Skip to main content

Stand By Me

Alles wat je moet weten over je Daikin-producten en onze uitzonderlijke aftercare service-opties, in één gemakkelijk toegankelijk platform. Onze experts staan nog jaren aan je zijde.

Hoe Daikin je kan helpen

Een aanvullende garantie van zes maanden is gratis

plaatsaanduiding voor illustratie

Alle essentiële informatie over je apparatuur op één plek

plaatsaanduiding voor illustratie

Ontdek onze extra services

plaatsaanduiding voor illustratie

Herinneringen voor wanneer je jaarlijkse onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden

plaatsaanduiding voor illustratie

Een platform dat ontworpen is voor jouw

Wat is Stand By Me?

Stand by Me is ons exclusieve aftercare service-platform. Registreer eenvoudig je Daikin-producten zodat je toegang krijgt tot uitgebreide garantie- en onderhoudspakketten voor blijvende gemoedsrust.

Wat krijg je?

Stand by Me biedt, in één gemakkelijk toegankelijk platform, alle informatie over je producten en de services die beschikbaar zijn om hun levensduur te verlengen.

Hoe werkt het?

Het is eenvoudig! Klik eenvoudig op de snelkoppeling en volg de stappen om je producten te registreren. Zodra je je geregistreerd hebt, kun je door alle beschikbare service-opties bladeren om je product de zorg te geven die het verdient.

Waarom moet ik mijn Daikin-unit registreren?

Geef je installateur toestemming om toegang te krijgen tot je apparatuur om problemen op afstand op te kunnen lossen. Je installateur krijgt automatisch een melding wanneer er een fout in jouw apparatuur optreedt.

Meer informatie

Je kunt je product registreren via de registratieknop op de Stand By Me-website. Hierdoor opent een pop-up scherm waar je een e-mailadres en wachtwoord voor je nieuwe account kunt invullen, en vervolgens op de volgende schermen je overige gegevens.

Zodra dit is gebeurd, wordt een validatiemail naar je account gestuurd. Als je je e-mailadres hebt gevalideerd door op de link in de e-mail te klikken, word je doorgestuurd naar Stand By Me om de registratie van je installatie te beginnen.

Als je gebruik maakt van een inlogmogelijkheid via social media (Facebook, Linkedin, Twitter) hoef je je e-mailadres niet te valideren, maar moet je inloggen zodra je de registratiestroom in de pop-up schermen hebt doorlopen.

Je moet een Daikin account aanmaken en je eerste installatie registreren via een van de twee opties.

Optie één: vul de inbedrijfstellingscode in die je van de installateur hebt gekregen en vul je persoonlijke gegevens in. Accepteer de algemene voorwaarden en klik dan op "Opslaan". Als je de inbedrijfstellingscode niet hebt, neem dan contact op met je plaatselijke Stand By Me-team met het serienummer van de unit.

Optie twee: je kunt de installatie registreren op basis van apparaattype, serienummer en digitale factuur. Je moet naar beneden scrollen om de verschillende stappen te doorlopen. Vergeet niet je gegevens aan het eind op te slaan.

Nadat je eerste apparaat is geregistreerd, kun je bijkomende installaties registreren via je Daikin-account. In het onderdeel "Installaties" in de menubalk aan de linkerkant staat rechtsboven de knop "Installatie toevoegen". Klik hierop en voeg de tweede installatie toe via een van de twee opties. Herhaal dit voor eventuele verdere installaties.

Dit hangt af van je locatie. Ga om te beginnen naar https://standbyme.daikin.nl/nl/ Onderaan de pagina vind je de contactgegevens van het Stand By Me-team in jouw land.

Elk binnen- en buitendeel heeft een typeplaatje waarop het producttype en het serienummer staan

Je kunt via e-mail contact opnemen met het Stand By Me-team met het serienummer en de productcode van je systeem. Het serienummer vind je zowel op je factuur als op de grijze sticker op je binnen- of buitenunit.

Bedien jouw apparaten met de Onecta app

Regel jouw binnenklimaat overal en altijd op afstand met onze Residential Controller app