Skip to main content

De eenvoudige route naar verduurzaming voor woningcorporaties en VVE’s

Sociale huurwoningen en huurwoningen in de vrije sector moeten klaargemaakt worden voor de energietransitie. Lees meer over de voordelen van duurzaam verwarmen met een Daikin Intergas hybride warmtepomp voor uw huurwoningen.

bg-image
bg-image

Verduurzaming in de woningsector

Verduurzaming van de residentiële markt in Nederland is een enorme uitdaging voor woningcorporaties, VVE’s en huiseigenaren. Toch wordt deze sector gezien als de ‘startmotor’ in de energietransitie naar een CO2 neutrale energievoorziening in 2050, zoals de Nederlandse overheid ten doel gesteld heeft in het klimaatakkoord: om de uitstoot van CO2 terug te dringen, moeten uiteindelijk alle woningen van het aardgas af. De corporaties hebben samen met de regering en belangenorganisaties van huurders afgesproken dat de gemiddelde corporatiewoning in 2021 een energielabel B heeft, en in 2030 de helft minder CO2 uitstoot ten opzichte van 1990.

verlaag de kosten en het verbruik
verlaag de kosten en het verbruik

Daikin de ervaren partner

Samen met partners in de installatiebranche denkt Daikin mee hoe zowel sociale huurwoningen als huurwoningen in de vrije sector voor de energietransitie klaar te maken. Daikin is ervaren in het helpen van woningcorporaties deze enorme sprong voorwaarts te kunnen maken. Er is altijd een Daikin oplossing als het gaat om verduurzaming van bestaande woningen die ook betaalbaar moeten blijven. Duurzaamheid zit in het DNA van onze organisatie en Daikin is in de energietransitie dan ook partner voor overheid, installateurs, adviseurs en eindgebruikers. We nemen onze verantwoordelijkheid als koploper in warmtepomp technologie en bieden een breed scala duurzame oplossingen.

Casestudie Woningbouwvereniging Baston Wonen

Hoe verbeter je het energielabel van 39 appartementen uit de jaren ’80 zonder grootschalige renovatie?

Dankzij de Daikin warmtepomp oplossingen werd een forse energiebesparing bij verduurzaming in de huursector gerealiseerd: van energielabel ­G naar A.

  Casestudie Woningstichting Tubbergen

  Verduurzamen in de sociale woningbouw: omdat het moet én omdat het kan.

  Sociale huurwoningen zijn vaak rijtjeshuizen en mensen wonen relatief dicht op elkaar. Lees meer over de betaalbare en rendabele warmtepomp oplossing van Daikin en hoe uitdagingen met betrekking tot geluid en beperkte ruimte.

   

   Meer info

   Meer informatie

   Vind een installateur

   Meer informatie

   Meer informatie