Skip to main content

Wat is de optimale koelcapaciteit van uw unit?

Bij het beslissen hoe krachtig uw airconditioner moet zijn, is de oppervlakte van uw ruimte vaak een doorslaggevende factor. Maar naast de oppervlakte, zijn er nog veel andere zaken waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van de juiste capaciteit van uw airconditioner en om de juiste unit voor uw woning of gebouw te kiezen.

Welke factoren beïnvloeden de capaciteit van uw airconditioner?

Bij het kiezen van een airconditioningsysteem, is het belangrijk om de vereiste koelcapaciteit te bepalen. Een systeem met een te lage capaciteit kan teleurstellende resultaten leveren, terwijl een overgedimensioneerd systeem vaak te veel energie verbruikt voor de taak die uitgevoerd moet worden. De perfecte capaciteit bepalen is een kwestie van evenwicht – omdat naast het oppervlakte van de ruimte, er ander belangrijke factoren zijn die de ruimtetemperatuur beïnvloeden.

Isolatie

Het niveau van de isolatie van de ruimte is erg belangrijk. Nieuwe woningen en gebouwen zijn vaak zo goed geïsoleerd dat ze alleen extra koeling nodig hebben.

Aantal personen

Mensen genereren ongeveer 120W/h aan warmte. Het aantal personen dat de ruimte gebruikt, heeft dus een impact op de temperatuur. Zowel thuis als op kantoor.

Persoonlijke voorkeur

Dit is misschien net zo belangrijk, de ideale temperatuur is anders voor elke mens: sommigen hebben het graag koel, terwijl anderen het graag warm hebben - of iets daartussen.

Er moet met al deze factoren rekening gehouden worden tijdens het kiezen van de juiste capaciteit voor uw airconditioner.

Zonne-infiltratie

In de afgelopen jaren werden er vaak grote glaspartijen gebruikt in nieuwe gebouwen. Zelfs met zonwerende beglazing, stijgt de temperatuur wanneer de zon naar binnen schijnt.

Elektrische apparaten

We gebruiken meer en meer elektrische apparaten in onze huizen en kantoren. Computers, printers en fotokopieerapparaten staan in elke moderne omgeving en ze genereren veel warmte. Verlichting geeft ook veel warmte af.

Twee mensen die genieten van hun Daikin-airconditioner

Gerelateerde artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie