Kristaltoren

Stoomgemaal De Drie Sluizen, Nieuwendijk

Elek Trends

Het karakteristieke Rijksmonument De Drie Sluizen

Iedereen in Nieuwendijk en omstreken kent het karakteristieke Rijksmonument De Drie Sluizen. Het stoomgemaal is gebouwd in 1902 als onderdeel van het verdedigingssysteem de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zowel cultuurhistorisch als architectonisch heeft het gebouw monumentale waarde. De buitenkant moet daarom in oorspronkelijke staat blijven. Maar de binnenkant is omgebouwd tot een moderne woon- en werkruimte. De particuliere eigenaar en bewoner wilde ook de energievoorziening moderniseren door het pand gasvrij en energiezuinig maken. Kortom, een hypermoderne binnenkant in een monumentaal jasje. Een prachtige klus voor installatiebedrijf Elek Trends.  

Bovenaanzicht Kristaltoren

Voor projectleider Nico Bus was het een bijzondere opdracht om een monumentaal pand gasvrij te maken. “Een monumentaal pand duurzaam maken is een flinke onderneming, particuliere eigenaren durven daar vaak niet aan te beginnen.

Bij het stoomgemaal moesten allereerst dak, vloer en wanden goed geïsoleerd worden, dat alleen al was een groot project. Daarna konden wij pas beginnen met de modernisering van de energievoorziening. De Drie Sluizen heeft een inhoud van maar liefst 2400 kuub, het plafond is tot 4,20 meter hoog.

Lage temperatuurverwarming was niet mogelijk door de grootte van de ruimten. Daarom hebben wij gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming, in combinatie met een kanaalsysteem.”  

“Daikin is een A-merk dat garant staat voor producten van topkwaliteit, ze hebben een naam hoog te houden. Storingen komen slechts sporadisch voor, en als het gebeurt, lossen de technici van Daikin het probleem meteen op. Kortom, het serviceniveau is hoog. Veel van onze klanten zweren om dezelfde redenen bij Daikin.” 

"Uitgerust met de meest geavanceerde technologie van deze tijd"

“Als kanaalsysteem voor de begane grond hebben we gekozen voor het Daikin Sky Air kanaalmodel”, vertelt Nico. “In de wanden van de afzonderlijke ruimten hebben we roosters geplaatst die naar wens warme of koude lucht inblazen. En als vloerverwarming kozen we Daikin Altherma HT, met een geïntegreerd Daikin buffervat van 500 liter voor het douchewater.

Voor de slaapkamers boven hebben we gekozen voor Daikin Sky Air kanaalmodel met zoneregeling, waarmee de temperatuur per slaapkamer regelbaar is. De zoneregeling is nieuw bij Daikin, en biedt veel extra comfort.”

Elek Trends - Stoomgemaal De Drie Sluizen 16.jpg

Geen verbranding, geen CO2-uitstoot

Elek Trends - Stoomgemaal De Drie Sluizen 11.jpg

 “Een voorheen slecht geïsoleerd monumentaal pand geheel gasvrij maken, geeft flinke milieuwinst”, legt Nico uit. “Geen verbranding, geen CO2-uitstoot. Bovendien, de door ons toegepaste systemen van Daikin zijn de meest duurzame op de markt. Alleen de warmtepomp heeft stroom nodig. Zonnepanelen zouden ook de netstroomvoorziening voor de waterpomp overbodig maken, maar op het dak van een Rijksmonumentaal pand mogen geen panelen. We streven ernaar in de toekomst zonnepanelen in de tuin te kunnen plaatsten, als de eigenaar daarvoor toestemming krijgt. Dan is het milieuplaatje helemaal perfect.”

Nico is blij met het resultaat. “Toen we begonnen troffen we oud gebouw dat veel energie verbruikte. Nu zien we een nagenoeg energieneutraal gebouw, uitgerust met de meest geavanceerde technologie van deze tijd. Terwijl de buitenkant nog perfect in originele staat is. Mooi is dat.” 

Meer info

Onze andere casestudies

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koudwatermachines combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22 koudemiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmteterugwinning van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende "Roundflow" cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnendelen en ventilatiesystemen die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialisten hebben we gekozen voor ons VRV-systeem voor The Post Hotel Ghent vanwege de combinatie van energiezuinige technologie en het extra comfort.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekend staat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.

Woonzorgcomplex Ganshoek, Lage Zwaluwe

Woon-zorgcentrum Landgoed Beukenstein, Driebergen-Rijsenburg

Twentse Bierbrouwerij De Zegger, Hengelo

Showroom, werkplaats en opslagruimte John Deere

Nieuwbouw Technisch Bureau van Beelen B.V.

De Kroon, Zwolle

Havatec B.V.

Strandhotel Cadzand

Stoomgemaal De Drie Sluizen, Nieuwendijk

Huis van Innovatie, Garderen

Hoogenboezem Hoofdkantoor en DC, Schelluinen

Hoofdkantoor KBK Bouw, Volendam

Doktershoek, Werkendam

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

PeoplePower, Veenendaal

De Steck, Doetinchem

ACTION_store.jpg

ACTION

Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.

JBC-store.jpg

JBC

Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.

R-32 in een koudwatermachine

Geluidsarm, een hoog rendement en een laag GWP; dat waren de eisen die Poonawalla Science Park stelde aan de twee nieuwe koudwatermachines die de vijftien jaar oude modellen moesten vervangen. Op het science park worden onder andere vaccins geproduceerd. Een goed gereguleerde omgeving is daarvoor cruciaal.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Parijs

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Somfy

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale – Palermo

De nieuwe Prezzemolo & Vitale-winkel in het historische hart van Palermo is voorzien van een installatie op basis van Daikin Zeas en VRV systemen.