Skip to main content

Daikin Awards winnaar genomineerd voor Duurzaamheidsprijs

WKZ Installatietechniek won in 2019 de Daikin Award in de categorie Smart Buildings met het duurzame project Elevatorhuis in Rotterdam.

Het Elevatorhuis is nu als duurzaam monument, samen met 2 andere finalisten, genomineerd voor de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs. Breng ook uw stem uit op dit project; de winnaar van de OMD Groene Sleutel zal op 8 september a.s. bekendgemaakt worden. 

Bekijk de video van het project Elevatorhuis - Daikin Awards winnaar 2019 categorie Smart Buildings

Project Elevatorhuis in Rotterdam - WKZ Installatietechniek

De verduurzaming van het Elevatorhuis kent een integrale aanpak. Er zijn grote stappen gezet, van Energielabel G naar A. Het gebouw voldoet inmiddels aan de nieuwbouwnormen. Een inspirerend voorbeeld volgens de jury, waarbij de cultuurhistorische waarde zelfs verbeterd is.

Tijdens de restauratie kwamen veel meer historische detailleringen en afwerkingen naar boven dan verwacht. Die zijn naast de oorspronkelijke gebouwstructuur allemaal hersteld. In het lichthof kwamen bijvoorbeeld oude buitenkozijnen tevoorschijn, soms met glas en al. Daarnaast werden sporen van de originele glaskap zichtbaar. Deze zijn in het ontwerp meegenomen.

Open Monumentendag 2022 Duurzaamheidsprijs

Tijdens het openingsevent van de Vrienden Loterij Open Monumentendag in Ede op 8 september zullen de erfgoedprofessionals zelf ook stemmen uitbrengen en zal de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt worden. In het weekend van 10 en 11 september tijdens de feestelijke opening van Open Monumentendag 2022, krijgt de winnaar de OMD Groene Sleutel uitgereikt.

Foto's van het project Elevatorhuis - Rotterdam

Artikel over het project Elevatorhuis in Rotterdam - WKZ Installatietechniek

Perspectief Magazine, maart 2020

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie