Skip to main content

Daikins luchtbehandelingsunits voor een interessant HVAC-project

Lanheses, Portugal

Daikin heeft onlangs zijn luchtbehandelingsunits geleverd voor een interessant HVAC-project, uitgevoerd in Lanheses, Portugal.

Het project omvatte 2 grote luchtbehandelingsunits met een luchtdebiet van meer dan 110.000 m³/u, om te garanderen dat de productiefaciliteit van een grote Amerikaanse multinational in de automobielsector steeds over het nodige comfort en de nodige luchtverversing beschikt.

Voor dit project moest de klant de oude geïnstalleerde luchtbehandelingsunits vervangen en besloot hij voor Daikin te kiezen, aangezien hij in het verleden al zeer positieve ervaringen met het Japanse merk had opgedaan.

Geïnstalleerde producten

3x D-AHU Professional met ingebouwde digitale besturing

  • Totaal luchtdebiet: 113.000 m3/u

Meer over de producten

Voor dit project werden er 3 zeer grote luchtbehandelingsunits geïnstalleerd. Twee daarvan hebben elk een luchtdebiet van 50.000 m3/u (toevoer en afvoer), terwijl de derde een luchtdebiet heeft van 13.000 m3/u (toevoer en afvoer).

De nieuwe Digital Control van Daikin maakte ook deel uit van de geboden oplossingen, en er was een extra oplossing op maat: een klein warmtewiel voor alleen verse lucht (mechanische bypass naar het wiel) en een mengkamer.

De geïnstalleerde luchtbehandelingsunits maken deel uit van de Daikin Professional-serie, die bekendstaat om de mogelijkheid een oplossing op maat te bieden met meer dan 1000 mogelijke combinaties. De reeks onderscheidt zich door de zeer flexibele en aanpasbare oplossingen voor luchtbehandelingsunits, geschikt voor veel verschillende toepassingen. En flexibiliteit was precies wat nodig was in dit project.

De Professional-reeks maakte het mogelijk de luchtbehandelingsoplossing af te stemmen op de behoeften van de klant, dankzij een grote verscheidenheid aan opties en de modulaire aard van de reeks zelf.

"De nieuwe Digital Control-oplossing van Daikin maakt de bedrading eenvoudiger en sneller dan een traditionele oplossing, dankzij een platform dat de communicatie tussen de verschillende gedeeltes en apparaten op een Professional-luchtbehandelingsunit van Daikin vereenvoudigt."

Het nieuwe platform voor digitale bediening

De luchtbehandelingsunits uit de Professional-reeks van Daikin die voor dit project werden geleverd, maakten ook gebruik van het nieuwe Digital Control-platform van Daikin om aan de behoeften van dit specifieke project te voldoen.

De nieuwe besturing maakt gebruik van een digitale schakelkast die in elk gedeelte van de luchtbehandelingsunit is geïntegreerd om alle sensoren en stelmotoren met elkaar te verbinden en vervolgens te communiceren met de op de luchtbehandelingsunit gemonteerde DDC-controller.

Dit alles maakt de oplossing van Daikin uniek op de markt.

De nieuwe Digital Control-oplossing van Daikin maakt de bedrading eenvoudiger en sneller dan een traditionele oplossing, dankzij een platform dat de communicatie tussen de verschillende gedeeltes en apparaten op een Professional-luchtbehandelingsunit van Daikin vereenvoudigt.

Dat is zeer belangrijk, aangezien de Professional-reeks bestaat uit modules die meestal ter plaatse moeten worden aangesloten en geassembleerd, gezien de omvang die de units kunnen hebben.

Hoewel de standaard besturingsoplossingen nog steeds hielpen om de verschillende modules en apparaten op een unit met elkaar te verbinden, waren er beperkingen aan het aantal ingangen en uitgangen, en dus ook aan het aantal modules en apparaten dat kon worden aangesloten.

Het nieuwe digitale besturingsplatform voor luchtbehandelingsunits overwint deze beperkingen dankzij een digitale box met tot 310 ingangen en uitgangen, waardoor de mogelijkheden van de Professional-reeks oneindig kunnen worden uitgebreid.

LEES HIER MEER OVER DE VENTILATIEPRODUCTEN VAN DAIKIN:

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie