Skip to main content

Kijk je uit naar dat pure zomergevoel? Neem vandaag nog actie!

De zomer is in aantocht. Maak je klaar om jouw huis koel te houden tijdens mogelijke hittegolven. Als je wacht tot die eerste onaangenaam warme nachten, kan het een probleem zijn om een beschikbare erkend installateur te vinden, die jou kan adviseren over Daikin airconditioningsystemen.

De juiste temperatuur helpt jou om beter te slapen

Voor een goede nachtrust is niet alleen een goed bed nodig, maar ook de juiste omgeving: rust, weinig licht en een lage temperatuur. De optimale temperatuur hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. En deze temperatuur past zich aan de buitentemperatuur aan. Door de temperatuur laag te houden, wordt het zuurstofgehalte hoger gehouden, wat essentieel is voor een goed herstel van jouw lichaam.

Slapen met open of gesloten ramen?

Er is niets aangenamer dan slapen met de ramen open, toch? Maar vaak helpt dit niet, in het bijzonder in de stad: warmte van de straten, licht, lawaai en muggen, verstoren de nachtrust. Hier kan airconditioning de oplossing zijn: de perfecte gevoelstemperatuur met één druk op de knop! Stil en comfortabel.

Hoge temperaturen belasten je hersenen

Temperaturen boven 26°C verminderen het concentratievermogen en de prestaties met ongeveer 30%. Je hersenen hebben voldoende zuurstof nodig. Door de temperatuur onder 26°C te houden, zal je je veel beter voelen en ook beter presteren.

 

Het in jouw lichaam ingebouwde koelsysteem: zweet

Bij hoge temperaturen beschermt je lichaam je tegen oververhitting. Wanneer je bij hoge temperaturen fysiek erg actief bent, maakt je luchaam je moe en voorkomt daarmee gevaarlijke oververhitting. Als het buiten rond de 30°C is, activeert je lichaam een ingebouwde functie: zweet. Het koelend effect van zweet is het gevolg van de verdamping op jouw huid.

Daikin helpt om je hersenen actief te houden

Wanneer de vochtigheid op warme dagen hoog is, hoe minder effectief zweten is om af te koelen. Kunnen zweten kost jouw lichaam namelijk energie, en dit gaat ten koste van de energie die je hersenen nodig hebben. Airco systemen van Daikin doen meer dan alleen maar koelen. Ze hebben ook een ontvochtigingsfunctie, waar, in het bijzonder in deze omstandigheden, het belang niet van onderschat moet worden.

 

Tijdens de zomermaanden steken allergieën de kop op

Velen onder ons hebben last van pollen tijdens de zomermaanden. En de blootstelling aan andere deeltjes in de lucht (allergenen, pathogenen, fijnstof, irritante geurtjes) is over het algemeen groter in de zomer dan in de winter.

De positieve effecten van zuivere zeelucht thuis

In het bijzonder aan de kust zijn deze vervuilingen merkbaar minder aanwezig. Waarom is dat zo? Om te beginnen komen er minder vervuilende deeltjes vrij. Daarnaast zorgt het grote wateroppervlak voor een betere zuivering.

Je kan je thuis ook beschermen tegen blootstelling aan deze vervuilende stoffen: luchtreinigers en airconditioning van Daikin beschikken over meerdere filtertechnologieën met hoog rendement, om zulke deeltjes op te vangen en onschadelijk te maken.

Wacht niet te lang

De zomer komt eraan. Maak je klaar om jouw huis koel te houden tijdens mogelijke hittegolven. Als je wacht tot die eerste onaangenaam warme nachten, kan het een probleem zijn om een beschikbare erkend installateur te vinden, die jou kan adviseren over Daikin airco systemen.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie