Skip to main content

Hoe kwalitatief slechte buitenlucht je huis kan beïnvloeden

Vervuiling buitenshuis kan de lucht binnenshuis ongezond maken. Onze luchtreinigers kunnen helpen

Man brengt thee naar zijn vrouw die ziek in bed ligt

Het openen van de ramen en het inademen van verse lucht is één van de grote deugden van het leven. Maar wat als de kwaliteit van de buitenlucht slecht is? Hieronder kun je zien hoe een Daikin luchtreiniger de lucht die je thuis inademt kan transformeren

Luchtvervuiling binnen- en buitenshuis

Verse lucht is een kostbaar goed. Woon je in de buurt van of in de stad, dan is verse lucht heel zeldzaam. Vervuiling, dampen, allergenen en andere nare zaken liggen op de loer en die kunnen je gezondheid aantasten, vooral als je last hebt van allergieën.

Zelfs als je al je ramen en deuren gesloten houdt, kan de kwaliteit van de buitenlucht die van de lucht binnenshuis beïnvloeden, omdat de vervuiling zich via barsten en ventilatiesystemen een weg door gebouwen kan banen. Stof en pollen, evenals gasvormige verontreinigende stoffen, zoals koolmonoxide, zwaveldioxide en stikstofdioxide, kunnen allemaal tot in de binnenruimtes doordringen waardoor je gezondheid en welzijn aangetast kan worden. Binnen- en buitenluchtverontreiniging zijn vaak met elkaar verbonden.

Wat zijn de gevolgen van een ongezonde luchtkwaliteit?

Je zult de gezondheidseffecten van een slechte luchtkwaliteit misschien niet meteen merken, maar langdurige blootstelling kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen, hoofdpijn en irritatie van ogen, neus en keel. In sommige gevallen kunnen ook bestaande aandoeningen, zoals astma, verergeren.

Als je moeite hebt met slapen, kan de luchtvervuiling binnen en buiten hiervan de oorzaak zijn. Allergenen zoals bacteriën, schimmels en stofmijten kunnen, voor wie hiervoor gevoelig is, regelmatige niesbuien, een verstopte of loopneus en een pijnlijke keel veroorzaken. Wanneer je gaat slapen, kan het dus je ademhaling beïnvloeden en je slaaproutine verstoren, waardoor je je de hele dag moe voelt.

Stel van middelbare leeftijd ligt ontspannen op bed te lezen, genietend van een goede binnenluchtkwaliteit

Oplossingen die de luchtkwaliteit verbeteren

Een luchtreiniger is een perfecte oplossing om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, omdat dit de effecten van je buitenomgeving kan helpen verminderen. Het kan kleine deeltjes, pollen en gasvormige verontreinigingen uit de lucht filteren.

Elke Daikin-luchtreiniger heeft een krachtig elektrostatisch HEPA-filter dat tien jaar meegaat en kleine deeltjes zoals stof, pollen en huidschilfers van huisdieren kan verwijderen.

De voordelen van het gebruik van een luchtreiniger om vervuilende en irriterende stoffen te verminderen zijn legio. Een luchtreiniger kan de symptomen van astma verlichten, giftige chemicaliën en onaangename geuren binnenshuis verwijderen.

Een ander voordeel van het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis is dat het je gezin minder aan ziekten zoals verkoudheid en griep blootstelt. Zonder een luchtreiniger ademt iedereen dezelfde lucht in. Als er al virussen rondgaan, zullen deze zich waarschijnlijk verspreiden. De HEPA-filters van de luchtreinigers vangen deze bacteriën en virussen op, waardoor ziekten die door de lucht worden overgedragen, tot een minimum worden beperkt.

Klaar om de slechte luchtkwaliteit in je huis aan te pakken? Ontdek onze oplossingen voor luchtreinigers!