Skip to main content

Kantoorgebouw Velocity

Een gebouw met BREEAM-score 'uitstekend' in Surrey, Verenigd Koninkrijk

bg-image

Velocity, een stijlvol kantoorgebouw van 9.885 m2 in Surrey, Verenigd Koninkrijk, is een elegante en energiezuinige werkplek die aantrekkelijk is voor verhuurders en huurders. Met de BREEAM-score 'uitstekend' en een B-classificatie voor energieprestaties heeft Daikin Velocity geholpen om zijn groene referenties te verbeteren door een Daikin VRV-systeem met warmteterugwinning te installeren.

"Daikin is mijn persoonlijke voorkeur, omdat ik al lang een goede relatie met hen heb. Zij waren de eerste om VRV te gebruiken en bleven vooroplopen met de verbetering van het concept. Hun systemen zijn zeer betrouwbaar."

- Peter Wright, ingenieur Building Services van Velocity

'Groene' referenties

Het Velocity-gebouw maakt gebruik van de nieuwste technologie om een hoger energierendement te bereiken. De zonwering aan de zuidkant vermindert de temperatuurstijging door de zon, terwijl fotovoltaïsche en thermische systemen op het dak hernieuwbare alternatieven bieden voor een deel van de energiebehoeften van het gebouw.

Wat het VRV-systeem van andere systemen onderscheidt, is het warmteterugwinningssysteem, waarbij energie wordt hergebruikt om warmte van warme naar koude ruimtes over te brengen. Het systeem wordt ook aangesloten op een energiebeheersysteem om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de binnenlucht het hele jaar door 22°-23 °C blijft.

Aanvankelijk kreeg het Velocity-gebouw een 'zeer goede' BREEAM-score, maar toen het energiebeheer in kaart werd gebracht, werd de beoordeling door de groene kwalificaties meteen opgetrokken naar 'uitstekend'.

Laag energieverbruik

Alle acties in het kader van het project Velocity hebben geleid tot een gebouw met een extreem laag energieverbruik, met slechts 9 euro/m² tegenover 29 euro/m² voor een typisch kantoor in het Verenigd Koninkrijk (CIBSE), minder dan 1/3. Hieronder vindt u een vergelijking van het energieverbruik van Velocity in vergelijking met een typisch kantoorgebouw in het Verenigd Koninkrijk.

Oplossing in een oogopslag

bg-image
 • 28 VRV IV heat recovery systemen (voor buiten)
 • 2 VRV IV warmtepompsystemen (voor buiten)
 • 256 plafondinbouwmodellen

Meer info

Andere casestudies

 • Een uiterst efficiënte oplossing voor een woongebouw

  Dit woonproject werd uitgevoerd in het kader van de renovatie van een woongebouw waarbij energie-efficiëntie centraal stond.
 • ACTION

  Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.
 • Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

  Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.
 • Nieuwbouw Technisch Bureau van Beelen B.V.

 • C&A

  Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.
 • Cha No Ma

  Luchtzuivering met geavanceerde streamer-technologie vult Daikins milieuvriendelijke R-32-systemen aan om een comfortabele en gezonde café-ervaring te creëren.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie