Skip to main content

Gelijktijdige afbraak van pollen + uitlaatgassen + PM2.5 die hooikoorts verergeren

Het werd vastgesteld dat de streamertechnologie cederpollen afbreekt en dat tegelijkertijd uitlaatgas (deeltjes in de uitlaat van dieselmotoren) en PM2.5, die hooikoorts erger maken, wordt afgebroken en dat de intensiteit van allergische reacties dramatisch afneemt.

Professor Nobuyuki Shirasawa

Supervisor
Professor Nobuyuki Shirasawa

Doctor of Science and Medicine
Department of Rehabilitation,
Faculty of Medical Science and Welfare,
Tohoku Bunka Gakuen University

Pollen + uitlaatgassen + PM2.5 worden tegelijkertijd ontbonden, waardoor de allergene kracht afneemt met 92,4%

Testorganisatie

Aangetoond op de Yamagata University onder toezicht van professor Shirawasa, Tohoku Bunka Gakuen University

Testmethode

Een vergelijkbaar experiment werd uitgevoerd op 3 groepen van muizen. (Groep A) allergeen, (B groep) allergeen + uitlaatgassen, (C-groep) allergeen + PM2.5, (D-groep) allergeen + uitlaatgassen + PM2.5, (Groep E) allergeen + uitlaatgassen + PM2.5 na bestraling door de Streamer, werden respectievelijk toegediend. De toediening bij muizen werd elke 2 weken en 8 weken later verdergezet, de concentratie aan IgE antilichamen*1 in het bloed van de muizen werd gemeten. We gebruikten ovalbumine als het allergeen, een stof die normaal wordt gebruikt bij immuniteitsexperimenten, als een alternatief voor pollen.

*1:Wanneer er een reactie met een allergeen plaatsvindt in het lichaam, wordt een IgE antilichaam dat zich alleen aan het allergeen kan binden geproduceerd en wanneer het opnieuw toegediende allergeen reageert met het IgE antilichaam, worden er verschillende allergische symptomen veroorzaakt. Omdat er bij gezonde mensen slechts zeer kleine hoeveelheden worden gedetecteerd, wordt het in het algemeen gebruikt voor immunologische testen.

Pollen, uitlaatgassen en PM2.5 na 48 uur bestraling door de streamer

Als resultaat van de test was de allergene sterkte 2,36 keer hoger in de D-groep, waar uitlaatgassen en PM2.5 aan het allergeen werden toegevoegd, dan in de A-groep, met alleen het allergeen. Het wordt verondersteld dat het gelijktijdig toevoegen van een mengsel van uitlaatgassen en PM2.5 die immuunreactie versterkte die allergische symptomen zoals hooikoorts veroorzaakt. Aan de andere kant werd de allergene kracht van groep E, die gedurende 48 uur aan de Streamer werd blootgesteld, verminderd met 92,4% in vergelijking met groep D.

* De resultaten werden uitsluitend bekomen na demonstratie van de Daikin Streamer-apparaat onder experimentele omstandigheden.

Ontwikkeling van hooikoorts

Toegevoegde stoffen die allergische symptomen erger maken kunnen zich hechten aan pollen en het evenwicht dat voorheen was bekomen, verstoren en het risico op hooikoorts vergroten.

Pollenallergie die erger wordt door uitlaatgassen en PM2.5
bestuiving in de natuur

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie