Skip to main content

Het team achter onze verwarmingsproducten

We mogen dan wel bekend staan als wereldleider op het gebied van airconditioning, maar de afgelopen jaren hebben we ons ook getoond als innovator op de verwarmingsmarkt. Maar achter elk innovatief verwarmingsproduct dat we creëren staat een getalenteerd ingenieur. In deze reeks gaat het doek omhoog en kijken we achter de schermen om ons verwarmingsteam in de schijnwerpers te stellen. Ontdek hun verhalen, leer over hun carrière en hoe hun werk ons helpt om een gezondere, duurzamere en comfortabelere wereld te creëren.

bg-image

Maak kennis met Rishi en Harsh

Ontwikkelaars voor verwarming in het EMEA Development Center

"Van intense brainstormsessies tot het doorlopen van de leercurves om uiteindelijk dat eurekamoment te bereiken. We weten dat het ons gelukt is als we een unit gecreëerd hebben waarbij design, rendement en prestaties in balans zijn."

"Warmtepompen gaan verder dan design en esthetiek."

Rishi: "Ik werk momenteel aan een warmtepomp die ontworpen is voor de Scandinavische en Duitse markt, wat we een "model uit de topklasse" noemen." Maar ik kwam er al snel achter dat warmtepompen vandaag de dag meer zijn dan alleen maar een geweldig ontwerp. Ze moeten energiezuinig zijn en aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties voldoen."

"Ons team richt zich in de eerste plaats op het maken van een uitzonderlijk product met uitstekende eigenschappen en totaal comfort voor de klant."

"Grote uitdagingen bieden nieuwe mogelijkheden."

Harsh: "Mijn eerste project was de ontwikkeling van de nieuwe generatie geothermische warmtepompen. Door de hoge verwachtingen van de markt werd ons team met verschillende technische uitdagingen geconfronteerd die we binnen een strak schema moesten zien te overwinnen. Uiteindelijk hebben we in alle opzichten een sterk presterende unit afgeleverd, waar we allemaal trots op kunnen zijn."

Rishi: "Een projectdoel bereiken is voor ons de grootste uitdaging, maar dat is net wat het ontwikkelingsproces spannend maakt. Het wordt een reis: "Van intense brainstormsessies tot het doorlopen van de leercurves om uiteindelijk dat eurekamoment te bereiken. We weten dat het ons gelukt is als we een unit gecreëerd hebben waarbij design, rendement en prestaties in balans zijn."

"Een divers team met een gemeenschappelijk doel."

Rishi: "Ik ben blij dat ik deze bijzondere ervaringen bij de ontwikkeling kan delen met een geweldig team van collega's. Door met zo'n divers team te werken, sta je open voor nieuwe ideeën. Het zijn de verschillende perspectieven, ervaringen en kennis die de bouwstenen van het EMEA Development Center (EDC) zijn geworden."

De sprong naar België

Harsh: "Ik heb in India een opleiding mechanisch ingenieur gevolgd voordat ik twee jaar geleden naar België verhuisde. Daikin Europe is mijn eerste werkgever.”

Rishi: "Dit is mijn eerste baan. Ik ben mijn carrière begonnen als stagiair bij Daikin India tijdens mijn opleiding tot mechanisch ingenieur. Na mijn stage heb ik bij Daikin Europe gesolliciteerd. Ik kreeg de job en verhuisde naar België. Mijn reis van Daikin India naar Daikin Europe is niets minder dan een droom die werkelijkheid is geworden."

Wat nu?

Harsh: "Ik sta nu aan het hoofd van een ander project. Hoewel er een steile leercurve is, geniet ik van de veelzijdigheid die deze rol met zich meebrengt voor mijn werk."

Rishi: "De groei van stagiair naar internationale werknemer is voor mij een enorme leercurve geweest en Daikins concept van 'on the job'-training is iets wat ik koester, omdat het me veel mogelijkheden en uitdagingen biedt. Kortom, het was een reis van innovatie, enthousiasme en motivatie."

bg-image

Maak kennis met Joris

Designer voor verwarming in het EMEA Development Center

"Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in mechanica. Mijn ouders hadden een garage en ik was altijd aan motoren aan het werken. Maar ik had ook een passie voor design. Ik wilde iets dat deze twee interesses zou samenvoegen, dus besloot ik elektromechanica te gaan studeren."

Vertel ons iets over je carrièrepad en wat jou naar Daikin Europe heeft gebracht

"Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in mechanica. Mijn ouders hadden een garage en ik was altijd aan motoren aan het werken. Maar ik had ook een passie voor design. Ik wilde iets dat deze twee interesses zou samenvoegen, dus besloot ik elektromechanica te gaan studeren. Ik kwam in 1996 bij Daikin Europe. Het was mijn eerste baan en ik tekende het contract vlak voordat ik afstudeerde. Ik ben mijn carrière begonnen in de airconditioning- en VRV-afdeling voordat ik naar de verwarming ben gekomen."

Wat houdt je rol in?

"Ik richt me op het structurele deel van een unit, met name de behuizing. Ik werk samen met externe partijen om het eigenlijke ontwerp te maken, en van daaruit kijk ik hoe we het ontwerp aan de unit kunnen aanpassen. Daarna test ik met een team het prototype uit en controleer ik of de behuizing helpt om de unit aan de nieuwste geluidsvoorschriften en de hoge prestatienormen van Daikin te laten voldoen."

Aan welke verwarmingsunits heb je zoal gewerkt?

"Ik heb onlangs aan een behuizing voor de geothermische warmtepomp gewerkt en nu werk ik aan een behuizing voor een nieuwe monobloc."

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het creëren van deze units?

"Ik breng het grootste deel van mijn dag door in de geluidskamer, waar ik de units test om te zien of ze aan de nieuwste geluidsvoorschriften voldoen. Een van onze units moesten we uiteindelijk in een luchtdichte metalen doos in de behuizing plaatsen. En dat was de juiste zet, want na verschillende tests hadden we het bedrijfsgeluid dat we wilden."

Op welk project ben je het meest trots?

"Ik heb het nieuwe ontwerp van de Daikin Altherma 3-reeks helpen maken, dat uiteindelijk twee grote designprijzen heeft gewonnen. Feedback van installateurs op het terrein is voor mij het belangrijkste en ik heb gehoord dat ze blij zijn met Daikin Altherma 3. Dit is geweldig nieuws, want als ze er graag mee werken, is de kans groter dat ze het aanbevelen en verkopen."

Wanneer ik niet aan het werk ben, dan...

volg ik mijn favoriete voetbalploeg (Club Brugge), werk ik in mijn tuin of breng ik tijd door met mijn twee dochters."

bg-image

Maak kennis met Kobe

Ontwikkelaar voor verwarming in het EMEA Development Center

"Toen ik mijn master in elektromechanica had behaald, was ik op zoek naar een baan in productontwikkeling. Ik ben eerst begonnen met het testen van software voordat ik naar het team voor verwarmingsoplossingen ging om warmtepompen te ontwikkelen. Nu schrijf ik softwarespecificaties voor binnenunits."

Vertel ons iets over je carrièrepad en wat jou naar Daikin Europe heeft gebracht

"Mijn carrière bij Daikin Europe is vijf jaar geleden begonnen. Toen ik mijn master in elektromechanica had behaald, was ik op zoek naar een baan in productontwikkeling. Ik ben eerst begonnen met het testen van software voordat ik naar het team voor verwarmingsoplossingen ging om warmtepompen te ontwikkelen. Nu schrijf ik softwarespecificaties voor binnenunits. Ik had nooit verwacht dat ik in deze specifieke rol terecht zou komen, maar ik vind het leuk om een expert op dit gebied te zijn (en dat mijn collega's mij ook als een expert zien!)."

Wat houdt je rol in?

"Mijn primaire focus is software voor binnenunits schrijven, zoals de gasinjectie en EU HP. Het is mijn taak om de verbinding te maken tussen een binnenunit en een controller. Daarvoor werk ik vaak samen met ons filiaal in Gent en de softwareleverancier om te anticiperen op mogelijke problemen en om opvolgingstests uit te voeren. Ik werk ook samen met het verkoopteam om real-time feedback van klanten te krijgen en die veranderingen op onze software toe te passen."

Aan welke verwarmingsunits heb je zoal gewerkt?

"Ik heb gewerkt aan Daikin Altherma, de unit met gasinjectie en EU HP."

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het creëren van deze units?

"De belangrijkste uitdaging is dat we voldoende testen voordat we het product op de markt brengen om eventuele problemen vooraf op te sporen. En als we er vinden, dan moeten we een manier vinden om ze te repareren in de software of in de specificaties."

"Dat is een uitdaging waar we bij het maken van de gasinjectie-unit voor stonden. Na verschillende tests werd het duidelijk dat we de hele software moesten aanpassen omdat het om het eerste hydrosplitmodel ging. Maar daarom is testen net zo noodzakelijk: het proces zorgt ervoor dat we kunnen garanderen dat de controller en de unit naadloos samenwerken."

Op welk project ben je het meest trots?

"Ik ben het meest trots op de nieuwe Daikin Altherma en zijn gloednieuwe controller. Dit Daikin Altherma-product vormde de basis voor onze toekomstige verwarmingsproducten en ik was verantwoordelijk voor de verbinding tussen de controller en de unit. Omdat het een nieuw systeem was, konden we de controller een volledige upgrade geven met een nieuw ontwerp, nieuwe functies en softwareaanpassingen."

Wanneer ik niet aan het werk ben, dan...

speel ik elektrische gitaar in mijn rockband of speel ik een voetbaltoernooi met Daikin-collega's."

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie