Certifying your green building

Duurzame oplossingen voor gebouwen

Garanderen van duurzaamheid met Daikin HVAC-systemen en -oplossingen voor gebouwen.

Het belang van duurzame gebouwen

Duurzaamheid is de norm voor Europese bouwprojecten. 93% van de projectontwikkelaars en investeerders vindt integrale duurzaamheid van gebouwen belangrijk. Klimaatsystemen spelen een grote rol in de verduurzaming van gebouwen. Zij maken gebruik van hernieuwde energiebronnen en reduceren hierdoor uw operationele kosten.

Ontdek de duurzame totaaloplossingen van Daikin

In veel gebouwen wordt vaak gewerkt met afzonderlijke systemen voor verwarmen, koelen, vriezen, ventilatie en warm tapwater. Hierbij wordt een enorme hoeveelheid energie verspild. Wij bieden een efficiënter alternatief: één totaaloplossing die tot 70% van het energieverbruik van een gebouw beheert. Dat zorgt voor een maximaal energierendement, minimale gebruikskosten en minder CO2-uitstoot.

 

Compleet product van Daikin
Uw groene partner

Onze BREEAM-experts

Daikin beschikt over een team van BREEAM-gecertificeerde experts over heel Europa. Ze helpen u uw BREAAM-certificering te behalen, van ontwerp tot inbedrijfstelling. Ongeacht of het behalen van het certificaat het doel is of het simpelweg samenstellen van een duurzaam ontwerp, onze experts staan klaar om u te helpen.

 

Wat is BREEAM, LEED en WELL?

BREEAM, LEED en WELL zijn de drie meest gebruikte classificatiesystemen voor groene gebouwen ter wereld. Ze bieden een kader voor gebouweigenaars, architecten en designers om duurzame producten te kiezen die lang meegaan en kostenefficiënt zijn.

Hoe werken ze?

Ze evalueren met onafhankelijke en erkende assessoren energierendement en waterverbruik, gezondheid en welzijn, vervuiling, transport, materialen, afval, ecologie en beheerprocessen en geven gebouwen een score op basis van deze wetenschappelijke evaluaties en de behaalde punten.

Met deze doelstellingen, die vooruitlopen op de regelgeving, wordt er meer duurzaamheid en innovatie in de bouwsector gestimuleerd.

BREEAM/LEED-scorekaart Daikin

De BREEAM/LEED-scorekaart van Daikin, gemaakt door ons team van experts, helpt u om de score van uw gebouw te verhogen. U bespaart tijd door dit blad bij de aanvraag van BREEAM of LEED rechtstreeks naar de assessoren te sturen.

Download the sheet now

Variable koudemiddelvolume (VRV) en invertertechnologie

Duurzaamheidscertificeringen zoals BREEAM en LEED hebben een sterke focus op energierendement.

Stel het systeem in op uw behoeftes voor het beste seizoensrendement en comfort. Op basis van de actuele buitentemperatuur en vereiste capaciteit, stelt VRV IV continu de koudemiddeltemperatuur bij. Dankzij deze variabele koudemiddeltemperatuur (VRT), wordt altijd een optimaal seizoensrendement gerealiseerd. Warmteterugwinningstechnologie in VRV, koudwatersystemen en commerciële koeloplossingen maken allemaal gebruik van invertertechnologie, wat zorgt voor de hoogste BREEAM-scores in energie-efficiëntieberekeningen.

 

VRV

Het intelligente netwerk

Om het energieverbruik van uw gebouw drastisch te verlagen, moet de werking van de airconditioner 24 op 24 worden beheerd en bewaakt. Het intelligente netwerk van Daikin (i-Net) is een data- en analysewebtool die u in staat stelt om u te focussen op belangrijke zaken en het HVAC-R-beheer aan ons over te laten. i-Net van Daikin stelt de werking van uw systeem continu af zonder dat u iets hoeft te doen.

Het intelligente netwerk

Onze duurzame projectoplossingen

Met ruime ervaring en de juiste producten ondersteunen wij bij het behalen van uw BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB en soortgelijke certificeringen en duurzaamheidsdoelstellingen. Bekijk hier een aantal duurzame projecten waar Daikin aan heeft gewerkt.

Quattro park c

Krakow, Polen

BREEAM-score: Zeer goed

VRV wordt gebruikt als de enige bron voor verwarmen en koelen. Intelligent Touch Manager wordt gebruikt voor centrale besturing en monitoring van het energieverbruik.

Kristaltoren

Boekarest, Roemenië

BREEAM ontwerpfase: Uitstekend

Een mooi en zeer bekend voorbeeld van een compleet product van Daikin, wat geleid heeft tot een zeer efficiënte HVAC-installatie

Weybridge

Weybridge, Verenigd Koninkrijk

BREEAM-score: Uitstekend

Daikin VRV heat recovery warmtepompsysteem als grote bijdrager aan de goede energieprestaties van een stijlvol hoofdkantoor.

Verhoog uw BREEAM-score met Daikin

BREEAM, opgericht in 1990, helpt gebouweigenaars, architecten en designers om duurzame producten te kiezen die lang meegaan en kostenefficiënt zijn. BREEAM evalueert met onafhankelijke en erkende assessoren energierendement en waterverbruik, gezondheid en welzijn, vervuiling, transport, materialen, afval, ecologie en beheerprocessen en geeft gebouwen een score op basis van deze wetenschappelijke evaluaties op een schaal van "Geslaagd," "Goed," "Zeer goed," tot "Uitstekend" en "Uitmuntend." Met deze doelstellingen, die vooruitlopen op de regelgeving, stimuleert BREEAM meer duurzaamheid en innovatie.

De fabrieken van Daikin in België en Tsjechië en de Daikin koudwatermachines en de VRV-, Sky Air-, Split- en Altherma verwarmingssystemen zijn alle gecertificeerd met BES 6001. Dit certificaat verzekert dat alles in de hele leveringsketen van verantwoorde bron komt op sociaal, economisch en milieuvlak. BES 6001 wordt officieel erkend door BREAAM en met BES 6001-gecertificeerde systemen in uw gebouw verhoogt uw BREEAM-score aanzienlijk.

BES6001_logo_breed.png

Meer info