Skip to main content

Koeling en verwarming voor kleine woongebouwen

Daikin leverde onlangs een volledig HVAC-systeem om te voldoen aan de koelingsbehoeften van een voedselverwerkingsfabriek in Hongarije. De eindgebruiker is actief in de sector van de voedingssupplementen en produceert supplementen op plantaardige basis, waaronder veganistische proteïnen.

Geïnstalleerde producten

2x Rooftop units

2x R-32 scroll-koelaggregaten

9x Split-Sky-Air buitenunits

Totaal koelvermogen: 800 kW koeling

Luchtstroom: 24.000 m³/u

Over het project

De voedselverwerkingsfabriek maakt gebruik van geavanceerde technologieën voor een optimaal gebruik van plantaardige grondstoffen, voor de productie van functionele proteïne-ingrediënten en toepassingen voor veganistisch en vegetarisch voedsel van hoge kwaliteit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hun met succes ontwikkelde en gepatenteerde processen voor het holistisch gebruik van zonnebloempitten, waarvoor innovatieve technologieën nodig zijn en een HVAC-systeem dat in staat is deze te ondersteunen.

Het HVAC-systeem van Daikin zal worden gebruikt voor proceskoeling van roestvrijstalen buizen, tanks en componenten, en ook voor de distributie van koeling in kamers en opslagruimtes.

Meer over het project, de oplossing en het product

Ecologische duurzaamheid, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie waren uiterst belangrijk voor dit project. De duurzaamheid wordt gegarandeerd door gebruik te maken van koelaggregaten uit het Daikin Bluevolution-gamma, die gebruik maken van R-32 koelmiddel dat een lage directe en indirecte CO2-uitstoot garandeert en mogelijkheden biedt voor recuperatie.

Lees hier meer over R-32 en het recupereren van koelmiddel

De betrouwbaarheid wordt gegarandeerd door Daikin’s uitgebreide ervaring met R-32-technologie en het ongeëvenaarde aantal installaties over de hele wereld.

De energie-efficiëntie is het meest interessante aspect.

Daikin voldeed aan de energie-efficiëntiebehoeften van de fabriek door gebruik te maken van een natuurlijke, migratievrije koeloptie die de koelcompressoren uitschakelt wanneer de buitentemperaturen laag zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lage buitentemperaturen om het water te koelen en energie te besparen.

De natuurlijke migratieoplossing van Daikin is glycolvrij aan de waterzijde, wat de onderhoudsvereisten vermindert en het risico op contaminatie in proceskoeltoepassingen vermijdt. Voor de eindgebruiker was het van groot belang dat het HVAC-systeem veilig was in termen van mogelijke besmetting, en bovendien uiterst efficiënt.

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie