Skip to main content

Kan een luchtreiniger hooikoorts verlichten?

Wees voorbereid op het hooikoortsseizoen en kies voor een luchtreiniger.

Vrouw snuit haar neus vanwege hooikoorts

Als jij last hebt van een loopneus, jeukende ogen en benauwdheid, weet je precies hoe vervelend hooikoorts kan zijn. Ontdek hoe een luchtreiniger verlichting biedt bij allergieën, hooikoorts en astma

 

Kan een luchtreiniger hooikoorts verlichten?

Van hooikoorts kun je je flink beroerd voelen. Een luchtreiniger is dan misschien precies wat je nodig hebt.

Als je last hebt van allergieën of hooikoorts, weet je vast dat je van pollen moet niezen en er jeukende ogen of een verstopte neus van krijgt. De symptomen kunnen zeer mild of juist heel erg zijn, en enkele dagen of zelfs meerdere weken aanhouden. Soms kan een pollenallergie zelfs leiden tot zeer ernstige gezondheidsproblemen, zoals astma of een sinusinfectie.

Het kopen van een luchtreiniger tegen allergieën is een goede stap en kan je ook helpen als je last hebt van hooikoorts. Ga voor een luchtreiniger met een HEPA-filter (High-Efficiency Particulate Air), waarmee de kleine deeltjes die hooikoorts veroorzaken worden gevangen.

Hoe kies je het juiste pollenfilter voor je woning?

Pollen zijn de minuscule, poederachtige sporen van planten en worden door de wind meegenomen. Ze komen je woning binnen door openstaande ramen, deuren of andere openingen. De deeltjes zijn heel klein, dus het beste luchtfilter tegen hooikoorts is een HEPA-filter. Dit filtert niet alleen pollen, maar ook stof en virussen. Als er pollen in je woning zijn en je deze inademt, kun je last krijgen van allergische reacties.

Een luchtreiniger kan een effectief wapen zijn in de strijd tegen pollen, verlicht allergische reacties en verbetert de luchtkwaliteit in je woning. Als je de juiste luchtreiniger kiest en deze ook goed onderhoudt, zorg je voor een schoner, frisser en comfortabeler binnenklimaat voor jou en je gezin.

Hoe gebruik je een luchtreiniger om je hooikoortssymptomen te verlichten?

Een luchtreiniger zal de hevigheid van een allergische reactie op pollen verminderen, maar je kunt nog meer doen om hooikoorts te voorkomen. Houd je deuren en ramen gesloten, want pollen kunnen via zelfs de kleinste kiertjes je woning inwaaien. Het is verleidelijk om in de zomer de ramen open te zetten, maar juist in de zomermaanden zit de hoogste concentratie pollen in de lucht. Door ramen gesloten te houden, zorg je ook voor minder stof, vuildeeltjes en huidschilfers in je woning.

Als een ruimte te warm wordt, is het beter om jaloezieën en gordijnen dicht te doen. Wil je toch je ramen open hebben, kun je ze het beste 's nachts openzetten, aangezien er dan minder pollen in de lucht zitten. Met een luchtreiniger verminder je de klachten van een pollenallergie en kun je 's nachts beter slapen. De luchtreinigers van Daikin zijn fluisterstil en gemakkelijk te bedienen met je smartphone.

Meisje in witte jurk springt op een wit bed
Moeder op de bank kijkt met dochtertje op haar schoot naar een boek

Luchtreinigers bij allergieën: een handige oplossing

Als je last hebt van allergieën of astma kan een luchtreiniger grote voordelen bieden. Wanneer je klachten in verschillende perioden van het jaar opspelen, kan dat komen doordat in de lente de pollen van bomen, in de zomer graspollen en in de herfst pollen van onkruid in de lucht zitten. Een luchtreiniger kan dan een goede investering zijn om seizoensgebonden allergieën te verminderen. Met Daikin geniet het hele gezin van zuivere, gezonde lucht zonder allergenen.

Ontdek de luchtreinigers van Daikin en ervaar zelf de voordelen!