Skip to main content

Paravicini

Brabant Installatie Techniek - Eindhoven

Jack van Drost, Technisch adviseur bij Brabant Installatie Techniek, stelt: 

“Brabant Installatie Techniek was benaderd om in het bouwteam deel te nemen voor klimaatinstallaties, aangaande verwarming, koeling en ventilaties. Het project bestaat uit twee gebouwen. Een gebouw met 28 huurappartementen en een gebouw met een zorgcomplex voor dementerende ouderen, bestaande uit 22 kamers.”

De uitdaging

Er waren een aantal uitdagingen. De belangrijkste uitdaging voor dit project staat in verband met de schuine daken van het gebouw. Het was een uitdaging om alle apparatuur op de daken te kunnen plaatsen. Daarnaast was er, met name bij het zorgcomplex, ook beperkte ruimte om collectieve systemen in het gebouw te kunnen realiseren.

De oplossing

Jack:

”Allereerst is er samen met een bouwkundige aannemer naar gerichte oplossingen gekeken. Na overleg zijn we er samen uitgekomen en kwamen we voor de oplossing uit op warmtepompen met een hoog rendement, lage temperatuur vloerverwarming met een hoog comfort, balansventilatie met een hoog comfort en hoog rendement. Dit allemaal met kwalitatief de juiste apparatuur.”

Waarom Daikin?

Dit project betreft twee verschillende installaties. De eerste installatie betreft de individuele warmtepompen ten behoeve van de 28 huurappartementen en de tweede installatie is een collectieve warmtepompinstallatie ten behoeve van het zorggebouw. Jack: ”We hebben voor Daikin gekozen, omdat Daikin voor beide systemen de juiste oplossing heeft. Daarnaast heeft Daikin de juiste personen om samen vanaf het ontwerpstadium tot de uitvoering de expertise te leveren die nodig is.”

Duurzaamheid

De individuele Daikin warmtepompen ten behoeve van de 28 huurappartementen zorgen in combinatie met lage temperatuur van de vloerverwarming en balansventilatie met hoog rendement warmteterugwinning voor zeer duurzame woningen met een laag energieverbruik, wat gezien de stijgende energieprijzen zeer wenselijk is. Bovendien zorgt deze combinatie ook voor een hoog comfort, wat voor de gebruikers zeer aangenaam is. Ook ten behoeve van het zorggebouw is door combinatie van collectieve warmtepompen van Daikin, in combinatie met warmtepompen voor tapwater, vloerverwarming/vloerverkoeling en balansventilatie met hoog rendement warmteterugwinning hét ideale systeem gerealiseerd voor deze gebruikersgroep.

Het resultaat

Jack sluit af:

Jack sluit af: ”Het resultaat van dit project is uniek, vanwege de combinatie om voor beide gebouwen de ideale oplossing te vinden. Enerzijds voor de gebruikers van de huurappartementen en anderzijds voor het zorgcomplex voor dementerenden. De ideale oplossing is niet alleen gevonden voor het praktische, de uitvoering, maar ook met name voor het gebruik.”

Meer informatie op onze website: https://www.brabanttech.nl/project/paravicini-bergen-op-zoom/

product
product

Het eindresultaat

Maak een afspraak met een Daikin erkende installateur

Een airconditioning- of warmtepompinstallateur analyseert je behoefte voor verwarming en/of koeling en bekijkt je woonsituatie. Op die manier wordt de juiste keuze voor je airconditioning- of verwarmingssysteem bepaald, afgestemd op uw behoefte(n).

Volgende case study