Skip to main content

Gebruik uw airconditioner efficiënt

5 tips voor optimale prestaties

5 tips om het maximale uit uw airconditioner te halen

Wilt u het maximale uit uw airconditioner halen, met het laagst mogelijke energieverbruik? We hebben vijf handige tips opgesteld om u op weg te helpen. Ten eerste: begin met het kiezen van de airconditioner met de juiste capaciteit voor uw ruimte.

Slaapkamer met een Daikin-airconditioner

1. Sluit vensters en deuren

Sluit altijd vensters en deuren als u een airconditioner gebruikt, om de temperatuur binnen stabiel te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de deur van de badkamer dicht is als er iemand een douche neemt, om te vermijden dat de warme vochtige lucht in de ruimte met de airconditioner komt.

2. Houd de ingestelde temperatuur stabiel

Sommige mensen zetten de airconditioner op de meest agressieve koelmodus voor onmiddellijke resultaten. Dit is echter zelden de meest effectieve manier om uw airconditioner te gebruiken. Stel uw unit eerder in op een stabiele temperatuur - bijvoorbeeld 21°C. Dit zal zorgen voor een constante en comfortabele omgeving en uw airconditioner toelaten om voor een constante temperatuur te zorgen, zonder voluit te gaan.

3. Wees de warmte voor

Zet uw airconditioner aan voordat de warmte toeslaat. Op deze manier moet het apparaat niet zo hard werken – u bespaart zo ook veel energie op lange termijn. Een andere manier is het gebruiken van een timer, om de unit te activeren net voordat u aankomt: de perfecte manier om thuis te komen bij een perfecte temperatuur.

4. De filters schoonmaken

Om de werking van uw airconditioner comfortabel en efficiënt te houden, is het belangrijk om de filters minstens een keer per jaar schoon te maken en te onderhouden. Op deze manier houdt u de efficiëntie van de unit optimaal.

5. Zorgdragen voor uw buitendeel

Het buitendeel is het hart van het airconditioningsysteem en mag daarom niet vergeten worden. Zorg ervoor dat de luchtinlaat en -uitlaat niet belemmerd worden door voorwerpen en bladeren. Kijk uw buitendeel na voor het begin van het zomer- en winterseizoen om de optimale werking te verzekeren.

Relevante artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie