luchtzuivering

Zuivere lucht met de Daikin luchtreinigers

Zuivere lucht is belangrijk voor een gezond en veilig binnenklimaat. Zeker nu. Met de luchtreinigers van Daikin krijgt u lucht, die 3 keer zuiverder, gezonder en schoner is. De Daikin luchtreinigers zijn direct online te bestellen.

In topsport telt elk detail, dus ook de luchtkwaliteit in de kleedkamer

DSC06061.jpg

Gezonde lucht in de kleedkamers van TeamNL

Daikin is trotse hoofdsponsor van schaatsend Nederland. De meeste rijders hebben thuis al een airco of een luchtreiniger van Daikin en ook in de kleedkamers van TeamNL zorgen onze luchtreinigers voor een zuivere en gezonde binnenlucht. Wist u dat de Daikin luchtreinigers meer dan 99,98% van het menselijke coronavirus elimineren in 2,5 minuut?

 “Wij vinden het heel mooi dat wij als hoofdsponsor niet alleen financieel, maar ook met onze producten en kennis kunnen bijdragen aan de successen van onze schaatsers”, zegt Edwin Hoogerwerf, managing director van Daikin Nederland in een artikel over de inzet van onze producten voor onze schaatsers. 

Twee Daikin luchtreinigers

NIEUWSBERICHT: Institut Pasteur de Lille evalueert de effectiviteit van Daikin luchtreinigers tegen respiratoire virussen

Volgens testen die zijn uitgevoerd in de laboratoria van het Institut Pasteur de Lille, elimineren de luchtreinigers van Daikin meer dan 99,98% van het menselijke coronavirus HCoV-229E in 2,5 minuut*. Dit virus behoort tot dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus dat de COVID-19-pandemie veroorzaakt.

De luchtreinigers zijn ook beoordeeld als 99,93% effectief tegen het H1N1-virus in 2,5 minuten*. H1N1 is het virus dat de gewone griep veroorzaakt.

Dit betekent dat de Daikin luchtreinigers een bijkomende maatregel zijn in de strijd tegen respiratoire aandoeningen. De effectiviteit van de luchtreinigers wordt verkregen dankzij een combinatie van de krachtige elektrostatische HEPA-filter die het virus insluit, waarna het virus wordt geëlimineerd door intense blootstelling aan de gepatenteerde Flash Streamer-technologie van Daikin. 

De compacte 'plug & play’ luchtreinigers van Daikin dragen zo sterk bij aan het verlagen van het risico op overdracht van respiratoire virussen.

*) Het Daikin-toestel MCK55WVM (met commerciële naam MCK55W), dat werd getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,996% van het menselijke coronavirus HCoV-229E in een bedrijfstijd van 2,5 minuten, op snelheid ‘turbo’ en in laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een binnenvolume van 0,47 m³, zonder luchtverversing). Het menselijke coronavirus HCoV-229E is niet hetzelfde als het SARS-CoV-2-virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen.

Het Daikin-toestel MC55WVM (met commerciële namen MC55W/VB), dat werd getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,98% van het menselijke coronavirus HCoV-229E in een bedrijfstijd van 2,5 minuten, op snelheid ‘turbo’ en in laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een binnenvolume van 1,4 m³, zonder luchtverversing). Het menselijke coronavirus HCoV-229E is niet hetzelfde als het SARS-CoV-2-virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen.

Het Daikin-toestel MCK55WVM (met commerciële naam MCK55W), dat werd getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,986% van het Influenza A-virus subtype H1N1 in een bedrijfstijd van 2,5 minuten, op snelheid ‘turbo’ en in laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een binnenvolume van 0,47 m³, zonder luchtverversing).

Het Daikin-toestel MC55WVM (met commerciële namen MC55W/VB), dat werd getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,93% van het Influenza A-virus subtype H1N1 in een bedrijfstijd van 2,5 minuten, op snelheid ‘turbo’ en in laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een binnenvolume van 0,47 m³, zonder luchtverversing).
Moeder en dochter lezen in een gezonde ruimte

Adem zuivere en gezonde lucht in

De Daikin luchtreinigers verminderen de symptomen van astma en allergieën door stof en pollen uit de lucht te verwijderen en houden u gezond door bacteriën en allergenen in de lucht af te breken.

Nette ruimte met gecontroleerde vochtigheidsgraad

Vocht is essentieel voor een gezonde huid

De kleine watertank van de Ururu-luchtreiniger MCK55W brengt het nodige vocht in de lucht wanneer deze te droog is en zorgt ervoor dat u geen last heeft van droge handen, mond, keel of neus. Dat slaapt een stuk prettiger.

MC70LVM_107_background_gradient_right.png

Houd uw lucht zuiver

De Daikin luchtreinigers breken ook nare geurtjes (zoals bijv. van tabaksrook en huisdieren) af, zodat uw woning altijd fris en schoon ruikt. Je ziet het niet, maar je merkt het wel.

1. Krachtige aanzuiging

Zuigt de lucht van de ruimte aan over een groot gebied, vanuit 3 richtingen.

 

 

Illustratie krachtige aanzuiging

2. Effectief opvangen van (fijn)stof

Vangt (fijn)stof en andere afvalstoffen effectief op met een krachtig, elektrostatisch HEPA-filter.

Elektrostatisch HEPA-filter

3. Afbreken 

Dankzij de unieke Daikin Flash Streamer-technologie worden de afvalstoffen, die op het filter zijn opgevangen, door middel van oxidatie afgebroken en verwijderd.*

Streamer

* Stoffen omvatten virussen1, bacteriën2, pollen3, schimmelsporen4

Opmerking:
1 Testorganisatie: Kitasato Research Center for Environmental Science; Testresultaat certificaat 21_0026 (uitgegeven door dezelfde organisatie); Resultaat van experiment: A-H1N1-virus na 1 uur voor 99,9 % verwijderd. LET OP: Er is niet aangetoond dat het ook het covid19-virus kan verwijderen. Dit is nog niet getest.
2 Testorganisatie: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 15044988001-0201. Testmethode: Een teststukje met bacterievloeistof wordt aan de bovenzijde van een in een luchtreiniger geïnstalleerd stoffilter bevestigd en getest in een testgebied van 25 m³. Het aantal levende bacteriën wordt na vijf uur geteld. Testresultaat: Na vijf uur meer dan 99 % verlaagd. Testunit: Getest met MCK55S (Japans model), een model dat vergelijkbaar is met de MCK55W-serie (turbowerking).
3 Verschillende allergenen werden bestraald met de Streamer-afvoer en de afbraak van proteïne in de allergenen werd geverifieerd met behulp van de ELISA-methode, een kataforese of een elektronenmicroscoop (onderzoek in samenwerking met Wakayama Medical University). Testvoorbeeld: 'Japanse cederpollen Cryj-1'; Testresultaat: Na 2 uur 99,6 % of meer afgebroken en verwijderd.
4 Testorganisatie: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 204041635-001. Testresultaat: Na 24 uur 99,9 % of meer schimmelsporen (Cladosporium) afgebroken en verwijderd.

 

Vijf lagen zuivere lucht met onze luchtreiniger met Flash Streamer-technologie

Vijf lagen zuivere lucht met onze luchtreiniger met streamertechnologie
Illustratie bevochtiging

 

Krachtige bevochtiging (MCK55W) als bescherming tegen droge lucht en virussen

  • Beschermt de huid, keel en neusgaten tegen uitdroging.
  • Beschermt tegen virussen1 door de luchtvochtigheid in de ruimte op het juiste peil te houden.
  • Behoudt een comfortabele luchtvochtigheid in de ruimte (40 tot 60% RV)
  • Flash Streamer elimineert bacteriën op het bevochtigingsfilter.

HEPA-filter van hoge kwaliteit om (fijn)stof en grotere stofdeeltjes op te vangen

Verwijdert 99 % van de deeltjes tussen 0,1 μm en 2,5 μm

arrow-right.png

Het filter vangt (fijn)stof effectief op door middel van elektrostatische krachten. Het is niet gevoelig voor verstopping in tegenstelling tot niet-elektrostatische HEPA-filters, die de deeltjes alleen door de fijnheid van de mazen opvangen.

 

Elektrostatisch geladen

Elektrostatisch HEPA-filter

Verwijdert 99,97 % van de fijne deeltjes van 0,3 μm. De filtervezels zelf worden opgeladen met statische elektriciteit en verzamelen de deeltjes effectief. Raak niet gemakkelijk verstopt, dus is er een laag drukverlies.

arrow-right.png

Hierdoor kan er een grotere hoeveelheid lucht door het filter gaan.

 

 

 

VS

arrow-right.png

Het filter kan een grotere hoeveelheid lucht zuiveren!

Elektrostatisch neutraal

Niet-elektrostatisch filter

Omdat het deeltjes vangt die alleen afhankelijk zijn van de grootte van de mazen, is het noodzakelijk om de mazen fijner te maken, waardoor het gemakkelijk verstopt raakt en er een groot drukverlies kan optreden.

Compact, doeltreffend en fluisterstil dankzij de nieuwe, innovatieve structuur

Illustratie structuur luchtreiniger

Ontdek onze twee modellen luchtreinigers:

MC55W.jpg

Luchtreiniger met Flash Streamer (MC55W)

De MC55W luchtreiniger met Flash Streamer-technologie zuivert de lucht in uw woning. De Flash Streamer-technologie filtert (fijn)stofdeeltjes uit de lucht die vaak ernstige gezondheidsrisico's inhouden. Geurtjes, (fijn)stofdeeltjes, allergenen, etc. worden effectief verwijderd uit de lucht in een ruimte tot zo'n 50 m2.

MCK55W.jpg

Luchtreiniger met Flash Streamer en bevochtiger in één (MCK55W)

De MCK55W luchtreiniger van Daikin met Ururu-streamertechnologie zorgt niet alleen voor de luchtzuivering maar ook voor de luchtbevochtiging in uw woning. U hoeft alleen de watertank van 2,7 liter af en toe te vullen, waarna het systeem de omgevingslucht bevochtigt met maximaal 500 ml/u. Alles-in-één systeem.

Meer info

4837793-E-DAIK-Banner-webshop-1110x300-v1.jpg