitendeel.
 • Het buitendeel monteren: het buitendeel moet stevig en volledig waterpas worden bevestigd, idealiter op blokken en met voldoende ruimte aan de bovenzijde voor onderhoudswerkzaamheden.
 • De afvoer installeren: via de aftapplug kan de installateur condenswater vanaf het buitendeel afvoeren.
 • De uiteinden van de koudemiddelleidingen verbreden: de uiteinden van de koudemiddelleidingen worden afgesneden, afgebraamd en verbreed.
 • De koudemiddelleidingen aansluiten: de verbrede uiteinden van de koudemiddelleidingen worden door middel van klemmoeren bevestigd.
 • Controleren op gaslekkages: wanneer de leidingen zijn aangesloten, zal de installateur het systeem vacumeren en controleren op gaslekkages.
 • Vullen met koudemiddel: Daikin warmtepompen worden meestal gevuld met het koudemiddel R-32. Het koudemiddel wordt in vloeibare vorm gevuld via de gasleiding.
 • De koudemiddelleidingen aansluiten: de installateur gebruikt een speciale buigijzer en gaat voorzichtig te werk zodat er geen vocht of stofdeeltjes in de leiding komen.
 • Elektrische bedrading: de elektriciteit wordt aangesloten en een aardlekschakelaar en stroomonderbreker worden geplaatst.
 • Proefdraaien en testen: de installateur meet de voedingsspanning en test het systeem zowel in de koelmodus als verwarmingsmodus.

 

STAP 7: JE WARMTEPOMP IS KLAAR VOOR GEBRUIK

Gefeliciteerd! Je bent nu de trotse eigenaar van een warmtepomp. Vanaf nu kun je je woning verwarmen zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Ervaar de toekomst van verwarmen.

Vul nu het formulier in en dan brengen wij je in contact met een geschikte installateur voor je nieuwe warmtepomp.

Daikin werkt samen met betrouwbare, ervaren installateurs bij jou in de buurt. Maar als je nog vragen hebt, staan we altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of ondersteuning.