Skip to main content

Het Institut Pasteur de Lille evalueerde de effectiviteit van de luchtreinigers van Daikin tegen respiratoire virussen

7/07/21

Brussel, 7 juni 2021 Het gerenomeerde Franse laboratorium Institut Pasteur de Lille, verklaart na testen dat het assortiment luchtreinigers van Daikin meer dan 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E verwijdert na 2,5 minuut*.

  • Volgens de testen die werden uitgevoerd in de laboratoria van het Institut Pasteur de Lille, verwijderen de luchtreinigers van Daikin meer dan 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut. Het virus is van dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus dat de COVID-19-pandemie heeft veroorzaakt.
  • Er werd ook vastgesteld dat de units 99,93% effectief zijn tegen het H1N1-virus na 2,5 minuut. H1N1 is het virus dat de normale griep veroorzaakt.
  • Dit betekent dat de luchtreinigers van Daikin een aanvullend middel zijn in de strijd tegen respiratoire ziekten. De compacte plug & play luchtreiniger kan sterk bijdragen aan het verminderen van het risico op het overdragen van respiratoire virussen.
  • Deze erkenning is een mijlpaal in het plan van Daikin om een belangrijke speler te worden op de markt voor luchtreiniging in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Geteste effectiviteit tegen het coronavirus

Als specialist in het beheer van luchtkwaliteit, beschouwt Daikin het als zijn missie om innovatieve oplossingen aan te bieden en verkoopt het al meer dan 45 jaar luchtreinigers. Zijn luchtreingers en gepatenteerde technologie voor luchtreiniging, die ook in andere apparaten van Daikin toegepast wordt, heeft al lang zijn effectiviteit bewezen tegen luchtverontreiniging en seizoenspollen en virussen.

Om de claim van effectiviteit van zijn technologie kracht bij te zetten, vertrouwde Daikin Europe N.V. het Franse laboratorium Institut Pasteur de Lille met het testen van zijn assortiment luchtreinigers. Het is nu formeel bewezen dat de modellen van Daikin meer dan 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E verwijderen na 2,5 minuut. Dit is een belangrijke verwezenlijking.

Het Institu Pasteur de Lille voerde de test uit met het virus HCoV-229E, een coronavirus dat nauw verwant is met SARS-CoV-2. Om veiligheidsredenen werd het SARS-CoV-2 virus zelf niet gebruikt. Het feit dat de twee virussen van dezelfde familie zijn, is een sterke aanwijzing dat de luchtreinigers van Daikin belangrijke wapens zijn om het risico op overdragen van het virus te verminderen en de COVID-19-pandemie te helpen bestrijden.

De effectivieit van de luchtreinigers van Daikin wordt bereikt door een combinatie van het hoogwaardig elektrostatisch HEPA-filter, dat het virus vangt, gevolgd door een intense blootstelling aan de door Daikin gepatenteerde Flash Streamer-technologie, die het virus verwijdert.

Het instituut heeft de effectiviteit van de luchtreinigers tegen H1N1, het virus dat de seizoensgriep veroorzaakt, ook getest. Het Institut Pasteur de Lille besluit na onderzoek, onder dezelfde omstandigheden, dat de luchtreinigers van Daikin, meer dan 99,93% van dit H1N1 virus verwijderen na 2,5 minuut. Dit toont aan dat deze units ook zeer effectief zijn om griep te bestrijden.

Luchtreiniging en ventilatie zijn cruciaal voor gezonde binnenomgevingen

De luchtreinigers van Daikin zuiveren de binnenlucht door deze door de unit te circuleren en meerdere keren door filters en reinigingstechnologieën te sturen. In het bijzonder de units die gebruikt worden in residentiële omgevingen, kleine kantoren, winkels, klaslokalen, medische wachtkamers en praktijkruimtes. De luchtstroom van een Daikin luchtreiniger bedraagt ongeveer 330 m³/uur. Dit betekent dat het luchtvolume van een gemiddelde kamer meerdere keren per uur door de unit stroomt.

Mr. Olivier Luminati, Project Manager Ventilation & Air Purification

M. Olivier Luminati, Project Manager Ventilation and Air Purification, die nauw heeft samengewerkt met het Institut Pasteur de Lille tijdens het testproject van Daikin, zegt: “De testeresultaten zijn geweldig nieuws voor de maatschappij. Net nu iedereen zich voorbereidt voor een terugkeer naar kantoor en het normale leven, zorgen wij voor omstandigheden waarin dit veiliger kan. De toewijding van Daikin aan gezondere binnenomgevingen, heeft geleid tot een uitgebreide portfolio van producten voor het filteren en reinigen van lucht. We gebruiken deze technologieën in onze airconditioning, verwarmings- en ventilatieoplossingen, voor toepassingen voor zowel kleine als grote gebouwen. We kunnen eigenelijk iedereen die behoefte heeft aan schone en verse binnenlucht helpen om de juiste oplossing te vinden.

M. Anthony Dimou, General Manager

De kwaliteit van de binnenlucht heeft een grote invloed op de prestaties en het welzijn van mensen. Er zijn veel factoren die de luchtkwaliteit beïnvloeden, zoals PM2.5-deeltjes, allergenen, luchtvochtigheid, etc. Daikin is al lang op de hoogte van deze uitdaging en lanceerde zijn eerste luchtreiniger in 1975 in Japan. M. Anthony Dimou, General Manager van de afdeling luchtzuivering in EMEA: “De resultaten van het Institut Pasteur de Lille zijn een doorbraak voor ons en de maatschappij. Ik ben ervan overtuigd dat Daikin het referentiebedrijf in de EMEA-regio kan worden voor beheer van de kwaliteit van de binnenlucht”.

* Gedetailleerde testresultaten per type luchtreiniger van Daikin:

‘Het Daikin-apparaat MCK55WVM (commerciële naam MCK55W), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,996 % van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m³, zonder luchtverversing). Het menselijk coronavirus HCoV-229E verschilt van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, SARS-CoV-2, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen.’

‘Het Daikin-apparaat MC55WVM (commerciële namen MC55W/VB), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,98 % van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 1,4 m³, zonder luchtverversing). Het menselijk coronavirus HCoV-229E verschilt van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, SARS-CoV-2, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen.’

‘Het Daikin-apparaat MCK55WVM (commerciële naam MCK55W), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,986 % van het influenza A-virus, subtype H1N1 na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m³, zonder luchtverversing).’

‘Het Daikin-apparaat MC55WVM (commerciële namen MC55W/VB), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,93 % van het influenza A-virus subtype H1N1 na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m³, zonder luchtverversing).’

 

Ga voor meer informatie naar:

De innovaties van Daikin op het gebied binnenluchtkwaliteit:

https://www.daikin.nl/nl_nl/about/daikin-innovations/indoor-air-quality.html

Productpagina van Daikin luchtreiniging:

https://www.daikin.nl/nl_nl/solutions/for-your-home/air-purification.html

Informatie over de Flash Streamer-technologie van Daikin:

https://www.daikin.nl/nl_nl/about/daikin-innovations/indoor-air-quality/for-your-home/daikin-streamer-research-institute.html

Institut Pasteur de Lille website: www.pasteur-lille.fr

Extra informatie

Over Daikin

Wij zorgen voor de lucht. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in airconditioning en onze passie voor innovatieve technologieën om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke lucht inademen. En we doen dat samen met zorg voor het milieu en het beschermen van de toekomstige generaties. Daikin streeft ernaar om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn in al zijn handelingen en de producten en oplossingen die het verkoopt. Dat is onze missie bij Daikin.

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. is een dochteronderneming van Daikin Industries Ltd. en een belangrijke Europese producent van airconditioners, warmtepompen, luchtreingers en koeluitrusting, met ongeveer 13.000 werknemers in 24 filialen in EMEA. Het heeft 14 belangrijke productiefaciliteiten in België, Tsjechië, Duitsland, Italië, Spanje, Turkije, Oostenrijk en het VK. Het hoofdkantoor van de Daikin Europe Group bevindt zich in België, met kantoren in Oostende, Gent en Brussel. Het bedrijf werd opgericht in 1973. Daikin stelt 2171 mensen tewerk op Belgisch grondgebied.

Marktleider voor warmtepomptechnologie in Europa

Met meer dan 90 jaar ervaring in de verwarmings- en airconditioningsector, is Daikin de marktleider in warmtepomptechnologie. Het bedrijf is goed bekend voor de Daikin VRV voor commerciële toepassingen en de Daikin Altherma-reeks voor privé verwarmingstoepassingen. Meer dan 85% van de apparaten voor de Europese markt worden ook in Europa geproduceerd.

Leverancier van totale HVAC- en koeloplossingen

Met de uitgebreide productportfolio van Daikin kunnen oplossingen op maat aangeboden worden aan alle klanten, met betrekking tot verwarming, ventilatie, airconditioning, luchtreiniging en koeling. Gedurende de voorbije jaren, heeft Daikin zijn productportfolio vervolledigt en zijn aanwezigheid op de Europese markt voor warmtepomptechnologie, naast commerciële en industriële koeling, sterk vergroot. In 2016 nam Daikin Europe N.V. Zanotti S.p.A. over, de Italiaanse fabrikant van industriële en transportkoeling. In februari 2018 werd Tewis Smart Systems S.L. lid van de groep. Tewis is een van de toonaangevende bedrijven in Spanje voor gestandaardiseerde en klantspecifieke koeloplossingen, met inbegrip van CO2-oplossingen. In het begin van 2019, nam Daikin Europe N.V. het Oostenrijkse bedrijf voor koeling AHT, over.

Over Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd. heeft zijn hoofdkantoor in Osaka, Japan, en stelt 80.000 mensen tewerk over de hele wereld en verkocht voor ongeveer 18,45 miljard Euro in boekjaar 2020 (april 20 – maart 21). Het bedrijf is de globale marktleider voor warmtepompen en aircondioningsystemen en luchtfiltratie. Daikin Industries Ltd. is de enige fabrikant van aircondioning ter wereld die alle belangrijke producten, zoals koelmiddel, compressors en elektronica, zelf ontwikkelt en produceert.

Meer informatie kan gevonden worden op www.daikin.eu en op www.daikin.com.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie