Skip to main content

Daikin Nederland zet belangrijke stap in CO2-koudetechniek

De juiste stap naar natuurlijke koeling voor food retailers

Met de installatie van drie CO2-koelmachines zet Daikin Nederland een belangrijke stap in de koudetechniek. Het zijn de eerste units met CO2 als koudemiddel die Daikin in Nederland installeert. De drie koel- en vriesinstallaties zijn bedoeld voor een horecagroothandel.

De vraag naar koudetechniek met CO2 als natuurlijk koudemiddel neemt enorm toe. Vergeleken met synthetische koudemiddelen is CO2 veiliger en niet schadelijk voor het milieu. We willen ons assortiment met betrouwbare en energiezuinige koel- en vriesoplossingen graag verder ontwikkelen en uitbreiden. Daarom hebben we vorig jaar het Spaanse bedrijf Tewis Smart Systems S.L. (Tewis) overgenomen. Tewis is een toonaangevend en innovatief bedrijf dat voorop loopt in ontwerp en ontwikkeling van koudetechniek met CO2 als koudemiddel. Door de overname kunnen we onze activiteiten op het gebied van koudetechniek uitbreiden.

De eerste Tewis by Daikin CO2-units worden in maart opgeleverd. 

 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de CO2-koelmachines contact op met onze collega's van Sales Support op 088 324 54 55 of stuur een e-mail naar verkoop@daikin.nl.

Andere persberichten

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie