Skip to main content

Geniet van een leven zonder pollen

In de lente en de zomer komen onze tuinen tot leven. Het ziet er fantastisch uit, maar het kan problemen veroorzaken voor mensen die leiden aan seizoenspollen gerelateerde astma en allergieën, zoals hooikoorts. Maar wat zijn pollen en hoe kunt u uw familie beschermen tegen hun mogelijke impact?

Wat zijn pollen?

Pollen komen gewoonlijk voor in de vorm van fijn stof. Het zijn microsporen die van de ene naar de andere plant worden overgebracht, wat uiteindelijk leidt tot bestuiving en het ontstaan van een nieuwe plant. Wanneer de temperatuur stijgt, stijgt de pollenproductie, wat verschillende symptomen veroorzaakt bij mensen die gevoelig zijn aan pollen, met inbegrip van niezen, een verstopte neus, rode, jeukende en waterige ogen en/of een jeukende of lopende neus.

Pollenseizoen

Er bestaan drie belangrijke soorten pollen, die er samen voor zorgen dat het pollenseizoen van de vroege lente tot het einde van de herfst duurt.

 • Graspollen: dit is de belangrijkste oorzaak voor aan pollen gerelateerde astma en allergieën en kan mensen van maart tot oktober last bezorgen. Graspollen kunnen extreem hevige reacties veroorzaken.
 • Boompollen: terwijl verschillende soorten van boompollen op verschillende tijdstippen van het jaar voorkomen, zijn boompollen gewoonlijk alleen een probleem van februari tot juni.
 • Onkruidpollen: onkruidpollen zijn de meest waarschijnlijke oorzaak van hooikoorts. Ze zijn het sterkst aanwezig in de zomer en vroege herfst.

Bescherm uw familie met luchtreinigers van Daikin

De luchtreinigers van Daikin zijn de perfecte manier om ervoor te zorgen dat de lucht in uw huis zuiverder, gezonder en schoon is en het negatieve effect van pollen op uw gezondheid geminimaliseerd wordt.

De luchtreinigers van Daikin zorgen er ook voor dat:

 • Symptomen van astma en allergieën geminimaliseerd worden, door stofdeeltjes en pollen uit uw lucht te halen.
 • U gezond blijft door bacteriën en virussen in de lucht te filteren, met inbegrip van het elimineren van 99,98% van het menselijke coronavirus HCov-229E, volgens het Institut Pasteur de Lille.
 • Er vocht in de lucht gebracht wordt wanneer deze te droog is, wat helpt om uw huid gezond te houden.
 • Geurtjes onder controle gehouden worden, zodat uw woning altijd fris en schoon ruikt.

 

Ontdek onze luchtreinigers

 • Luchtreiniger met Streamer-technologie (MC55W)

  Onze Streamer-technologie filtert deeltjes uit de lucht die vaak ernstige gezondheidsrisico's inhouden.

 • Ururu-luchtreiniger met Streamer-technologie (MCK55W)

  De Ururu-luchtreiniger van Daikin zuivert én bevochtigt de lucht in uw woning. U hoeft alleen maar de tank van 2,7 liter af en toe te vullen, waarna het apparaat de omgevingslucht bevochtigt met maximaal 500 ml/u.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie