Skip to main content

Daikin wijst de weg naar seizoensrendement

Een geavanceerde methode om energiezuinigere technologieën te ontwikkelen en te introduceren voor HVAC-R systemen om zo de regelgeving een stap voor te zijn.

bg-image

De voorloper van innovatie

Onze missie is gebaseerd op innovatie en een verbintenis om de meest duurzame en energiezuinige systemen naar consumenten te brengen. Toen de Europese Unie de Ecodesign-richtlijn (2009/125/EC) uitvaardigde, een wet voor minimumrendementsnormen van energiegerelateerde systemen, waren wij klaar voor de uitdaging.

In 2010 was Daikin de eerste fabrikant en producent van HVAC-R die seizoensrendement introduceerde: een geavanceerde methode om energiezuinigere technologieën te ontwikkelen en zo de bedrijfskosten en impact op het milieu te verlagen.

Dit initiatief heeft Daikin aangespoord om een proactieve leider te worden die niet alleen voldoet aan de regelgeving van de toekomst, maar er met geavanceerde technologieën en producten op vooruitloopt.

Wat is seizoensrendement?

Seizoensrendement meet het daadwerkelijke energierendement van verwarmings- en koelsystemen over een periode van één jaar. In tegenstelling tot oudere verwarmings- en koelsystemen volgt het seizoensrendement de dagelijkse werking van een systeem en houdt het rekening met temperatuurschommelingen en stand-byperiodes. Na een jaar geeft het seizoensrendement een beter en betrouwbaarder overzicht van het energieverbruik van een systeem. Zo kunnen consumenten de juiste stappen zetten om de CO2-uitstoot van hun systeem te verlagen.

Seizoensrendement en energielabels

Om ervoor te zorgen dat er aan deze energierendementsnormen wordt voldaan, moeten de Daikin systemen volgens de Ecodesign-richtlijn van de Europese Unie een uniform energielabel hebben. Deze energielabels tonen het energierendement van airconditoning-, ventilatie-, koel- en verwarmingssystemen; consumenten kunnen zo eenvoudig modellen vergelijken.

 • Energielabel - LOT 10

  Labels maken voor lucht/lucht warmtepompen (airconditioningsystemen).

 • Energielabel - LOT 10 - Geluidsreductiemodus (NL Stb. 2020, 189)

  Labels maken voor lucht/lucht warmtepompen (airconditioningsystemen).

 • Energielabel - LOT 1&2

  Labels maken voor lucht/water warmtepompen (verwarmingssystemen). 

 • Energielabel - LOT 6

  Labels maken en technische gegevens raadplegen voor ventilatiesystemen.

 • Eco Design - Ener LOT21

  Ecologisch ontwerp voor luchtverwarmingssystemen, koelsystemen, hogetemperatuurproces-chillers en ventilatorluchtkoelers

 • Eco Design - Entr LOT1

  Technische gegevens raadplegen voor koel-/vriessystemen.

Slim gebruik van energie

In 2010 heeft Daikin seizoensrendement in haar vaste productassortiment geïntroduceerd om consumenten te helpen hun kosten te verlagen en een hoger energierendement te halen. Ontdek enkele van de geavanceerde klimaatsystemen van Daikin die gebruikmaken van seizoensrendement om aan de vereisten van industriële, commerciële en residentiële marktsegmenten te voldoen.

 • Daikin Sky Air

  Sky Air is het toonaangevende assortiment Daikin airconditioningsystemen voor licht-commerciële toepassingen. Ontworpen voor kwalitatief hoogstaande comfort en top-seizoensrendementen met energielabels tot A++ in zowel verwarmings- als koelmodus.

 • Daikin Split

  De Daikin Split-range omvat een ruim assortiment binnendelen, die voldoen aan strenge normen qua design en prestaties. Met energiebesparende functies zoals de intelligente bewegingssensor en weektimers worden energierendementen van A+++ behaald.

 • Daikin VRV

  De Daikin VRV-technologie is ontworpen voor een hoog seizoensrendement in de commerciële sector. Variabele koudemiddeltemperatuur (VRT) zorgt ervoor dat de VRV-systemen het hoogste comfort en rendement bereiken voor eindgebruikers.

 • Daikin koudwatermachines

  De koudwatermachines van Daikin beschikken over de meest geavanceerde technologieën voor het hoogste energierendement en lagere bedrijfskosten.

 • Daikin Altherma

  Daikin Altherma, de best verkopende warmtepomp op de markt, heeft een lagere CO2-uitstoot dankzij het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en energiezuinige technologie.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie