Skip to main content

Online tools en bedieningen

Onze unieke apps en platformen zijn ontworpen om je bij elke stap van je reis met Daikin te begeleiden. Bedien je apparaten, organiseer je nazorg en krijg ondersteuning wanneer je die nodig hebt, alles met één druk op de knop.

Hoe Daikin je kan helpen

Eenvoudige toegang tot de functies van je apparaat

plaatsaanduiding voor illustratie

Alle informatie die je nodig hebt, op één plek

plaatsaanduiding voor illustratie

Regel eenvoudig de temperatuur in je huis

plaatsaanduiding voor illustratie

Krijg hulp wanneer je die nodig hebt via de app

plaatsaanduiding voor illustratie

Blijf verbonden

Onecta app

Maak gewoon bij je thuis verbinding met internet voor volledige controle over je koel- en verwarmingssystemen, inclusief integratie met Alexa en Google Home. Stel temperatuurschema's in, controleer je energieverbruik en meer.

3D app

Nieuwsgierig naar hoe het binnendeel er uit zal zien in je eigen huis? Met de 3D app kun je onze producten in elk interieur visualiseren.

Stand By Me

Alles wat je moet weten over je Daikin-toestel, inclusief aangekochte diensten, onderhoud en nazorgopties, in één gemakkelijk toegankelijk platform. Bovendien staan onze experts altijd voor je klaar.

Maak verbinding met Google Assistant en Alexa

Je kunt via Amazon Alexa of Google Assistant de belangrijkste functies instellen, zoals het instelpunt voor de temperatuur, de bedrijfsmodus en nog veel meer.

Migratie van Daikin Online Controller app naar Onecta app

Maak je gebruik van de Daikin Controller app?
Vanaf 5 februari zal er een migratie plaatsvinden in de Daikin Online Controller app, iedere week migreren wij 5000 systemen. Naar verwachting is de migratie binnen 5 weken afgerond. De Daikin Online Controller app zal na migratie nog steeds werken en lokale bediening mogelijk maken, echter zal de Cloud verbinding en de 'out of home' functie niet meer werken.

Meer informatie

Heb je een Daikin airco en bedien je deze met de Onecta app vanaf een smartphone? Helaas vertoonde de in september uitgevoerde firmware-update van de app (versie 3.1.33) niet de juiste functionaliteit, waardoor de internetverbinding niet meer tot stand kwam.

Vanaf 14 november jl. is er een nieuwe update (versie 3.22.0) beschikbaar in de Google Play Store en App Store, die weer zorgt voor verbinding met het internet. Wij verzoeken je om deze update uit te voeren. Het probleem zal hiermee in de meeste gevallen opgelost zijn.

Helpt de nieuwe update niet en blijft jouw adapter vastlopen? Jouw WIFI-adapter dient vervangen te worden. Als je de Onecta app opent, ontvang je een melding om je verder helpen.

Ervaar je problemen met de Onecta app, maar heb je geen melding ontvangen? De firmware-update lijkt niet de oorzaak van de problemen. Wil je dit formulier invullen en aan ons verzenden? We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de problemen op te lossen. In de tussentijd kun je de airco blijven gebruiken met de meegeleverde afstandsbediening.

Excuus voor het ongemak dat je door de storing hebt ervaren. We doen er alles aan om te voorkomen dat dit soort problemen zich in de toekomst opnieuw voordoen.

Heb je nog vragen? Onze collega’s van Consumentencontact helpen je graag. Stuur een e-mail naar aangenaam@daikin.nl of bel naar 088 324 54 21. 

Ja, je kunt de lokale API van de adapter nog steeds gebruiken na de overstap naar Onecta. De lokale API-functie voor apparaten die momenteel op Daikin Online Controller (DOC) staan, zal niet verloren gaan. Daikin ondersteunt deze integraties echter niet officieel.

Nee, dat is niet waar. U kunt migreren van de Daikin Online Controler (DOC) naar Onecta. Alle adapters en units die compatibel zijn met DOC zijn compatibel met Onecta.

Je hebt een Daikin-account nodig om de Onecta-functionaliteit te gebruiken. Wees gerust: je gegevens zijn veilig: ze worden beschermd door de GDPR-wetgeving. Bekijk de algemene voorwaarden in de Onecta app voor meer informatie over hoe je gegevens worden gebruikt.

Ja, op dit moment kun je de Daikin Online Controller nog steeds gebruiken als back-up, maar alleen binnenshuis. De Daikin Online Controller zal echter binnenkort worden uitgefaseerd, maar aangezien de problemen met Onecta nu zijn opgelost, kun je vertrouwen hebben in dit nieuwe platform dat regelmatig wordt verbeterd en geüpdatet.

Hoewel het IFTTT (If This Then That) domotica platform niet langer wordt ondersteund op Onecta, zijn de meest gebruikte IFTTT functies geïntegreerd in de Onecta app, inclusief spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt ook eenvoudig andere toonaangevende domotica-oplossingen integreren, zoals Niko, Somfy, Homey, Octopus Energy en Hive Energy, en er zullen er in 2024 nog veel meer volgen.