Skip to main content

Meet en breng de binnenmilieukwaliteit in kaart!

Met de IEQ (Indoor Environmental Quality) sensor van Daikin wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt en de totale binnenmilieukwaliteit van de ruimte(s) in uw gebouw gemonitord. 

Waarom een Daikin IEQ-sensor?

Een gezond binnenklimaat verbetert de gezondheid en welzijn van gebruikers. Studies tonen aan dat bij een gezond binnenmilieu de werknemer 11% productiever is, dat leerlingen op scholen beter presteren en dat het ziekteverzuim van leerkrachten en leerlingen met 6 á 7 procent afneemt.

De Daikin IEQ-sensor meet niet alleen de binnenluchtkwaliteit (IAQ = Indoor Air Quality) in een ruimte, maar ook de temperatuur, het CO2-gehalte in de lucht en nog veel meer. Deze unieke sensor draagt bij aan een veilig en gezond binnenmilieu. 

Wat is de definitie van binnenmilieu?

Het binnenmilieu omvat alle fysische, chemische en biologische factoren in een gebouw, die invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

De kwaliteit van het binnenmilieu wordt beïnvloed door 4 factoren:  

Wat meet de Daikin IEQ-sensor?

Het is dus van belang om de totale kwaliteit van het binnenmilieu te weten. De Daikin IEQ-sensor meet alle waarden voor het kunnen bepalen van de binnenmilieukwaliteit en maakt dus het onzichtbare zichtbaar. Met dat inzicht kunt u samen met uw installateur bepalen wat er nodig is om tot betere resultaten te komen, en dus een gezond en veilig binnenmilieu.

 

Design

De Daikin IEQ-sensor heeft een moderne en stijlvolle uitstraling en kleine afmetingen. De luchtkwaliteit wordt effectief gemeten door het zorgen van een goede ventilatie door middel van de kleine sleuven aan alle kanten.

 

Eenvoudige installatie

De Daikin IEQ-sensor is eenvoudig te installeren en uit te lezen via de Daikin IEQ-app. De sensor wordt eenvoudig toegevoegd door het scannen van een QR code.

 

 

Optische en geluidsignalen

De Daikin IEQ-sensor is voorzien van LED-verlichting (kleur) voor het eenvoudig herkennen van actuele bedrijfsstatus en meldingen.

De sensor geeft door middel van geluidssignalen aan of deze in- of uitgeschakeld wordt.

 

Communicatie

De Daikin IEQ-sensor is voorzien van WiFi of NB-IoT voor het communiceren met een server.

Optioneel is LTE-4G, LTE-M, LoRa, LoRa-WAN ook mogelijk.

 

Analyse en advies

Het online monitoringplatform maakt het mogelijk om in realtime de binnenmilieukwaliteit te loggen en zichtbaar te maken.

Deze gemeten waarden worden gebruikt voor de analyse en het opstellen van het advies voor het “verbeteren” van de binnenmilieukwaliteit.

 

Dashboard

Maak het onzichtbare zichtbaar en deel de gemeten resultaten met de gebruikers van de ruimte.

 

 

Technische gegevens:

De opdrachten die handmatig op Daikin IEQ kunnen worden uitgevoerd, worden hieronder vermeld:

Daikin IEQ -inschakeling: om het apparaat in te schakelen, houdt u de aan / uit-knop aan de zijkant 4 seconden ingedrukt.
Batterijcontrole : Door de kroon aan de bovenkant 1 seconde aan te raken, kunt u de batterijstatus controleren. 
Groen lampje = accu ok, oranje lampje = waarschuwing, rood lampje = accu moet worden vervangen.
Meetverzoek : door de aanraakknop aan de bovenzijde 4 seconden aan te raken kunt u direct een meting van de Daikin IEQ aanvragen. Het is raadzaam om het apparaat van stroom te voorzien met een microUsb wanneer een handmatige meting wordt gevraagd.
Daikin IEQ-uitschakeling: om het apparaat uit te schakelen, houdt u de aan / uit-knop aan de zijkant 6 seconden ingedrukt.
Fabrieksinstellingen terugzetten: schakel het apparaat in door de aan / uit-knop 4 seconden ingedrukt te houden, laat het nog eens 10 seconden ingedrukt, de Daikin IEQ begint te knipperen met een onderbroken blauw licht en is klaar om opnieuw te worden gekoppeld / geconfigureerd met de app.
Firmware-upgrade: zodra het is geconfigureerd (of bij elke nieuwe formware-release), kan het apparaat een firmware-upgrade uitvoeren. Vanaf firmwareversie 1.0.6 wordt de Daikin IEQ uitgeschakeld en bijgewerkt, wat aangeeft dat de kroon gedurende ongeveer 40 seconden met een paarse kleur knippert. Aan het einde van de firmware upgrade procedure gaat de Daikin IEQ weer aan (je hoort een piep en op de kruin van de Daikin IEQ zie je een blauw lampje gevolgd door een groen lampje de kroon van de Daikin IEQ aan de bovenzijde knippert een keer met een blauw lampje).

Indien aangesloten op de meegeleverde voeding en microsUSB-kabel, voert de Daikin IEQ elke 5 minuten metingen uit, bij stroomvoorziening op batterijen elke 15 minuten.

 

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie