Skip to main content

Casestudie van de geluidskast

Wat is de akoestische effectiviteit van de geluidskast?

Wat is de akoestische effectiviteit van de geluidskast?

De akoestische effectiviteit van de nieuwe geluidskast van Daikin voor zijn Sky Air- en VR 5-buitenunits, werd gevalideerd door testen te plaatse, uitgevoerd op een residentiële installatie in Burgundy, Frankrijk, waar een aanzienlijke afname van het lawaai werd vastgesteld, gelijk aan of zelfs groter dan de waarden bij de testen in de fabriek.

Een studie naar uitmuntendheid

Voor de eigenaar van een residentieel eigendom in landelijk Burgundy in Flassy, was het elimineren van geluidsoverlast essentieel. De experts Alhyange Acoustique voerden testen uit op de installatie van een geluidskast van Daikin, geplaatst op de Daikin Sky Air RZAG125N-buitenunit, om de akoestische prestaties in de praktijk te meten.

Een residentieel eigendom uitgerust met een geluidskast van Daikin.

Er werden een reeks microfoons in de tuin geplaatst, op een afstand van een meter, twee meter, vijf meter en 10 meter, om een uitgebreid bereik aan gegevens vast te leggen, voor en na de installatie van de geluidskast. Daarnaast werden testen in het huis uitgevoerd, met open en gesloten ramen, om het analyseproces te voltooien.

Een reeks microfoons die de geluidsniveaus van de geluidskast van Daikin testen.

De oefening heeft het positieve effect van het toevoegen van een geluidskast van Daikin onomstotelijk bewezen, met een afname van de geluidsniveaus op alle plaatsen en een algemene afname van het geluidsvermogen met -10 dB (A), wat overeenstemt met de gedocumenteerde testresultaten. Gelijkaardig voor de geluidsdruk op een afstand van een meter rond de unit, werd een aanzienlijke afname van -7dB(A) vooraan en -14 dB(A) aan de zijkant vastgesteld, wat niet alleen de overeenkomstig de testwaarden is, maar deze zelfs overtreft.

bg-image

Conclusie van Alhyange Acoustique:

“De metingen die uitgevoerd werden, tonen een aanzienlijke afname van het geluidsniveau, wat de gegevens bevestigt die door de fabriek verstrekt werden, wat een enorm voordeel is voor het beoordelen van de impact van de omkasting op de omgeving en de voorbereiding van toekomstige projecten mogelijk maakt.”

Afbeelding 1: Vergelijking van het niveau van het geluidsvermogen per octaafband, met en zonder omkasting

Niveau van het geluidsvermogen Lw in dB
per octaafband in Hz

Algemeen
Lw-niveau
in dB(A)

Verschil in dB(A)

63

125

250

500

1,000

2,000

4,000

8,000

Zonder geluidskast

69,5

70,0

66,5

64,5

61,5

58,5

56,0

50,0

67,5

- 10,0

Met geluidskast

68,0

68,0

58,5

50,5

42,0

39,5

46,0

34,5

57,5

Afbeelding 2: Vergelijking van het algemene niveau van de geluidsdruk op een afstand van een meter rond de unit, met en zonder omkasting

Meetpunt op een afstand van een meter

Algemeen niveau geluidsdruk Lp in dB(A)

Verschil in dB(A)

Zonder omkasting

Met omkasting

Voorkant

55,0

47,5

-7,5

Links

57,0

43,0

-14,0

Rechts

52,5

42,5

-10,0

Achterkant

57,0

49,0

-8,0

Afbeelding 3: Grafiek met het algemene niveau van de geluidsdruk voor en na installatie van de geluidskast

Vergelijking op een warmtegrafiek van het hoeveelheid geluid dat uit de geluidskast komt.

Raadpleeg het gedetailleerde testrapport voor meer informatie

Geluidsinvestering

De nieuwe geluidskast van Daikin werd speciaal ontwikkeld voor de Sky Air (RZAG-N*/RZA-D) en VRV 5-warmtepompen (RXYSA*) en verlaagt de geluidsniveaus en overdracht van lawaai buiten aanzienlijk. Dit zorgt voor enorm veel meer flexibiliteit, waardoor warmtepompen zelfs op plaatsen die zeer gevoelig zijn aan lawaai, gebruikt kunnen worden.

De nieuwe geluidskast van Daikin werd in de fabriek getest en wordt geleverd met gegarandeerde prestatiegegevens over zijn superieure geluid en efficiëntie, met minimale afname van het vermogen. Dankzij de beschikbare fabrieksgegevens, is het opstellen van het ontwerp en de planning snel.

De geluidskast van Daikin kan gemakkelijk geïnstalleerd worden bij nieuwbouw of renovatie en de effen anthracietafwerking garandeert dat het uitzicht niet verstoord wordt.

Meer informatie zoals gegevensboeken enz., kunnen hier door geregistreerde gebruiker gedownload worden van het Daikin-bedrijfsportaal of er kan meer informatie gevonden worden in de brochure hieronder.

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie