Skip to main content

Primeur in Nederland: R-32 in een koudwatermachine

Nieuwe Daikin EWAT is stiller en biedt meer rendement

Capelle a/d Ijssel, 23-05-2019 - Geluidsarm, een hoog rendement en een laag GWP. Dat waren de eisen die Poonawalla Science Park stelde aan de twee nieuwe koudwatermachines die de vijftien jaar oude modellen op het terrein moesten vervangen. Op het science park in de Utrechtse regio worden onder andere vaccins geproduceerd. Een goed gereguleerde omgeving is daarvoor cruciaal.

Op het terrein staan ongeveer zestig gebouwen. Johan van Hasselt is hier verantwoordelijk voor beheer en onderhoud. “Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zit ook op ons science park”, vertelt hij. “Dat we bewust met het milieu omgaan is dus wel een vereiste. Maar het belangrijkste is dat we een betrouwbaar systeem kunnen garanderen aan onze huurders. De ruimtes die we koelen, moeten allemaal op maximaal 20 graden Celsius blijven. De afwijking mag slechts twee graden zijn. Een uitdaging als het buiten in de zomer tegen de 40 graden is.”

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over onze R-32 koudwatermachines contact op met onze collega's van Sales Support op 088 324 54 55 of stuur een e-mail naar koudwater@daikin.nl.

Andere persberichten

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie