Skip to main content

Wat met legionella?

De legionellabacterie zit van nature in water. Temperatuur is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van legionella. Vooral temperaturen tussen 40°C en 50°C kunnen de ontwikkeling van de bacterie in de hand werken.

Doordat Daikin in zijn aircosystemen geen water gebruikt, is er ook geen gevaar voor de mens. In gekoelde watersystemen voor industrieel gebruik kan de legionellabacterie niet overleven door de lage temperatuur van het water in het gesloten circuit.

Het verswaterprincipe van Daikin

Alle systemen van Daikin die sanitair warm water produceren, zijn uitgerust met een antilegionellatank en een wekelijkse ontsmettingscyclus die bacterievorming in het opgeslagen water voorkomt. Sommige van deze warmwatertanks werken op basis van het doorstroomprincipe, waardoor een wekelijkse thermische ontsmetting niet nodig is.

Als u echt het gevoel van vers water wilt, kijk dan eens naar onze ECH20-warmteaccumulator. In tegenstelling tot traditionele warmwaterketels, verwarmt de ECH20-warmteaccumulator het water onmiddellijk wanneer het door de ketel gaat. Zo hoeft er geen water opgeslagen te worden en is uw warmt water veiliger en van betere kwaliteit. Onze ECH20-warmtepomp voor sanitair warm water is uitgerust met een antilegionellawarmteaccumulator zodat u altijd vers en gezond warm water hebt.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie