Skip to main content

Een enorme doorbraak op het gebied van het CO2-neutraal maken van gebouwen

Daikin's nieuwe VRV 5 heat recovery systeem

22 november 2021
vrv 5 heat recovery

Daikin Europe deelt een voorproefje van zijn nieuwste innovatie in de vijfde generatie Daikin VRF-technologie (VRV) met een nieuw, baanbrekend warmteterugwinningssysteem: een duurzame krachtpatser die ontworpen is om de CO2-voetafdruk van gebouwen aanzienlijk te verkleinen.

Als uitvinder van en marktleider op het gebied van VRV-systemen sinds 1982, streeft Daikin ernaar om comfortabele en toekomstbestendige binnenklimaatoplossingen te bieden voor gebouwen en tegelijkertijd een zo laag mogelijke totale CO2-equivalente emissie te behalen gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw.

Het nieuwe VRV 5 heat recovery systeem is hierbij een belangrijke mijlpaal en weer een stap richting een volledig toekomstbestendige portfolio binnenklimaatoplossingen. 

Het VRV 5 heat recovery systeem is in de Galleria D'Innovacion tijdens de GENERA, de internationale beurs van energie en milieu, die plaatsvond in Madrid (Spanje) van 16-18 november jl. 

Vanaf juli 2022 zal het systeem worden geleverd vanuit de Europese Daikin productielocaties in Tsjechië en België. Ga voor meer informatie naar: www.daikin.nl/VRV5HR.

 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie neem contact op met:

Afdeling Marketing Daikin Nederland   +31 88 324 54 60 keuze 7     marketing@daikin.nl

 

Gerelateerde artikelen

  • 4 stappen naar CO2-reductie voor verwarming van woningen

    Eén van de grootste uitdagingen op de weg naar een gezond en duurzaam milieu en een CO2-neutrale samenleving, is het maximaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie. Dat geldt in het bijzonder voor het verwarmen van onze woningen. Het merendeel van alle woningen wordt nog niet met een duurzaam verwarmingssysteem verwarmd.
  • Daikin breidt circulaire economie-programma verder uit

    De uitbreiding van het LooP by Daikin programma betekent een aanzienlijke toename van de duurzaamheid in Europa: jaarlijks zal 250.000 kg minder nieuw koudemiddel worden geproduceerd dankzij het circulaire economie programma.pa.
  • Action gaat samen met Daikin koudemiddelen hergebruiken

    Action breidt de samenwerking met Daikin verder uit in de vorm van een revolutionair nieuw project: het recyclen van koudemiddelen uit winkels die gerenoveerd worden.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie