Skip to main content

Daikin opleidingscentrum

Daikin streeft ernaar om de impact van zijn klimaatregelsystemen tot een minimum te beperken en tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. Het bedrijf zocht een toekomstbestendig lage-energie HVAC-systeem voor zijn nieuwe opleidingscentrum in Gent.

 

Voor het gebouw met een oppervlakte van 175 m2 was een technologisch geavanceerde oplossing vereist die nauw aansluit bij de vormgeving, en die tegelijkertijd geschikt is voor kleine ruimtes. Het vereiste systeem was een geïntegreerde oplossing die een volledige klimaatregeling biedt voor een maximaal comfort voor bezoekers het hele jaar door, terwijl rekening werd gehouden met de beperkingen van een drukke stedelijke locatie, zoals de vereiste toegang voor de installatie, het geluidsniveau en het buitenzicht van het gebouw.

De keuze viel op de VRV 5 S-series, de nieuwste aanwinst in het gamma mini-VRV-systemen van Daikin, omwille van zijn uitstekende energie-efficiëntie en een koelmiddel met een lager GWP, gecombineerd met het optimale vermogen van de VRV-technologie, in één compact en veelzijdig pakket.

 

“De meest recente unit van de VRV 5 S-series voelt vertrouwd aan omdat die op dezelfde manier wordt aangesloten en geïnstalleerd als de R-410A-serie, maar het nieuwe ontwerp maakt het tot een nog snellere en eenvoudigere optie voor installateurs.

 

Een discrete oplossing

Vanuit het perspectief van de planning en vanuit optisch oogpunt wordt een onopvallende installatie van buitenunits steeds belangrijker. Het lage profiel van de VRV 5 S-series en de compacte afmetingen van de unit maken een 'onzichtbare' plaatsing achter een borstwering of, zoals in het geval van het opleidingscentrum van Daikin, op een balkon mogelijk.

Dankzij het asymmetrisch ventilatorontwerp en de lage-geluidsstanden zorgt de fluisterstille werking voor een minimale verstoring voor de bezoekers van het opleidingscentrum en de aangrenzende kantoren.

 

logo Shirudo

Shîrudo-technologie

Een van de belangrijkste vereisten voor het opleidingscentrum was de flexibiliteit om te kunnen voldoen aan de behoeften van ruimtes voor verschillende doeleinden en met verschillende afmetingen. De unieke, geavanceerde Shîrudo-technologie die Daikin speciaal heeft ontwikkeld voor de VRV 5 S-series maakt het mogelijk om een kleine vergaderruimte op te nemen in de installatie, zonder dat daarvoor extra apparatuur of aanpassingen ter plaatse nodig zijn, terwijl wordt voldaan aan alle specifieke veiligheidseisen voor warmtepompen van IEC60335-2-40: ed. 6.

Om aan de norm te voldoen, werden in de VRV 5 S-series alle responsmaatregelen voor het gebruik van koelmiddelen vóór uitlevering geïntegreerd, waardoor de systemen geschikt zijn voor ruimtes die niet groter zijn dan 10 m², zonder dat het ontwerp in enige fase van het selectieproces moet worden aangepast.

Andere systemen die geen gebruik maken van deze technologie kunnen enkel veilig worden geconfigureerd voor ruimtes van minimaal 28,6 m2 of meer. Kom meer te weten op daikin.nl/shirudo-technologie.

 

Screenshot YouTube video

Eenvoudig te installeren en te onderhouden

De lichtgewicht, compacte VRV 5 S-series is speciaal ontworpen met aandacht voor installateurs: eenvoudig te transporteren en monteren zonder gebruik te moeten maken van een mobiele kraan, wat resulteert in kostenbesparingen voor het project. Twee ergonomische handgrepen helpen bij het optillen en nauwkeurig plaatsen van de unit. Dankzij de compacte afmetingen en het ontwerp met één enkele ventilator biedt de VRV 5 S-series een maximale flexibiliteit.

De kleinere diameter van de buizen in vergelijking met de R-410A modellen vergemakkelijkt de installatie, zorgt voor meer flexibiliteit en een betere hanteerbaarheid. Het configureren is snel en eenvoudig, dankzij het eenvoudig afleesbare display met zeven segmenten van de unit. Een doorslaggevend voordeel van het VRV 5 S-series buitendeel voor installateurs was ook het roterend toegangspaneel, dat volledige toegang geeft tot alle componenten en servicepoorten voor toekomstig onderhoud.

 

Toekomstbestendige technologie

De Daikin VRV 5 S-series staat garant voor ongeëvenaarde prestaties met een lage milieu-impact. Het systeem maakt deel uit van het Bluevolution-gamma van Daikin, waarbij gebruik wordt gemaakt van R-32 koudemiddel met een GWP van minder dan één derde van zijn voorgangers, en waarvoor een kleinere koelmiddelvulling vereist is. De VRV 5 S-series voldoet niet alleen aan de geactualiseerde Europese eisen inzake ecologisch ontwerp die dit jaar in werking zijn getreden, maar overstijgt die ruimschoots.

Het systeem kan worden gecombineerd met een breed gamma plafondcassettes, plafondinbouwmodellen en wandgemonteerde binnendelen. Het beantwoordde aan alle behoeften van het nieuwe opleidingscentrum voor een ruimtebesparende, onopvallende oplossing met een hoge energie-efficiëntie en een betrouwbaar comfort.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie