Skip to main content

Daikin Europe bevestigt met investeringen haar marktleiderschap

Versnelde groei warmtepompen op de Europese markt

Brussel, 4 december 2021
vrv 5 heat recovery

Marktleider Daikin Europe ziet een versnelde groei van warmtepompen in Europa. Het jaarlijks aantal geïnstalleerde warmtepompen zal in 2030 gegroeid zijn naar 4 miljoen tegenover 1 miljoen in 2021. Dat is een groei van 10% CAGR naar 20% CAGR.

Daikin Europe speelt hierop in door te investeren in productie- en innovatiecapaciteit, opslag en logistiek en opleidingen voor installateurs en servicetechnici in de EMEA-regio. Patrick Crombez, General Manager Heating and Renewables bij Daikin zegt: “De overgang van cv-ketels naar warmtepompen betekent een historische transformatie naar uiteindelijk emissievrije verwarming, met alle bijbehorende voordelen voor het klimaat en een gezondere leefomgeving. We zijn er trots op deze transformatie in Europa te leiden.”

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie neem contact op met:

Afdeling Marketing Daikin Nederland   +31 88 324 54 60 keuze 7     marketing@daikin.nl

 

Gerelateerde artikelen

  • 4 stappen naar CO2-reductie voor verwarming van woningen

    Eén van de grootste uitdagingen op de weg naar een gezond en duurzaam milieu en een CO2-neutrale samenleving, is het maximaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie. Dat geldt in het bijzonder voor het verwarmen van onze woningen. Het merendeel van alle woningen wordt nog niet met een duurzaam verwarmingssysteem verwarmd.
  • Daikin breidt circulaire economie-programma verder uit

    De uitbreiding van het LooP by Daikin programma betekent een aanzienlijke toename van de duurzaamheid in Europa: jaarlijks zal 250.000 kg minder nieuw koudemiddel worden geproduceerd dankzij het circulaire economie programma.pa.
  • Action gaat samen met Daikin koudemiddelen hergebruiken

    Action breidt de samenwerking met Daikin verder uit in de vorm van een revolutionair nieuw project: het recyclen van koudemiddelen uit winkels die gerenoveerd worden.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie