Skip to main content

12 tips om een luchtreiniger in je huis te gebruiken

Zo haal je het beste uit je Daikin luchtreiniger

Vader en zoon die hun hond aaien en zich geen zorgen maken over hondenharen dankzij de luchtreiniger

Luchtreinigers kunnen de hoeveelheid stof, allergenen en vieze luchtjes in je huis verminderen en rook- en huisdiergeuren verwijderen. Hier volgen enkele tips om het beste uit je Daikin luchtreiniger te halen, van de keuze van de beste plek tot het gebruik van de ‘stille modus’ voor een goede nachtrust

1) Vervang het filter van je luchtreiniger om de tien jaar

De hoogwaardige elektrostatische HEPA-filters van Daikin gaan lang mee, zodat je er tien jaar geen omkijken naar hebt. Ze verwijderen niet alleen op efficiënte wijze kleinere deeltjes, zoals stof en pollen, maar bieden ook veel waar voor je geld. Let wel op de datum, want je moet ze om de tien jaar vervangen. Noteer eventueel het jaar van aankoop als herinnering op de achterkant van het apparaat.

2) Zet de luchtreiniger op de juiste plek

De beste plek is in de kamer waar de luchtreiniger het meest effectief is, maar een van de vele voordelen van een Daikin luchtreiniger is dat hij gemakkelijk te verplaatsen is. Probeer hem dus in je woonkamer, je slaapkamer en overal waar je veel tijd doorbrengt. Kies een stabiele ondergrond, uit de buurt van muren en obstakels om ervan te profiteren.

3) Laat de luchtreiniger regelmatig draaien

Daikin luchtreinigers zijn uiterst energiezuinig. Het is dus een goed idee om ze zoveel mogelijk te laten draaien, want dan benut je ze optimaal. Laat je luchtreiniger draaien als je thuis bent, zodat de lucht voortdurend wordt gezuiverd. Je kunt hem ook aan laten staan als je naar buiten gaat.

4) Gebruik de automatische modus

Weet je niet zeker wat de beste modus is? Onze Daikin luchtreinigers maken het je gemakkelijk met een automatische modus die de ventilatorsnelheid aanpast op basis van de luchtkwaliteit. Zo kun je er altijd op vertrouwen dat de lucht in je huis optimaal wordt gezuiverd.

5) Probeer de timerfunctie

Als je het druk hebt, heb je wel wat anders aan je hoofd dan onthouden om je luchtreiniger aan en uit te zetten. Gebruik in plaats daarvan de timerfunctie om hem op bepaalde tijden in en uit te schakelen. Zo weet je zeker dat de lucht altijd schoon is als je thuis bent. Tip: stel je luchtreiniger zo in dat hij aangaat voordat je thuiskomt om alvast voor frisse, schone lucht te zorgen.

Stel van middelbare leeftijd ligt ontspannen te lezen in een slaapkamer met een goede binnenluchtkwaliteit
Vader en volwassen zoon die van de goede binnenluchtkwaliteit in de woonkamer genieten dankzij een Daikin luchtreiniger

6) Houd de luchtreiniger uit de buurt van muren en meubels

Je Daikin luchtreiniger werkt het meest efficiënt als de lucht vrij circuleert. Zorg dus dat hij niet te dicht bij muren of andere voorwerpen staat en hang er nooit iets boven.

7) Maak de luchtreiniger regelmatig schoon

Je Daikin luchtreiniger is gemakkelijk schoon te maken: veeg hem af met een vochtige doek om stof of vuil te verwijderen.

8) Gebruik de luchtreiniger met andere luchtreinigingsmethoden

Hoewel de Daikin luchtreiniger efficiënt is, moet je er alles aan doen om je huis schoon te houden. Zet ramen open om frisse lucht binnen te laten en zuig en veeg regelmatig om verontreinigingen en vuil buiten de deur te houden. Veel planten kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht, waaronder chrysanten, die graag op een zonnige plek bij een raam staan, en de bescheiden graslelie, die gemakkelijk te vermeerderen is en niet veel verzorging nodig heeft.

9) Kies een luchtreiniger die bij jou past

Als je kamerplanten houdt, heb je ook een luchtreiniger met een bevochtigingsfunctie nodig om ze gezond te houden. Het is belangrijk dat de potgrond niet uitdroogt en de reiniger zorgt ervoor dat de lucht in je huis de perfecte vochtigheidsgraad behoudt.

10) Gebruik de ‘stille modus’ als je wilt slapen

Je hoeft niet bang te zijn dat je luchtreiniger je ’s nachts wakker houdt. Onze Daikin luchtreinigers hebben een ‘stille modus’, die de snelheid en het geluid van de ventilator vermindert, zodat je gemakkelijker kunt slapen. Zelfs als je licht slaapt, zul je merken dat ze superstil zijn.

11) Vergeet de luchtkwaliteitssensor niet

De meeste Daikin luchtreinigers hebben een luchtkwaliteitssensor, die het gehalte van verontreinigingen in de lucht detecteert en de ventilatorsnelheid daarop afstemt.

12) Vergeet niet om je luchtreiniger te verplaatsen

Je Daikin luchtreiniger is compact en draagbaar, dus maak er optimaal gebruik van. Misschien gebruik je hem al in je slaapkamer of woonkamer, maar probeer hem ook eens in andere ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, zoals de keuken of de werkkamer. Het is een uitstekend middel om de algehele luchtkwaliteit in je huis te verbeteren.