Skip to main content

Ziekenhuizen efficiënter maken

Daikin heeft onlangs deelgenomen aan een belangrijk project voor ziekenhuizen in het Turkse Istanboel. Dit overheidsproject wil ziekenhuizen energie-efficiënter maken door koelaggregaten te vervangen en andere onderdelen van het HVAC-systeem die voor de koeling of verwarming in deze gebouwen zorgen.


Geïnstalleerde producten

10x EWAT-TZ
Koelcapaciteit: 7MW

Over de producten en het project

Voor het KABEV-project leverde Daikin 10 schroefinverterkoelaggregaten, ter vervanging van de oude units zonder inverter in de HVAC-systemen van 5 ziekenhuizen in Istanboel. Voor dit project hebben de consultants een energieanalyse uitgevoerd van de 5 gebouwen. Op die manier konden ze zien hoe een renovatie van de HVAC-systemen het rendement kon verhogen. Ze voerden ook simulaties uit om het rendement van de investering voor de koelaggregaten van Daikin te beoordelen.

Lees hier meer over de enkelvoudige schroefcompressor van Daikin

Meer over het project

Aangezien energierendement het hoofddoel was, was de invertertechnologie essentieel. Deze geavanceerde technologie past de werking van de koelaggregaten aan op basis van de werkelijke koelvraag van het gebouw op specifieke momenten van de dag of het seizoen.

De schroefinverterkoelaggregaten uit de TZ-serie van Daikin werden bijzonder gewaardeerd omdat ze zeer hoge SEER-waarden (seizoensrendement) kunnen produceren, wat een belangrijk criterium was voor de consultants.

Lees hier meer over waarom deellasten belangrijk zijn


Een ander belangrijk aspect was de integreerbaarheid. Aangezien deze koelaggregaten in bestaande installaties worden geïntegreerd, was het belangrijk units te kiezen die vlot in het systeem geïntegreerd konden worden en door het bestaande gebouwbeheersysteem konden worden aangestuurd met dezelfde beheers- en regelmogelijkheden als de bestaande units.

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie