Skip to main content

Duurzame oplossingen voor gebouwen

Garanderen van duurzaamheid met Daikin HVAC-systemen en -oplossingen voor gebouwen.

Het belang van duurzame gebouwen

Energiezuinige oplossingen voor gebouwen lijken misschien op het eerste gezicht duurder, maar met een duurzame oplossing bespaart u op de lange termijn veel geld. Door te investeren in een duurzame oplossing, verlaagt u uw bedrijfskosten en haalt u uw voordeel uit hernieuwbare bronnen. Blijf de regelgeving altijd een stapje voor en verhoog de marktwaarde van uw gebouw.

Daikin totaaloplossing

In vele gebouwen worden er aparte systemen gebruikt voor verwarmen, koelen, vriezen, ventilatie en warm tapwater. Daarmee wordt veel energie verspild. Wij bieden een efficiënter alternatief met een totaaloplossing van Daikin. Met deze totaaloplossing beheert u tot 70% van het energieverbruik van een gebouw met een maximaal energierendement, minimale bedrijfskosten en een verlaging van de CO2-uitstoot.

Compleet product van Daikin
Uw groene partner

Onze experts

Ons team van gecertificeerde experts staat klaar om u te begeleiden bij de selectie van de juiste oplossingen om zo uw duurzaamheidsdoelstellingen binnen het vastgestelde budget te behalen. Of het nu een BREEAM- of LEED-certificering betreft, een duurzaam design of inbedrijfstelling is, Daikin werkt met u samen om uw doelstellingen voor een duurzaam gebouw te realiseren.

Variabel koudemiddelvolume (VRV) en invertertechnologie

Duurzaamheidscerfificeringen zoals BREEAM en LEED hebben een sterke focus op energierendement.

Stel het systeem in op uw behoeftes voor het beste seizoensrendement en comfort. Op basis van de actuele buitentemperatuur en vereiste capaciteit, stelt VRV IV continu de koudemiddeltemperatuur bij. Dankzij deze variabele koudemiddeltemperatuur (VRT), wordt altijd een optimaal seizoensrendement gerealiseerd. Warmteterugwinningstechnologie in VRV, koudwatersystemen en commerciele koeloplossingen maken allemaal gebruik van inverter technologie wat zorgt voor de hoogste BREEAM scores in energie efficiency calculaties.

VRV
Het intelligente netwerk

Het intelligente netwerk

Om het energieverbruik van uw gebouw drastisch te verlagen, moet de werking van systemen 24/7, 365 dagen per jaar worden beheerd en gemonitord. Het intelligente netwerk van Daikin (i-Net) is een data- en analysewebtool die u in staat stelt om u te focussen op belangrijke zaken en het HVAC-R-beheer aan ons over te laten. i-Net van Daikin stelt de werking van uw systeem continu af zonder dat u iets hoeft te doen.

Onze duurzame projectoplossingen

Met ruime ervaring en de juiste producten ondersteunen wij bij het behalen van uw BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB en soortgelijke certificeringen en duurzaamheidsdoelstellingen. Bekijk hier een aantal duurzame projecten waar Daikin aan heeft gewerkt.

Verhoog uw BREEAM-score met Daikin

BREEAM, opgericht in 1990, helpt gebouweigenaars, architecten en designers om duurzame producten te kiezen die lang meegaan en kostenefficiënt zijn. BREEAM evalueert met onafhankelijke en erkende assessoren energierendement en waterverbruik, gezondheid en welzijn, vervuiling, transport, materialen, afval, ecologie en beheerprocessen en geeft gebouwen een score op basis van deze wetenschappelijke evaluaties op een schaal van "Geslaagd," "Goed," "Zeer goed," tot "Uitstekend" en "Uitmuntend." Met deze doelstellingen, die vooruitlopen op de regelgeving, stimuleert BREEAM meer duurzaamheid en innovatie.

De fabrieken van Daikin in België en Tsjechië en de Daikin koudwatermachines en de VRV-, Sky Air-, Split- en Altherma verwarmingssystemen zijn alle gecertificeerd met BES 6001. Dit certificaat verzekert dat alles in de hele leveringsketen van verantwoorde bron komt op sociaal, economisch en milieuvlak. BES 6001 wordt officieel erkend door BREAAM en met BES 6001-gecertificeerde systemen in uw gebouw verhoogt uw BREEAM-score aanzienlijk.

Meer info

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie