Skip to main content

Zuivere lucht met de Daikin luchtreinigers

Zuivere lucht is belangrijk voor een gezond en veilig binnenklimaat. Zeker nu. Met de luchtreinigers van Daikin krijgt u lucht, die 3 keer zuiverder, gezonder en schoner is. De Daikin luchtreinigers zijn direct online te bestellen.

Efficiënt voor het reinigen van de lucht en het verwijderen van:

Virussen

Allergenen

Stofdeeltjes

Geurtjes

Getest door

IPL

99,98% van het coronavirus verwijderd in 2,5 minuut*
Getest door het Institut Pasteur de Lille

Volgens de testen die werden uitgevoerd in de laboratoriums van het Institut Pasteur de Lille, verwijderen de luchtreinigers van Daikin meer dan 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E in 2,5 minuut*. Het virus is van dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de COVID-19-pandemie.

Er werd ook vastgesteld dat de units 99,93% effectief zijn tegen het H1N1-virus na 2,5 minuten*.
H1N1 is het virus dat de normale griep veroorzaakt.
Dit betekent dat de luchtreinigers van Daikin een aanvullend middel zijn in de strijd tegen respiratoire ziekten. Onze compacte plug-and-play reinigers, waarvan de effectiviteit wordt bereikt door een combinatie van het hoogwaardig elektrostatisch HEPA-filter, dat het virus vangt, gevolgd door een intense blootstelling aan de door Daikin gepatenteerde Flash Streamer-technologie, die het virus verwijdert, kunnen het risico op overdragen van het respiratoire virus sterk verminderen.

Doeltreffend tegen allergenen, zoals erkend door de BAF (British Allergy Foundation)

Het Allergy UK keurmerk garandeert dat het product efficiënt is in het reduceren van kleine deeltjes die allergenen, bacteriën en virussen kunnen bevatten.

De erkende allergievriendelijke kwaliteit van dit product/deze service is gecertificeerd door het European Centre for Allergy Research Foundation

Een onafhankelijk adviespanel van 15 vooraanstaande internationale wetenschappers en technici heeft de criteria ontwikkeld die ECARF gebruikt om de verschillende productgroepen te evalueren. Ze omvatten drempelwaarden en uitsluitingscriteria die een allergische reactie zeer onwaarschijnlijk maken. De criteria worden regelmatig bijgewerkt aan de hand van de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Een product krijgt het keurmerk wanneer door middel van audits of studies kan worden aangetoond dat aan de criteria is voldaan. De luchtreinigers van Daikin hebben deze tests doorstaan en kunnen als allergievriendelijk worden beschouwd. ​

*Het Daikin-apparaat MCK55WVM (commerciële naam MCK55W), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,996 % van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m3, zonder luchtverversing). Het menselijk coronavirus HCoV-229E verschilt van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, SARS-CoV-2, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen. | Het Daikin-apparaat MC55WVM (commerciële namen MC55W/VB), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,98 % van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 1,4 m3, zonder luchtverversing). Het menselijk coronavirus HCoV-229E verschilt van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, SARS-CoV-2, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen. | Het Daikin-apparaat MCK55WVM (commerciële naam MCK55W), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,986 % van het influenza A-virus, subtype H1N1 na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m3, zonder luchtverversing). | Het Daikin-apparaat MC55WVM (commerciële namen MC55W/VB), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,93 % van het influenza A-virus subtype H1N1 na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m3, zonder luchtverversing).

10 jaar lang geen kosten voor onderhoud

De filters hoeven ten minste de eerste 10 jaar na aankoop van de unit niet te worden vervangen, waardoor er geen extra kosten zijn voor regelmatige filtervervanging.

Een van de meest stille luchtreinigers op de Europese markt

Onze luchtreinigers hebben een fluisterstille werking met een geluidsdrukniveau van slechts 19 dB(A), zodat u lucht gezuiverd wordt zonder dat u er iets van merkt.

Compact en krachtig

Ondanks de zeer compacte afmetingen van onze luchtreinigers hebben zij een zeer krachtige werking, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor zeer grote oppervlakken.

Moeder en dochter lezen in een gezonde ruimte
Moeder en dochter lezen in een gezonde ruimte

Adem zuivere en gezonde lucht in

De Daikin luchtreinigers verminderen de symptomen van astma en allergieën door (fijn)stof, allergenen en pollen uit de lucht te verwijderen en houden u gezond door bacteriën en virussen in de lucht af te breken.

Nette ruimte met gecontroleerde vochtigheidsgraad
Nette ruimte met gecontroleerde vochtigheidsgraad

Vocht is essentieel voor een gezonde huid

De kleine watertank van de luchtreinigers met bevochtingsfunctie brengt het nodige vocht in de lucht, wanneer deze te droog is en zorgt ervoor dat u geen last heeft van droge handen, mond, keel of neus. Dat slaapt een stuk prettiger.

bg-image
bg-image

Houd uw lucht zuiver

Onze luchtreinigers breken nare geurtjes (zoals bijv. van tabaksrook en huisdieren) af, zodat uw woning altijd fris en schoon ruikt. Daarnaast zijn de Daikin luchtreinigers ontworpen om schadelijke stoffen aan te pakken zoals bacteriën, (fijn)stof, haren van huisdieren, schimmels, pollen, mijten en andere allergenen, waardoor de binnenlucht schoon en gezond blijft.

bg-image

De binnenlucht fris houden is van vitaal belang voor uw gezondheid

Volgens Allergy Uk brengen mensen tegenwoordig gemiddeld 90% van hun tijd binnenshuis door. Een goede binnenluchtkwaliteit is dus cruciaal voor onze gezondheid.

Zuivere binnenlucht is vooral belangrijk voor kwetsbare groepen, zoals zeer jonge en oude mensen, evenals mensen met luchtwegaandoeningen en allergieën.

In topsport telt elk detail, dus ook de luchtkwaliteit in de kleedkamer

Gezonde lucht in de kleedkamers van TeamNL

Daikin is trotse hoofdsponsor van schaatsend Nederland. De meeste rijders hebben thuis al een airco of een luchtreiniger van Daikin en ook in de kleedkamers van TeamNL zorgen onze luchtreinigers voor een zuivere en gezonde binnenlucht. Wist u dat de Daikin luchtreinigers meer dan 99,98% van het menselijke coronavirus elimineren in 2,5 minuut?

 “Wij vinden het heel mooi dat wij als hoofdsponsor niet alleen financieel, maar ook met onze producten en kennis kunnen bijdragen aan de successen van onze schaatsers”, zegt Edwin Hoogerwerf, managing director van Daikin Nederland in een artikel over de inzet van onze producten voor onze schaatsers. 

Ontdek onze luchtreinigers

 • Luchtreiniger met Streamer-technologie (MC30YV)

  De MC30YV luchtreiniger met Streamer-technologie filtert (fijn)stofdeeltjes uit de lucht, die vaak ernstige gezondheidsrisico's inhouden en verwijdert deze effectief. Compact en krachtig voor ruimtes tot 46 m2.

 • Luchtreiniger met Streamer-technologie (MC55W)

  De MC55W luchtreiniger met Flash Streamer-technologie zuivert de lucht in uw woning. De Flash Streamer-technologie filtert (fijn)stofdeeltjes uit de lucht die vaak ernstige gezondheidsrisico's inhouden. Geurtjes, (fijn)stofdeeltjes, allergenen, etc. worden effectief verwijderd uit de lucht in een ruimte tot zo'n 50 m2.

 • Luchtreiniger en bevochtiger in één met Streamer-technologie (MCK55W)

  De MCK55W luchtreiniger van Daikin met Ururu-streamertechnologie zorgt niet alleen voor de luchtzuivering maar ook voor de luchtbevochtiging in uw woning. U hoeft alleen de watertank van 2,7 liter af en toe te vullen, waarna het systeem de omgevingslucht bevochtigt met maximaal 500 ml/u. Alles-in-één systeem.

 • Luchtreiniger en bevochtiger in één met Streamer-technologie (MCK70YV)

  De MCK70YV luchtreiniger en bevochtiger van Daikin zuivert en bevochtigt de lucht in uw woning. Dit alles-in-één systeem bevochtigt een ruimte met een maximale luchthoeveelheid van 650 ml/u, wat perfect is voor een grote oppervlakte.

FAQ

De lucht die wij thuis of binnenshuis inademen is tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Dankzij zijn unieke "catch & clean"-functie vangt de Daikin-luchtreiniger verontreinigende stoffen op en verwijdert ze, waardoor de vervuiling binnenshuis vermindert en de kwaliteit van de lucht in uw woning, kantoor, winkel, enz. aanzienlijk verbetert.

De Daikin luchtreiniger helpt ons zuivere lucht in te ademen door de aanwezigheid van virussen, fijn stof en allergenen drastisch te verminderen. Volgens de testen die werden uitgevoerd in de laboratoriums van het Institut Pasteur de Lille, verwijderen de luchtreinigers van Daikin minstens 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut. Het virus is van dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de COVID-19-pandemie. Luchtreinigers van Daikin helpen ons ook om allergieën te voorkomen, zoals bijvoorbeeld wordt erkend door de befaamde British Allergy Foundation. De ontgeuringsfilter van Daikin luchtreinigers vangt en absorbeert geurtjes waar dat nodig is.

Luchtreinigers van Daikin zijn uitgerust met een geavanceerd filtersysteem dat virussen, bacteriën en allergenen opvangt, terwijl de gepatenteerde Streamer-technologie ze verwijdert en zowel de binnenlucht als de filters van de luchtreiniger schoonhoudt. De voorfilter vangt grotere deeltjes op en houdt ze vast. Dankzij zijn elektrostatische capaciteit vangt de Daikin HEPA-filter verontreinigende stoffen op zonder dat de mazen van de filter verstopt raken, waardoor hij 10 jaar lang niet hoeft te worden vervangen. De ontgeuringsfilter vangt en absorbeert geurtjes zonder verzadigd te raken, zoals dat bij traditionele actieve koolfilters wel het geval is. De luchtbevochtigingsfilter ten slotte (exclusief voor Daikin luchtreinigers die zijn uitgerust met een luchtbevochtiger) elimineert bacteriën in het waterreservoir dankzij de dubbellaagse filter met zilverionen-patroon. ​

Ja, de luchtreiniger van Daikin is getest en gecertificeerd door het prestigieuze ECARF-instituut als een ideaal product voor mensen met allergieën. Bovendien is de Daikin luchtreiniger ook erkend als efficiënt door de BAF (British Allergy Foundation). Dit keurmerk garandeert dat het product efficiënt is in het reduceren van kleine deeltjes die allergenen, bacteriën en virussen kunnen bevatten.

Nee, het gamma luchtreinigers van Daikin wordt erkend als een van de stilste op de markt. Ze zijn fluisterstil in de stille werkingsmodus en voorzien u van zuivere lucht zonder dat u het merkt. ​

In tegenstelling tot andere merken is het niet nodig om een filter van de Daikin luchtreiniger te vervangen in de eerste 10 jaar na de aanschaf van uw luchtreiniger. Zo krijgt u jarenlang schone lucht en blijven de onderhoudskosten zeer laag voor een optimale gemoedsrust.

Dankzij het compacte ontwerp kunt u uw luchtreiniger gemakkelijk oppakken en naar een andere locatie verplaatsen. Slechte geurtjes in de keuken? Zet uw luchtreiniger daar en laat zijn magie werken. Het raam opengelaten tijdens het pollenseizoen? Verplaats uw luchtreiniger en verwijder deze verontreinigende stoffen in enkele minuten.

Uiteraard biedt Daikin meerdere luchtreinigers voor zowel kleine als grotere residentiële en (licht-)commerciële ruimtes. Bekijk ons aanbod van luchtreinigers, allemaal met een verschillend toepassingsgebied.

Hoe bieden onze luchtreinigers deze voordelen?

De unieke Catch & Clean-functie van Daikin werkt in 3 stappen om schadelijke stoffen af te breken

1. Krachtige aanzuiging

Zuigt de lucht van de ruimte aan over een groot gebied, vanuit 3 richtingen.

 

 

Illustratie krachtige aanzuiging

2. Effectief opvangen van (fijn)stof

Vangt (fijn)stof en andere afvalstoffen effectief op met een krachtig, elektrostatisch HEPA-filter.

Elektrostatisch HEPA-filter

3. Afbreken 

Dankzij de unieke Streamer-technologie van Daikin worden de schadelijke stoffen, die op het filter zijn opgevangen, door middel van oxidatie afgebroken en verwijderd.*

Streamer

* Stoffen omvatten virussen1, bacteriën2, pollen3, schimmelsporen4

Illustratie bevochtiging

 

Krachtige bevochtiging als bescherming tegen droge lucht en virussen

 • Beschermt de huid, keel en neusgaten tegen uitdroging.
 • Beschermt tegen virussen1 door de luchtvochtigheid in de ruimte op het juiste peil te houden.
 • Behoudt een comfortabele luchtvochtigheid in de ruimte (40 tot 60% RV)
 • Streamer elimineert bacteriën op het bevochtigingsfilter.

HEPA-filter van hoge kwaliteit om (fijn)stof en grotere stofdeeltjes op te vangen

Verwijdert 99 % van de deeltjes tussen 0,1 μm en 2,5 μm

Het filter vangt (fijn)stof effectief op door middel van elektrostatische krachten. Het is niet gevoelig voor verstopping in tegenstelling tot niet-elektrostatische HEPA-filters, die de deeltjes alleen door de fijnheid van de mazen opvangen.

 

Elektrostatisch geladen

Elektrostatisch HEPA-filter

Verwijdert 99,97 % van de fijne deeltjes van 0,3 μm. De filtervezels zelf worden opgeladen met statische elektriciteit en verzamelen de deeltjes effectief. Raak niet gemakkelijk verstopt, dus is er een laag drukverlies.

Hierdoor kan er een grotere hoeveelheid lucht door het filter gaan.

 

 

 

VS

Het filter kan een grotere hoeveelheid lucht zuiveren!

Elektrostatisch neutraal

Niet-elektrostatisch filter

Omdat het deeltjes vangt die alleen afhankelijk zijn van de grootte van de mazen, is het noodzakelijk om de mazen fijner te maken, waardoor het gemakkelijk verstopt raakt en er een groot drukverlies kan optreden.

Opmerking:
1 Testorganisatie: Kitasato Research Center for Environmental Science; Testresultaat certificaat 21_0026 (uitgegeven door dezelfde organisatie); Resultaat van experiment: A-H1N1-virus na 1 uur voor 99,9 % verwijderd. LET OP: Er is niet aangetoond dat het ook het covid19-virus kan verwijderen. Dit is nog niet getest.
2 Testorganisatie: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 15044988001-0201. Testmethode: Een teststukje met bacterievloeistof wordt aan de bovenzijde van een in een luchtreiniger geïnstalleerd stoffilter bevestigd en getest in een testgebied van 25 m³. Het aantal levende bacteriën wordt na vijf uur geteld. Testresultaat: Na vijf uur meer dan 99 % verlaagd. Testunit: Getest met MCK55S (Japans model), een model dat vergelijkbaar is met de MCK55W-serie (turbowerking).
3 Verschillende allergenen werden bestraald met de Streamer-afvoer en de afbraak van proteïne in de allergenen werd geverifieerd met behulp van de ELISA-methode, een kataforese of een elektronenmicroscoop (onderzoek in samenwerking met Wakayama Medical University). Testvoorbeeld: 'Japanse cederpollen Cryj-1'; Testresultaat: Na 2 uur 99,6 % of meer afgebroken en verwijderd.
4 Testorganisatie: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 204041635-001. Testresultaat: Na 24 uur 99,9 % of meer schimmelsporen (Cladosporium) afgebroken en verwijderd.

 

Compact, doeltreffend en fluisterstil dankzij de nieuwe, innovatieve structuur

Illustratie structuur luchtreiniger
bg-image

Ervaar binnenluchtkwaliteit met Daikin

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie