Skip to main content

Voldoen aan de koelbehoeften van een ziekenhuis en het opgenomen vermogen laag houden

Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd voor een van de grootste privéziekenhuizen in Qatar. Het ziekenhuis heeft wereldberoemde internationale samenwerkingsverbanden. De missie is om optimale patiëntenzorg te bieden door middel van een ongeëvenaarde en geavanceerde dienstverlening. Daarom was er betrouwbare en geavanceerde technologie nodig die perfect kon voldoen aan de behoeften van de 224 bedden tellende faciliteit. Daarbij zitten er ook 11 bedden voor geïntegreerde zorg, 15 voor neonatale intensieve zorg, 8 voor hartbewaking, 17 voor pediatrische zorg en 12 voor intensieve zorg. En dat alles op 101.000 m².

Geïnstalleerde producten

8x EWAD-C
Koelcapaciteit: 11.000kW

Over de producten en het project

Voor dit project was er vooral behoefte aan koelaggregaten met een laag opgenomen vermogen. Het hoge rendement en het beperkte vermogen waren essentieel omdat ze niet meer mochten gebruiken dan het vermogen dat de overheid aan het gebouw had toegewezen. Daarom hebben de consultants voor dit project gekozen voor de hoogrendementsversie van deze koelaggregaten. Dat was nodig om aan de belastingbehoeften van het ziekenhuis te voldoen en toch het opgenomen vermogen van de koelaggregaten laag te houden. Andere fabrikanten die dezelfde koelcapaciteit leveren, hebben een hoger opgenomen vermogen nodig.

Een andere reden om voor Daikin te kiezen was betrouwbaarheid. Deze koelaggregaten worden op het dak van een faciliteit dicht bij de zee geïnstalleerd, met rechtstreeks zonlicht. Hoewel dit duidelijk moeilijke omstandigheden creëert voor koelaggregaten, hebben de consultants bij soortgelijke projecten zeer goede ervaringen met Daikin opgedaan, zodat ze besloten hun vertrouwen in het merk te bevestigen. De klanten besloten om de units te laten testen in de fabriek van Daikin Applied Europe, waar de bedrijfsomstandigheden in een speciale klimaatkamer werden nagebootst. De units werden getest bij temperaturen tussen 46 en 52 °C, om te garanderen en te bewijzen dat ze onder deze omstandigheden de verwachte prestaties konden leveren.

De betrouwbaarheid was zeer belangrijk omdat de koelaggregaten de apparatuur op meerdere gevoelige plaatsen zullen koelen, zoals in de MRI- en CT-scanruimten. Een betrouwbare oplossing was dus essentieel om ervoor te zorgen dat zowel aan het comfort van de patiënten als aan de procesbehoeften van het ziekenhuis werd voldaan.

Meer over de schroefcompressortechnologie van Daikin

Daikin is al lang toonaangevend op het gebied van koelaggregaten met een enkelvoudige schroefcompressor, die al 20 jaar over de hele wereld worden geïnstalleerd.

De schroefcompressor van Daikin staat niet alleen bekend om zijn efficiëntie, maar is ook zeer betrouwbaar. In tegenstelling tot een standaard schroefcompressor maakt deze gebruik van één hoofdschroef die met twee sterrotors in elkaar grijpt om een compressiecyclus te produceren die bij het volume past. Dankzij de hoofdrotor, die zowel radiaal als axiaal in balans is, is het compressorlager extreem betrouwbaar. Daarom kan de levensduur langer zijn dan die van andere schroefcompressoren. De enkelvoudige schroefcompressor heeft slechts drie bewegende delen, wat de kans op storingen verkleint en de bedrijfskosten laag houdt.

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie