Skip to main content

De lucht zuiveren om COVID-19 te bestrijden: dit is onze oplossing

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het COVID-19 virus binnenshuis veel besmettelijker is dan buitenshuis. Er is dus een reeks maatregelen opgesteld om de verspreiding van het virus zo doeltreffend mogelijk tegen te gaan. Naast een goede ventilatie kan luchtreiniging helpen om het infectierisico te verminderen. De luchtreinigers van Daikin zorgen voor een binnenklimaat dat drie keer zuiverder, gezonder en schoner is. Het resultaat: een binnenruimte die zowel comfortabeler als veiliger is voor de bewoners.

COVID-19: Hoe kunnen we het risico op besmetting beperken?

Net als alle virussen, bacteriën en allergenen wordt COVID-19 hoofdzakelijk via de lucht overgedragen. Vandaar het belang om ruimtes zoveel mogelijk te ventileren om vervuilde lucht - vooral lucht die het virus bevat - zoveel mogelijk af te voeren en te vervangen door verse lucht. Als ventilatie onmogelijk blijkt, is het een goede aanvullende maatregel om de lucht te zuiveren om het risico van virusoverdracht te beperken.

Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om de beschermende maatregelen in acht te nemen: een gezichtsmasker dragen, de handen wassen en afstand houden.

Hoe kan ik het coronavirus bestrijden met een luchtreiniger van Daikin?

Om de overdracht van virusdeeltjes zoveel mogelijk te beperken, is het raadzaam de lucht te zuiveren om deze deeltjes of aerosolen te verwijderen. Uit studies is gebleken dat inzake luchtzuivering om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, alleen HEPA-filtratie en elektrostatische neerslag (het elektrisch opladen en opvangen van virusdeeltjes om ze te vernietigen met behulp van een elektrostatisch filter) doeltreffend zijn.

Met de MCK55W en MC55W, de nieuwe luchtreinigers van Daikin, kunt u gerust zijn. Deze apparaten maken gebruik van de technologie van elektrostatische neerslag: De Streamer-technologie zorgt ervoor dat schadelijke stoffen, zoals virussen, elektrisch geladen worden en vervolgens worden opgevangen door een elektrostatisch HEPA-filter.

Bovendien onderwerpt deze Streamer-technologie schadelijke stoffen aan oxidatieve afbraak: de Streamer genereert een stabiele stroom elektronen met hoge snelheid waardoor een soort plasmaontlading ontstaat (veel hoger dan een conventionele plasmaontlading). Een ander voordeel van deze technologie is dat de krachtige oxidatieve afbraak niet alleen virale deeltjes vernietigt en verwijdert, maar ook bacteriën, schimmels, allergenen, gevaarlijke chemische deeltjes en kwalijke geurtjes. Dit betekent dat luchtreinigers van Daikin ook ideaal zijn voor mensen met astma of allergieën. Opgelet: Om optimaal te werken, moet een luchtreiniger twee tot vijf zuiveringen per uur uitvoeren.

99,9% effectief

Een recente wetenschappelijke studie, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Tokio en de Okayama University of Science, heeft aangetoond dat de Streamer-technologie van Daikin meer dan 99,9% van het coronavirus (SARS-CoV-2) in de lucht inactiveert na 3 uur blootstelling onder specifieke laboratoriumomstandigheden.

Met andere woorden, onze luchtreinigers zorgen ervoor dat u veiliger bent, zowel thuis als op het werk. Uiteraard zijn een goede installatie en een goed onderhoud van essentieel belang voor een doeltreffende werking van het apparaat. Hebt u vragen over luchtreiniging en/of onze apparaten die zijn uitgerust met Streamer-technologie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen u graag helpen.

luchtreiniging

Aanverwante artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie