Skip to main content

Transportkoeling

Daikin kan, in samenwerking met Zanotti, een breed scala aan transportkoelingsoplossingen bieden, op maat gemaakt dus volledig afgestemd op uw behoeften. Wilt u meer weten over onze oplossingen, stuur dan een e-mail naar transportkoeling@daikin.nl.

Onthulling Daikin Exigo Electric tijdens de IAA Transportation 2022

Van dinsdag 20 tot zondag 25 september 2022 vond de IAA Transportation plaats in Deutsche Messe AG in Hannover, Duitsland. Voor Daikin Transportkoeling hét moment om de nieuwste innovatieve toevoeging van haar portfolio te onthullen: de Daikin Exigo Electric. Deze 100% elektrische trailerunit draagt bij aan Daikin's duurzaamheidsmissie: om tegen 2050 een netto nul CO2-uitstoot te bereiken door o.a. de uitstoot van broeikasgassen gedurende de hele levenscyclus van alle producten te reduceren. Dit is voor de transportkoeling de volgende stap naar verduurzaming in wegtransport. Een groot aantal bezoekers was aanwezig tijdens de onthulling van deze trailerunit en bezoekers hadden de gelegenheid om op de Daikin stand een impressie te krijgen van de verschillende Exigo trailerunits. 

Daarnaast vond er op maandag 19 september tijdens de IAA Transportation de Daikin persconferentie plaats. Dit werd gehost door de heer Junji Umamoto, Vice President, Daikin Europe. Pers kreeg die dag de mogelijkheid om als eerste kennis te maken met en vragen te stellen over de nieuwste trailerunit. 

 

 

 

 

'Cold Chain' - Integrated

Als er iemand koeltechnologie in de vingers heeft, dan is het Zanotti. In combinatie met de ongeëvenaarde design- en ontwikkelingsmogelijkheden en het uitgebreide verkoop- en servicenetwerk van Daikin is deze koelspecialist erin geslaagd een 'integrated cold chain' over heel Europa te introduceren. Zo kunnen ze aan alle koelingsbehoeften voldoen, van 'boer tot bord'. 

Samen met Zanotti streven we ernaar om transportkoeling opnieuw vorm te geven, waarbij duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan in ons bedrijfsmodel zowel binnen als buiten Europa. Ons doel is om te voldoen aan de meest uiteenlopende klantbehoeften met ons uitgebreide aanbod van op maat gemaakte producten en diensten met dezelfde wereldbekende betrouwbaarheid en innovatie die u van ons gewend bent.

De Daikin familie heeft een oplossing voor alle aspecten van de cold chain en bevindt zich daarmee in een unieke positie om een positieve impact te hebben. We kunnen een goede bijdrage leveren aan mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering en voor een veilig en duurzaam vervoer van levensmiddelen en farmaceutische producten zorgen.

Door de transportkoelingsexpertise van Zanotti te combineren met onze toonaangevende technologieën en ons uitgebreide netwerk, kunnen wij onze klanten voorzien in de allerbeste oplossingen.

 

Duurzame en innovatieve oplossingen

 • Samenwerking met Daikin Chemicals voor veilige koudemiddelen met een lage Global Warming Potential (GWP)
 • Lagere CO2-uitstoot met technologieën voor alternatieve energie
 • Hypermodern innovatiecentrum voor koudetechniek

 

Klantgerichte aanpak

 • Daikin productontwerp en productiesystemen bieden de hoogst mogelijke betrouwbaarheid om onze klanten een gerust gevoel te geven
 • Slimme ontwerpkeuzes voor onderhoudsvrije onderdelen en meer tijd tussen reparaties met als gevolg lagere bedrijfs- en totale eigendomskosten
 • Op maat gemaakte configuraties die precies aansluiten op de klantbehoeften in de steeds veranderende transportwereld

 

Uitgebreide dienstverlening en ondersteuning

 • Internationaal servicenetwerk, 24/7 beschikbaar
 • Ongeëvenaarde klantenservice – nu en voor altijd
 • Mondiale verkoop-, distributie- en productienetwerken

Daikin Exigo

Daikin Exigo E1500 is het resultaat van onze jarenlange ervaring en innovatie op het gebied van betrouwbare oplossingen voor geconditioneerd transport. E1500 is het summum van dieselaangedreven koelmachines, volledig gebouwd op een Elektrische Architectuur en dus klaar voor de toekomst. 

Exigo biedt de laagste eigendomskosten en zorgt voor een gevoel van zekerheid

 • Volledig Inverter gestuurd en daardoor 20% minder brandstofverbuik. 
 • Stand-by vermogen hetzelfde als Diesel door volledig Elektrische Architectuur. 
 • Eenvoudig te bedienen met hoge resolutie grafisch bedieningspaneel. 
 • Standaard voorzien van geavanceerde telematica welke compatible is met vele platformen. 
 • Daikin Componenten met bewezen betrouwbaarheid en licht gewicht ontwerp. 
 • Minder service stilstand door verlengde onderhoudsinterval van 3000 uur. 
 • Exigo wordt aangeboden inclusief contract voor 2 jaar onderhoud, telematica en garantie. 
 • Wereldwijde serviceondersteuning door Daikin en partners. 
 • Hoge resolutie grafisch bedieningspaneel. 
 • Op afstand te bedienen via webinterface. 
 • Eenvoudige en intuïtieve menuselectie.

Download nu de Daikin Exigo leaflet

Vraag nu de gratis Daikin Transportkoeling brochure aan!

Na het invullen krijgt u direct de mogelijkheid om de brochure te downloaden.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie