Skip to main content

Een nieuw verwarmingssysteem kiezen

Vind het beste verwarmingssysteem voor jouw woning: ontdek welke mogelijkheden er zijn bij het vervangen van je verwarmingssysteem

Man leest een tijdschrift in zijn woonkamer die een perfecte temperatuur heeft

Als je een bestaand verwarmingssysteem vervangt of een nieuw systeem overweegt, kun je overwegen om af te stappen van systemen op fossiele brandstoffen en over te stappen op iets dat minder wordt beïnvloed door de stijgende energieprijzen en minder impact heeft op het milieu.

Opties voor verwarmingssystemen

Elke woning heeft andere behoeften. De keuze van het juiste verwarmingssysteem hangt af van het type woning, je budget en je levensstijl. Er zijn veel alternatieven, afhankelijk van wat je zoekt.

Bekijk de opties die een lage impact op het milieu hebben.

Lucht/water en grondgebonden warmtepompen

Warmtepompen zijn er in diverse uitvoeringen - lucht/water, voor hoge, middelhoge of lage temperaturen of grondgebonden. Ze gebruiken tot 75% duurzame energie uit de lucht of de grond en worden aangesloten op afgiftesystemen voor verwarmen, koelen en warm tapwater. Warmtepompen bieden een complete oplossing voor je woning, met verschillende uitvoeringen voor elke behoefte. Lucht/water hogetemperatuurwarmtepompen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor oudere huizen met radiatoren.

Hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen combineren bestaande cv-ketels met warmtepomptechnologie en schakelen automatisch tussen de twee om de meest rendabele prestaties te leveren.

Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende afgiftesystemen om te verwarmen, te koelen en warm tapwater te leveren. Ze zijn een uitstekende optie voor de cv-ketelvervanging en een goedkoper alternatief voor andere warmtepompen.

Lucht/lucht warmtepompen

Lucht/lucht warmtepompen, ook bekend als airconditioners, bieden een efficiënte oplossing voor verwarmen, koelen en luchtzuivering. Ze zijn eenvoudig te installeren en kostenbesparend, en kunnen in elk type woning worden geïnstalleerd, oud of nieuw, vrijstaand, rijtjeshuis of appartement.

Ze bieden ook verschillende opties, met enkelvoudige of multi-split oplossingen, zodat je tot vijf binnendelen op één buitendeel kunt aansluiten. Er is zelfs een optie om aan te sluiten op een warmtapwatertank.

Wat is de volgende stap bij het vervangen van je verwarmingssysteem?

Ongeacht of je van fossiele brandstoffen af wilt of de eerste stappen wilt zetten om minder afhankelijk te worden, er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Denk aan kosten, duurzaamheid, levensduur en rendement. Het kan een behoorlijke opgave zijn om de beste oplossing te vinden om je systeem te vervangen. Overleg daarom met een Daikin professional (installateur) over de mogelijkheden.

Lees voor meer informatie ons nieuwsartikel over de verschillende soorten warmtepompen. En als je er dan nog steeds niet zeker van bent dat overstappen een goed idee is, lees dan ons nieuwsartikel over warmtepompen versus fossiele brandstofsystemen.

Neem contact op met de professionals van Daikin en vind het beste verwarmingssysteem voor jouw woning.

Klein meisje in witte jurk springend op een wit bed
Stel knuffelend en een boek bekijkend op de bank