Skip to main content

Consultant HVAC-R

Vind jij het interessant om je bezig te houden met duurzaamheid en vastgoed en om op verschillende niveaus in gesprek te zijn over verwarmen, koelen, ventileren, regelen en monitoren? In verband met sterk aanhoudende groei én onze ambities een flinke bijdrage te leveren aan het verduurzamen van Nederland verwelkomen wij graag op korte termijn een

Consultant HVAC-R  

(regio in overleg, 36-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Consultant HVAC-R ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen en leveren van Daikin concepten voor kantoren, woningbouw, de zorg en de industrie. Een mooi voorbeeld van een Daikin concept is het scholenconcept: https://www.daikin.nl/nl_nl/solutions/frisse-scholen.html. Je maakt deel uit van een ervaren Consulting team waar je veel samenwerkt en waar iedereen zijn eigen expertise heeft in een van de concepten.


Verantwoordelijkheden:

 • Samen met het projectenteam werk je voorstellen uit en worden deze in bestekken, bouwteams en projecten toegepast. De uiteindelijke verkoop wordt uitgevoerd door je collega Sales Engineers van de verschillende productgroepen (airconditioning, heating, applied, refrigeration) die weer een groot netwerk hebben met onze klanten in de installerende markt. Er wordt dus een proactieve en enthousiasmerende houding van je verwacht, waarbij je op de juiste momenten de juiste mensen aan elkaar weet te verbinden.
 • Je bent verantwoordelijk voor het contact en de advisering richting eindklanten, investeerders en adviseurs met betrekking tot projecten voor kantoren, scholen, hotels, woningbouw en industrie.
 • Je bent gesprekspartner voor alle DMU’s, adviseert over de Daikin concepten en zorgt ervoor dat Daikin ‘top of mind’ is voor alle productgroepen. Elk project zie je als een mooie uitdaging en je wordt natuurlijk ondersteund door specialistische collega’s binnen Daikin (project engineers, product managers, marketing en service collega’s).
 • Je begeeft je makkelijk en actief in de netwerken waar we genoemde partijen tegenkomen. Denk aan brancheorganisaties en kennisplatformen. Je durft letterlijk en figuurlijk het podium te pakken. Of het nu gaat om het geven van presentaties op seminars of congressen, het organiseren van een seminar of het zorgen dat we binnen organisaties vertegenwoordigd zijn in commissies of besturen, jij stroopt de mouwen op en doet het.

Jij bent een Consultant HVAC-R met:

We zijn niet op zoek naar een relatiebeheerder, ook niet naar een salestijger die wekelijks wil scoren. Wel naar iemand die op strategisch niveau kan schakelen en voor de lange termijn gaat. Iemand die ervaring heeft opgedaan met account- of business development, de adviesmarkt en HVAC-R projecten op strategisch niveau. Iemand die gewend is met directies van investeerders aan tafel te zitten. Met jouw aanpak weet je de markt, klanten en collega’s te verrassen! 

Heb je bijvoorbeeld ervaring opgedaan binnen een van de hierboven genoemde branches en een gezond netwerk op weten te bouwen, dan kan dat ook een reden zijn om met elkaar in gesprek te gaan en nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Daarnaast zien we graag:

 • hbo werk- en denkniveau en een afgeronde relevante technische opleiding in de installatietechniek, bouwkunde of duurzaamheid;
 • ruime commerciële ervaring in een technische omgeving (werk je nu bijvoorbeeld bij een adviesbureau, zorginstelling, hotel of een facilitaire organisatie en heb je een commerciële drive, dan kan dit een interessante vervolgstap zijn);
 • zeer goede communicatieve vaardigheden (in zowel het Nederlands als het Engels), een ‘getting-things-done’ mentaliteit en conceptueel vermogen.

 

 

Wij bieden jou:

 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie), vaste 13e maand, bonusregeling en telefoon;
 • 24 vakantiedagen en 8 ATV dagen;
 • leaseauto;
 • hybride werken;
 • een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%);
 • eenmalige thuiswerkvergoeding van € 500,- netto;
 • professionele en persoonlijke ontwikkeling onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • enthousiaste collega’s, leuke bedrijfsfeesten en vrijdagmiddagborrels op kantoor met snacks;
 • Great Place to Work waarbij we blijven werken aan goed werkgeverschap.

Ons bedrijf

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Het Consultancy team

Je komt te werken in een team van specialisten, die actief zijn in verschillende marksegmenten. De uitgebreide ervaring van het team is opgedaan vanuit sales en vanuit de inhoud. Er wordt nauw samengewerkt met de salesteams van de verschillende disciplines binnen Daikin. Het team is goed op elkaar ingespeeld en voert regelmatig overleg. Het is een compact team waarin kennis en ideeën veelvuldig met elkaar gedeeld worden.

Interesse om ons team te versterken?

Klik dan meteen op de “Solliciteer nu!” button. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, via tel +316 23 32 07 26. De selectieprocedure omvat twee gesprekken en een assessment.

 

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie