Skip to main content

Hoge energie-efficiëntie voor comfortabele koeling in een Midden-Oosters klimaat

Riyad, Saoedi-Arabië

Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd om comfortkoeling te bieden in een Midden-Oosters klimaat, in een project met een viersterrenhotel in Riyad in Saoedi-Arabië. De units zullen worden gebruikt om het hotel te voorzien van de nodige koeling voor de kamers en openbare ruimtes.

Voor dit project zijn koelaggregaten gekozen uit de M-serie, een gamma producten dat speciaal is ontworpen om bestand te zijn tegen veeleisende omstandigheden zoals in het Midden-Oosten, met hoge omgevingstemperaturen en blootstelling aan stof.

 

 

Geïnstalleerde producten:
2x EWAD-M
Totale koelcapaciteit: 1700kW

Over de producten en het project

Voor dit project waren consultants op zoek naar luchtgekoelde koelaggregaten met schroefcompressor die eenvoudig in het GBS-systeem konden worden geïntegreerd.

Ze waren met name op zoek naar oplossingen die een grote betrouwbaarheid konden garanderen in hoge omgevingstemperaturen en stoffige omgevingen, maar die bovendien garant staan voor een indrukwekkende algemene energie-efficiëntie.

Daikin kon aan de specificaties voldoen door twee luchtgekoelde schroef-koelaggregaten met EC-ventilatoren aan te bieden, die de concurrentie versloegen dankzij hun uiterst hoge energie-efficiëntieniveau.

De schroef-invertercompressor die door Daikin is ontworpen en vervaardigd, heeft een andere vorm dan een standaard schroefcompressor. Hij maakt gebruik van één hoofdschroef die ingrijpt op dubbele sterrotoren en zo een compressiecyclus produceert die overeenkomt met het volume. Dankzij de hoofdrotor die zowel in radiale als axiale richting gebalanceerd is, heeft het compressorlager een extreem hoge betrouwbaarheid. Daarom kan de levensduur langer zijn dan andere schroefcompressoren. De monoschroefcompressor heeft dus slechts drie bewegende delen. Het resultaat daarvan is dat het de kans op storingen verkleint en de bedrijfskosten laag houdt.

Daarnaast wordt de schroefinvertercompressor van Daikin wereldwijd erkend voor zijn uitstekende prestaties op het gebied van energie-efficiëntie, aangezien het schroefprofiel optimale prestaties garandeert. De consultants toonden vertrouwen in het merk omdat ze in het verleden uitstekende ervaringen hadden, zowel met VRV's als met koelaggregaten van Daikin.

Lees hier meer over de monoschroefcompressor van Daikin

De getuigentest

De consultants hadden uitstekende ervaringen met zowel VRV's als koelaggregaten van Daikin, maar voor de eindgebruiker was Daikin een nieuwe naam. Hij wilde een idee krijgen van de kwaliteit en het professionele niveau dat Daikin Applied Europe kon leveren.

De getuigentest was een uitstekende gelegenheid, niet enkel om de betrouwbaarheid en de prestaties van de door Daikin geleverde units te bewijzen, maar ook om de eindgebruiker een beter beeld te geven van het bedrijf, de productiefaciliteiten, de processen en procedures, en wat er precies achter de oplossingen zit die Daikin leverde.

Lees hier meer over de getuigentestservice en hoe die kan voldoen aan de vereisten van klanten en consultants voor elk type HVAC-project

 

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie