Skip to main content

Een compleet HVAC-systeem voor een kantoorgebouw

Daikin heeft onlangs een complete oplossing geleverd voor een kantoorgebouw van een Nederlands bedrijf in de bloemenimport/-export.

Geïnstalleerde producten:

1x D-AHU Modular P

1x EWYT-CZ

2x VRV

Over het project

Het belangrijkste doel van dit project was het kantoorgebouw te voorzien van een HVAC-systeem dat de vereiste kwaliteit van de binnenlucht kan leveren, plus comfortkoeling en -verwarming.

Voor dit project moest een oplossing worden voorzien voor een kantoorgebouw van drie verdiepingen en een bijbehorende ondergrondse parking. Voor de luchtbehandeling werd gekozen voor een Daikin D-AHU Modular P luchtbehandelingskast, terwijl aan de verwarmings- en koelingsvraag werd voldaan met de installatie van twee VRV IV-units, een R-32 warmtepomp uit de reeks kleine invertergestuurde koelaggregaten voor vloerverwarming in de kantoren. Er is ook een Daikin split-unit geïnstalleerd om de serverruimte in het gebouw te koelen. Het systeem wordt volledig geregeld en beheerd door de Daikin intelligent Touch Manager (iTM).

Meer over de geïnstalleerde producten

Voor dit project was een alles-in-één oplossing nodig, zodat de eindklant een volledig pakket van één leverancier kreeg, waarin de systeemcomponenten perfect zijn geïntegreerd, en dat bovendien eenvoudig te installeren is.

Een ander belangrijk aspect van het project was de milieuduurzaamheid van het HVAC-systeem, dat uiterst energie-efficiënt moest zijn om het energieverbruik laag te houden en de koolstofvoetafdruk van het gebouw te beperken.

Om dat te kunnen garanderen omvat het HVAC-systeem units die garant staan voor een uiterst lage directe en indirecte CO2-uitstoot.

Lees hier meer over het R-32 kleine invertergestuurde koelaggregaat van Daikin

En tot slot was een optimale kwaliteit van de binnenlucht een ander cruciaal aspect van het project, omdat het belangrijk was een goede werkomgeving voor het personeel te creëren.

Lees hier meer over hoe de kwaliteit van de binnenlucht kan bijdragen tot een betere werkomgeving

Binnenlucht is meestal meer vervuild dan buitenlucht, omdat het heel wat verschillende deeltjes of zelfs virussen bevat.

Een slechte kwaliteit van de binnenlucht is dus een symptoom van een ongezonde werkomgeving, die ook de cognitieve capaciteiten van werknemers negatief beïnvloedt of ervoor zorgt dat ze vaker ziek worden. Een goed ventilatiesysteem kan echter bijdragen tot een gezonde werkplek en mensen zelfs productiever maken.

De Daikin D-AHU Modular P die in dit project is geïnstalleerd, biedt de gebruikers van het gebouw een moderne en hoogwaardige werkomgeving door te zorgen voor een optimale ventilatie van de gebouwen en filtratie van de binnenlucht, zodat zowel werknemers als bezoekers een zo zuiver mogelijke lucht kunnen inademen wanneer ze in het gebouw zijn.

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie