Skip to main content

Field Service Engineer Residentieel/Heating, regio Zuid-Holland

Vanwege aanhoudende groei zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s Field Service Engineer voor het team Residentieel/Heating (airco’s, warmtepompen en hybride systemen). Heb je altijd al willen werken voor een fabrikant in de klimaattechniek? Ben je enthousiast en werk je graag met de nieuwste technologieën om topprestaties te leveren? Laat dan snel van je horen, wij verwelkomen je graag!

Field Service Engineer Residentieel/Heating, regio Zuid-Holland

(airco's, warmtepompen en hybride systemen)

Wat ga je doen?

Als Field Service Engineer bij Daikin word jij de specialist op het gebied van koeltechniek. Je werkt met de nieuwste technologieën en volgt regelmatig trainingen om je kennis up-to-date te houden. In deze rol help je onze klanten bij het inbedrijfstellen, repareren en oplossen van storingen en monitoring. Je bent een belangrijke schakel in het bieden van kwaliteit en het verbeteren van onze producten en diensten. Als Field Service Engineer bij Daikin ben jij verantwoordelijk voor:

 

 • zelfstandig uitvoeren van inbedrijfstellingen, reparaties, het verhelpen van storingen en het uitvoeren van onderhoud bij particulieren en bedrijven;
 • werken met diverse producten, waaronder airco’s (binnendelen en split buitendelen), warmtepompen en hybride systemen;
 • je fungeert als belangrijke schakel tussen de installateur en de eindklant en communiceert helder en duidelijk met beide partijen;
 • verwerken van werkbonnen en meetrapporten op je laptop, inclusief de F-gasregistratie;
 • bijdragen aan de kwaliteit van onze producten en diensten door het geven van verbetervoorstellen aan de fabriek.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je hebt veel contact met collega's van de planning, werkvoorbereiding, techsupport en sales. Tijdens toolbox-bijeenkomsten word je bijgepraat over in- en externe ontwikkelingen.

Jij bent een Field Service Engineer  met: 

Ruime ervaring als service monteur en je beschikt over uitgebreide kennis van KLI-A, VCA-VOL. Daarnaast ben je bereid om extra trainingen te volgen en om minimaal 5 storingsdiensten per jaar te draaien. De storingsdienst loopt van woensdag tot woensdag. Verder heb jij mbo-diploma Servicemonteur Koude- en/of Klimaattechniek, Installatietechniek of vergelijkbare technische opleiding;

 • kennis en ervaring met hydraulische systemen in combinatie met warmtepompen en regel- en koeltechniek;
 • F-gas diploma, VCA-VOL;
 • rijbewijs B en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wij bieden jou:

 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie), vaste 13e maand en een bonusregeling;
 • 24 vakantiedagen en 8 ATV dagen;
 • een goede balans tussen werk en privé, ondanks de storingsdiensten;
 • bedrijfswagen compleet uitgerust benodigde gereedschap en mobiele telefoon
 • een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%);
 • reiskostenvergoeding en eenmalige thuiswerkvergoeding van € 500,- netto;
 • professionele en persoonlijke ontwikkeling onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • enthousiaste collega’s en leuke bedrijfsfeesten;
 • Great Place to Work waarbij we blijven werken aan goed werkgeverschap.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap. 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

 

Het Field Service team

Als Field Service Engineer maak je deel uit van het Service team, bestaande uit meer dan 35 collega's. De ervaren collega’s gaan ervoor zorgen dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te versterken?

Klik dan meteen op de “Solliciteer nu!” button. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidscommunicatie, via tel +316 23 32 07 26.

Woon je in een andere regio of heb je een andere expertise in het HVAC-R werkveld, bel gerust of er nog andere mogelijkheden zijn. Vanwege aanhoudende groei is de kans groot dat er ook elders vacatures zijn of komen.

 

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie