Van Hoften - Woonzorgcomplex Ganshoek 10.jpg

Woonzorgcomplex Ganshoek

Van Hoften Installatietechniek

Een mooie uitdaging voor Van Hoften

“Mede omdat wij veel expertise hebben op het gebied van duurzaamheid, vroeg bouwbedrijf Remmers ons om mee te denken bij een tender voor de bouw van een woon-zorgcomplex in Lage Zwaluwe. Dat was in 2015.” Arno Verkoeijen is projectleider bij installatiebedrijf Van Hoften. Hij vertelt: “Het project bestaat uit de renovatie van 18 bestaande appartementen, de nieuwbouw van 40 zorgappartementen, nieuwbouw van 24 PG-appartementen én de bouw van een centraal ontmoetingsgebouw voor alle bewoners. Opdrachtgever Woonvizier vroeg specifiek om een duurzame aanpak. Een mooie uitdaging voor Van Hoften.”

Bovenaanzicht Kristaltoren

“In de tender waren specifieke vragen opgenomen: hoe zou jij dit project aanpakken op het gebied van (onder andere) duurzaamheid, techniek en planning? Er was een harde eis dat het complex een EPC-waarde van maximaal 0,4 mocht hebben. Er stonden bonuspunten voor het realiseren van een lagere waarde.” Is dat gelukt? “Jazeker. Onze installatie-adviseurs hebben in 2015 een plan gemaakt die destijds al ver vooruitliepen op het bouwbesluit van 2020 m.b.t. gasloos bouwen. Daar mogen we trots op zijn.”

“We hebben de lage EPC-waarde onder meer gehaald door de toepassing van de HPSU lucht/water-warmtepompen van Daikin in alle appartementen ”, zegt Arno. “Deze hebben we gecombineerd met HR-Solar zonnecollectoren die het water voorverwarmen en gebruikt worden voor zowel drinkwater als cv - water. Hierdoor wordt de opbrengst van de warmtepomp nog beter. Voor de algemene ontmoetingsruimte hebben we gekozen voor een VRV-systeem van Daikin.”

“Dat is simpel”, vertelt Arno. “Wij vinden het belangrijk om zorgvuldig te werken, met kwaliteitsproducten. De filosofie en de producten van Daikin sluiten daar goed bij aan – in dit geval door ons te helpen om de gewenste EPC-waarde te behalen.”

"De filosofie en de producten van Daikin sluiten daar goed bij aan - in dit geval door ons te helpen om de gewenste EPC-waarde te behalen."

De energievoorziening van het complex is zo nagenoeg zelfvoorzienend

Naast de hierboven genoemde Daikin-oplossingen en de gerealiseerde EPC-waarde, is het project gasloos. “Hiermee liep Van Hoften in 2015 al ver voorop als het gaat om duurzame technieken.

Inmiddels is het normaal aan het worden.” Zijn er nog meer technieken gebruikt? “Ja, het totaal-installatieconcept maakt niet alleen gebruik van zonnecollectoren voor warm tapwater, het volledige dak ligt ook gevuld met pv-panelen die elektriciteit opwekken.

De energievoorziening van het complex is zo nagenoeg zelfvoorzienend.”

 

Van Hoften - Woonzorgcomplex Ganshoek 4.jpg

Schitterend duurzaam gebouw

Van Hoften - Woonzorgcomplex Ganshoek 3.jpg

“In 2018 is een schitterend duurzaam gebouw opgeleverd. Dit is gerealiseerd door een bouwteam met een gezamenlijk standpunt en einddoel. Geen discussies over meer- en minderwerk, alles onder UAV-GC-voorwaarden. Fijn. Door de combinatie van technieken is de opdrachtgever ook in aanmerking gekomen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), dat maakt het nog mooier.”

Meer info

Onze andere casestudies

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koudwatermachines combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22 koudemiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmteterugwinning van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende "Roundflow" cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnendelen en ventilatiesystemen die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialisten hebben we gekozen voor ons VRV-systeem voor The Post Hotel Ghent vanwege de combinatie van energiezuinige technologie en het extra comfort.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekend staat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.

Woonzorgcomplex Ganshoek, Lage Zwaluwe

Woon-zorgcentrum Landgoed Beukenstein, Driebergen-Rijsenburg

Twentse Bierbrouwerij De Zegger, Hengelo

Showroom, werkplaats en opslagruimte John Deere

Nieuwbouw Technisch Bureau van Beelen B.V.

De Kroon, Zwolle

Havatec B.V.

Strandhotel Cadzand

Stoomgemaal De Drie Sluizen, Nieuwendijk

Huis van Innovatie, Garderen

Hoogenboezem Hoofdkantoor en DC, Schelluinen

Hoofdkantoor KBK Bouw, Volendam

Doktershoek, Werkendam

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

PeoplePower, Veenendaal

De Steck, Doetinchem

ACTION_store.jpg

ACTION

Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.

JBC-store.jpg

JBC

Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.

R-32 in een koudwatermachine

Geluidsarm, een hoog rendement en een laag GWP; dat waren de eisen die Poonawalla Science Park stelde aan de twee nieuwe koudwatermachines die de vijftien jaar oude modellen moesten vervangen. Op het science park worden onder andere vaccins geproduceerd. Een goed gereguleerde omgeving is daarvoor cruciaal.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Parijs

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Somfy