Skip to main content

koudwater/DX/luchtbehandeling/koeltechniek

Field Service Engineer Commercieel/Industrieel, regio Utrecht

In verband met aanhoudende groei zoeken wij voor ons Field Serviceteam Commercieel en Industrieel twee Field Service Engineers. Een voor de regio Utrecht en een voor de regio Groningen. Ben je toe aan toe aan een nieuwe uitdaging, werk je graag met de nieuwste technologieën en ben je klaar voor topprestaties? Laat dan snel voor je horen, we verwelkomen je graag! 

Field Service Engineer Commercieel/Industrieel

Koudwater/DX/Luchtbehandeling, regio Utrecht

Wat ga je doen? 

Je bent er aan gewend dat 's ochtends vroeg de wekker gaat. Na je ontbijt check je de bus om te zien of de logistieke dienst de nachtlevering correct heeft gedaan, zodat jij goed bevoorraad bij de klant verschijnt. Je werkdag is begonnen. 
Het werk bij klanten varieert van inbedrijfstelling tot storing en/of monitoring van commerciële en industriële koudwater- en warmtepompinstallaties, luchtbehandelingskasten, rooftops en VRV systemen. De werkzaamheden voer je uit bij onder meer ziekenhuizen, universiteiten, onderwijsgebouwen, zorginstellingen en sportcomplexen. Als sponsor van de KNSB zijn we natuurlijk ook steeds meer betrokken bij ijsbanen.  
Je werkt hoofdzakelijk alleen en zelfstandig aan de verschillende installaties, dit in opdracht van de installateur. Je bent een belangrijke schakel in de communicatie richting installateur en eindklant. Daarnaast ben je ook mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten. Naar aanleiding van jouw bevindingen kunnen we namelijk kwaliteitsmetingen verrichten en verbetervoorstellen aan de fabriek geven.

Naast klantcontact heb je natuurlijk ook veel contact met collega’s zoals de planner, werkvoorbereider en Sales Engineers. Tijdens toolboxbijeenkomsten word je bijgepraat over in- en externe ontwikkelingen en natuurlijk krijg je regelmatig training. 

Wanneer je aan het einde van de dag weer naar huis gaat helpt je laptop je met de verwerking van de werkbonnen en meetrapporten (F-gasregistratie) en zie je in je agenda waar je morgen naartoe gaat en of er de komende week nog wijzigingen in de planning zijn aangebracht.

Jij bent een Field Service Engineer met:    

 • goede koeltechnische en regeltechnische kennis én ervaring
 • minimaal 5 jaar relevante koeltechnische en regeltechnische ervaring met koudwatermachines en warmtepompinstallaties;
 • een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MTS-opleiding Installatietechniek of MBO Servicemonteur Koude- en/of Klimaattechniek;
 • F-gas diploma en VCA (VOL is pre);
 • uitgebreide kennis op het gebied van KLI-A, KLI-C, KTC, VCA-B (en bereidheid je kennis verder uit te breiden door de verschillende trainingen die wij je aanbieden);
 • rijbewijs B;
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en voldoende kennis van de Engelse taal om manuals ed te lezen en te begrijpen;
 • de bereidheid tot het uitoefenen van de storingsdiensten. Minimaal vijf keer per jaar ben je een week buiten kantoortijden bereikbaar en dat geldt dan ook voor de weekenden.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige, afwisselende baan in een plezierige, veilige en motiverende werkomgeving;
 • een baan waarin je kan meegroeien met een gezond en stabiel bedrijf;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer bij de Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een salarisindicatie wilt bespreken) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een onkostenvergoeding, een mooie en goed ingerichte servicebus, mobiele telefoon, laptop, etc;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke feesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap. 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

 

De afdeling

Als Field Service Engineer maak je deel uit van het Service team, bestaande uit meer dan 30 collega's. De ervaren collega’s gaan ervoor zorgen dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te versterken?

Bel gerust met Tabish Bachtare als je eerst meer wilt weten, hij is te bereiken op telefoonnummer 06 81 50 03 50. En ben je zo enthousiast dat je gelijk wilt reageren? Klik dan op de -solliciteer nu!- button.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie