Skip to main content

Daikin Europe gaat samenwerking aan met Belgische fabrikant van ventilatiesystemen DUCO

Brussel, 2 juli 2021 - Daikin Europe gaat DUCO's ventilatiesystemen voor woningbouw commercialiseren in Europa

 

  • Daikin en de Belgische ventilatiespecialist DUCO delen de gemeenschappelijke missie om iedereen te voorzien van een gezond binnenklimaat. 
  • Daikin gaat DUCO’s residentiële ventilatiesystemen opnemen in het portfolio voor de Europese markt. 
  • Daikin Nederland zal de komende tijd gebruiken om te onderzoeken hoe het deze samenwerking succesvol kan implementeren in Nederland.
Dirk Slagmulder, Sales Director DUCO
Luc Renson, CEO DUCO
Patrick Crombez, General Manager Heating and Renewables bij Daikin Europe
Anthony Dimou, General Manager Sales bij Daikin Europe
 

Een gezond binnenklimaat als gemeenschappelijke missie

Daikin en de Belgische ventilatiespecialist DUCO delen de gemeenschappelijke missie om iedereen te voorzien van een gezond binnenklimaat. Daikin gaat DUCO’s residentiële ventilatiesystemen opnemen in het portfolio voor de Europese markt.

Daikin Nederland zal de komende tijd gebruiken om te onderzoeken hoe het deze samenwerking succesvol kan implementeren in Nederland.

 

Totaaloplossing voor residentiële toepassingen

Als luchtkwaliteitspecialist ziet Daikin het als haar missie om innovatieve oplossingen te bieden voor een hoge kwaliteit van het binnenklimaat. Voor het residentiële segment produceren en verkopen we airconditioningsystemen, lucht/water warmtepompen en luchtzuiveraars. Aan Daikins uitgebreide netwerk van professionele klanten in heel Europa zal ook DUCO’s productrange toegevoegd worden én een compleet aanbod accessoires voor ventilatiekanalen. Hierdoor kunnen we in de toekomst een one stop shop-oplossing bieden voor residentiële projecten en installaties.

“Deze samenwerking is voor Daikin de perfecte gelegenheid om het residentiële aanbod verder te ontwikkelen. Naar verwachting zal de ventilatiesector de komende jaren sterk groeien. Mede door de COVID-19 pandemie zijn mensen zich meer bewust geworden van het belang van een gezond binnenklimaat. Bij verbouwing of renovatie van huizen is naast basisvoorzieningen als verwarming en koeling ook ventilatie top of mind geworden”, zegt Anthony Dimou, General Manager van Sales bij Daikin Europe. “Wij vinden het belangrijk om klanten complete oplossingen te bieden. Door onze warmtepompen te combineren met goede isolatie en ventilatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van warmteterugwinning, kunnen we onze eindklanten een energie-efficiënt ecosysteem bieden voor optimale verwarming, warmteterugwinning en ventilatie.”

“We zijn erg blij dat Daikin voor DUCO producten gekozen heeft om haar aanbod voor het residentiële segment uit te breiden. Beide organisaties delen hetzelfde DNA als het gaat om het bieden van kwaliteit. We zijn dan ook verheugd dat we onze baanbrekende ventilatie-oplossingen kunnen aanbieden aan Daikin’s klantenbestand binnen Europa”, zegt Luc Renson, CEO van DUCO.

 

Additionele informatie

Over Daikin

Wij zorgen voor lucht.Onze jaren ervaring in airconditioning en onze passie voor innovatieve technologieën worden ingezet om van de lucht waarin we leven de best mogelijke lucht te maken. Dit willen we doen met zorg voor het milieu en bescherming van de toekomstige generaties. Daikin heeft als doel om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn bij al zijn acties, en alle producten en oplossingen die het verkoopt. Dat is onze missie.

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. is een dochtermaatschappij van Daikin Industries Ltd. en een belangrijke Europese producent van airconditioners, warmtepompen, luchtreinigers en koeltoestellen; met ongeveer 13.000 werknemers in de 24 EMEA-dochtermaatschappijen. Het telt 14 grote productiesites verspreid over België, Tsjechië, Duitsland, Italië, Spanje, Turkije, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. De hoofdzetel van de Daikin Europe Group is gevestigd in België, met kantoren in Oostende, Gent en Brussel. Het bedrijf werd opgericht in 1973. Daikin Europe stelt 2.171 werknemers te werk in België

Marktleider op het vlak van warmtepomptechnologie in Europa

Met meer dan 95 jaar ervaring in verwarming en airconditioning is Daikin de marktleider in warmtepomptechnologie. Het bedrijf is gekend voor zijn Daikin VRV voor commerciële toepassingen en de Daikin Altherma-systemen voor residentiële verwarmingstoepassingen. Meer dan 85% van de toestellen voor de Europese markt wordt in Europa zelf gemaakt. 

Leverancier van totaaloplossingen op het vlak van HVAC en koeling

Het brede productassortiment van Daikin biedt een op maat gemaakte oplossing voor elke behoefte die de klant op het vlak van verwarming, ventilatie, airconditioning, luchtreiniging en koeling heeft. De afgelopen jaren vulde Daikin zijn productportfolio aan met warmtepomptechnologie, en commerciële en industriële koeling waardoor het bedrijf nog sterker aanwezig is op de Europese markt. In 2016 nam Daikin Europe N.V. de Italiaanse fabrikant van industriële en transportkoeling Zanotti S.p.A. over. In februari 2018 vervoegde Tewis Smart Systems S.L. de groep. Tewis is een van de marktleiders in Spanje voor gestandaardiseerde en klantspecifieke koel- en CO2-oplossingen. Begin 2019 nam Daikin Europe N.V. het Oostenrijkse koelbedrijf AHT over.

Daikin Nederland

Daikin Nederland is onderdeel van Daikin Europe N.V. en is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Naast airconditioningsystemen richt Daikin Nederland zich ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines/ warmtepompen, ventilatie-/luchtbehandelingssystemen en koel-/vriessystemen. Hiermee leveren we passende, slimme en duurzame klimaat(totaal)oplossingen voor de commerciële, industriële en residentiële markt voor een steeds beter binnenklimaat.

Meer informatie is te vinden op www.daikin.nl

About Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd. heeft zijn hoofdkantoor in Osaka, Japan. Het stelt wereldwijd ongeveer 80.000 mensen tewerk en behaalde verkoopcijfers van om en bij de 18,45 miljard euro in financieel jaar 2020 (april 2020 tot maart 2021). Het bedrijf is wereldwijd marktleider in warmtepomp-, airconditioning- en luchtfilteringssystemen. Daikin Industries Ltd. is de enige fabrikant van airconditioners die alle sleutelcomponenten zoals koudemiddelen, compressoren en elektronica intern ontwikkelt en produceert.

Meer informatie is te vinden op www.daikin.eu en op www.daikin.com.
 

Over DUCO

DUCO, Home of Oxygen

DUCO ventilatie & Sun Control' werd opgericht in 1991 en is gevestigd in een ultramoderne industriële faciliteit van 101.000 m2 in Veurne (België) waar 250 mensen werken. DUCO is gelegen langs de autosnelweg E40 Oostende-Calais. Het bedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler en trendsetter op het gebied van natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en zonweringsystemen die garant staan ​​voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

DUCO Ventilatie & Zonwering voorziet elk gebouw van een gezonde toevoer van zuurstof. Met een uitgebreid assortiment innovatieve natuurlijke en mechanische ventilatiesystemen, al dan niet gecombineerd met buitenzonwering, biedt DUCO de ultieme garantie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De gezondheid van de bewoner staat dan ook centraal bij DUCO. Een doordachte combinatie van basisventilatie, mechanische afzuiging, spoelventilatie en zonwering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. DUCO biedt een innovatieve oplossing voor woongebouwen, kantoren, scholen of zorgcentra waar iedereen zich thuis voelt.

Related articles

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie