Skip to main content

Koop de juiste airconditioner voor uw woning

5 tips voor een goede investering

5 zaken om rekening mee te houden tijdens het kopen van een airconditioner

Bij het investeren in een airconditioningsysteem, is het kopen van het juiste type, model en capaciteit cruciaal. Airconditioners hebben een grote impact op uw comfort en gezondheid thuis. Deze tips zullen u helpen om de juiste airconditioner voor uw ruimtes en behoeften te kopen, zodat u het meeste uit uw investering kunt halen.

1. Het hele jaar door rendement

Alle Daikin airconditioners koelen woningen met een rendementsklasse tot A+++, het hoogste energielabel op de markt, waardoor uw energienota laag blijft. Met onze oplossingen zult u het hele jaar door genieten van een perfect binnenklimaat, op een comfortabele en energievriendelijke manier.

2. De juiste capaciteit

Bij het kiezen van een airconditioningsysteem, is het belangrijk om de vereiste koelcapaciteit te bepalen. Een systeem met een te kleine capaciteit kan teleurstellende resultaten opleveren, terwijl een overgedimensioneerd systeem een luchtstroom zal leveren die krachtiger is dan nodig, wat zorgt voor onaangenaam comfort. De perfecte capaciteit vinden is een zaak van evenwicht – maar uw Daikin-installateur kan u daarbij helpen.

3. Afstemmen op uw interieur

Elke woning is uniek. Met de stijlvolle airconditioningsystemen en het uitgebreid aanbod aan modellen, biedt Daikin comfortabele en energie-efficiënte oplossingen voor iedere ruimte.

  • Onze wandmodellen (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) passen perfect bij ieder interieur en sommige werden zelfs bekroond met 's werelds meest prestigieuze prijzen voor design.

  • Onze staande vloermodellen (zoals Perfera) passen perfect onder een vensterbank of in een kamer met beperkte hoogte.

Als u uw binnendeel helemaal niet wilt zien, kunt u kiezen voor een verborgen plafond(kanaal)unit. Dit model wordt in verlaagde plafonds of blinde muren ingebouwd, zodat alleen de uitlaatroosters zichtbaar zijn.

4. Zorgdragen voor uw buitendeel

Tijdens het installeren van een airconditioner met een buitendeel, hebben mensen vaak alleen oog voor het binnendeel, omdat deze binnen het meest zichtbaar is. Maar de locatie van het buitendeel is misschien zelfs nog belangrijker, omdat dit een enorme impact kan hebben op de goede werking van het volledige systeem. Het buitendeel is het hart van het airconditioningsysteem en mag daarom niet vergeten worden. Zorg ervoor dat de luchtinlaat en -uitlaat niet belemmerd worden door voorwerpen en bladeren. Kijk uw buitendeel na voor het begin van het zomer- en winterseizoen om de optimale werking te verzekeren.

5. Bestel uw airconditioner tijdig

Wacht niet tot de eerste warme dag om uw airconditioningsysteem te bestellen. Ten eerste, u zult niet de enige zijn die snel een airconditioningsysteem wilt laten installeren en de agenda’s van erkende installateurs zullen snel vol staan. Ten tweede, het duurt normaal gesproken wel even voordat de airconditioner van uw keuze aan u geleverd kan worden. De periode tussen de bestelling en de werkelijke installatie kan enkele weken zijn.

Als richtlijn, de installatie van een airconditioner zelf duurt gewoonlijk een werkdag per ruimte. De exacte installatietijd hangt af van de precieze installatieomstandigheden.

bg-image

Bestel uw airconditioner tijdig en houd rekening met deze zaken.

Nog vragen?

 

Gerelateerde artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie