Skip to main content

Perial Asset Management

Boulogne-Billancourt, Frankrijk

Belangrijke HVAC-modernisatie biedt duurzaamheid door middel van L∞P by Daikin, met hergebruik van gerecycled koudemiddel voor zowel vullen in de fabriek als plaatselijk bijvullen

Daikin Frankrijk heeft het eerste HVAC-systeem in Frankrijk geleverd dat ook gebruik maakt van gerecycled koudemiddel voor vullen ter plaatse. Het is een aanvulling op het circulaire programma L∞P by Daikin, dat in 2019 geïntroduceerd werd en meer en meer gebruikt wordt door bedrijven die op zoek zijn naar manieren om milieuvriendelijker te werken via het terugwinnen, recyclen en hergebruiken van koudemiddel in hun gebouwen.

Samen met Perial Asset Management (Perial AM) installeerde Daikin nieuwe VRV-units met gerecycled koudemiddel in hun kantoorgebouw, terwijl het R-410A koudemiddel van de oude units gerecycled wordt om het nieuwe systeem ter plaatse te vullen. Daikin is de enige fabrikant op de markt die klanten een holistische aanpak kan aanbieden voor het opnieuw gebruiken van hun eigen koudemiddel in nieuwe projecten, via het programma L∞P by Daikin, voor het terugwinnen, recyclen en hergebruiken van koudemiddel.

Perial AM beheert een diverse portfolio van vastgoed, voornamelijk in Frankrijk, maar ook meer en meer in Europa. Het bedrijf is toegewijd aan de vermindering van energie- en waterverbruik, als deel van een continu verbeteringsproces, ondersteunt door een team voor duurzame ontwikkeling bestaande uit interne en externe auditoren.

De komst van nieuwe huurders, GEMA ESI BUSINESS SCHOOL (school voor milieuzaken) versnelde de beslissing van Perial AM om renovatiewerken uit te voeren in een kantoorgebouw in
Boulogne-Billancourt, om aan de CSR-doelstellingen van Perial AM te voldoen.

Het gemoderniseerde gebouw uit de jaren 90, is 4200 m² groot, met een gelijkvloers en zeven verdiepingen, met kantoren en de creatie van een gemeenschappelijke ruimte van 1800 m².

Na een gezamenlijk onderzoek door het team voor duurzame ontwikkeling, consultants voor bouwsystemen BET ID Fluides, installateur Semeru en Daikin, werd besloten om acht nieuwe L∞P by Daikin VRV-warmtepompunits te installeren voor het gelijkvloers, de eerste en de tweede verdieping. Deze units gebruiken gerecycled koudemiddel, uniek bij Daikin, en vermijden dus de productie van nieuw koudemiddel, in lijn met de milieudoelstellingen van Perial AM.

Loop by Daikin - Logo
bg-image

L∞P by Daikin heeft zowel de directe als de indirecte impact van het gebouw geminimaliseerd, niet alleen door uitzicht en systeemefficiëntie, maar ook door het hergebruik van grondstoffen.

L∞P by Daikin heeft de ambitie om de nieuwe benchmark in de sector te worden, om klanten bij te staan om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Projectvereisten

Airconditioning
Luchtgordijn
Luchtzuivering
Bediening
Verwarmen
Warm water
Koeling
Ventilatie
Koelen

Installatiejaar

2021

Geïnstalleerde systemen

  • L∞P by Daikin VRV-verwarming
  • Roundflow-cassettes
  • iTouch Manager

De impact op het milieu op alle manieren minimaliseren

Perial en Daikin hebben een modernisatieplan opgesteld, om hergebruik te maximaliseren en energieverbruik te minimaliseren, door zowel de directe als indirecte impact op het milieu, door de modernisatie van het gebouw en de werking, te verminderen.

De eerste stap was het terugwinnen en recyclen van het R-410A koudemiddel van de oude VRV-units in het hoofdkantoor van Daikin in Nanterre, om het te gebruiken voor het bijvullen van de nieuwe installatie.

De acht nieuwe L∞P by Daikin VRV-warmtepompunits, achter schermen geplaatst voor het akoestische en visuele comfort van de aanwezigen, zijn gevuld met gerecycled koudemiddel, wat betekent dat de volledige installatie koudemiddel heeft herbruikt, wat zorgt voor een besparing van de productie van 156 kg nieuw koudemiddel.

Bovendien werden er thermische coatings geïnstalleerd op de beglazing van de gevel aan de zuidkant, om het comfort van de aanwezigen in het gebouw in de zomer te verhogen, de binnentemperaturen effectief met 2°C te verlagen, terwijl meer efficiënte systemen zorgen voor een afname in energieverbruik van 28%.

Om het systeem compleet te maken, biedt de Intelligent Touch Manager van Daikin een slimme regeling voor het centraal volgen en optimaliseren van het energieverbruik en tegelijkertijd het individueel comfort te verzekeren.

Om verder te helpen bij de recyclingdoelstellingen, werden geschikte onderdelen van de oude units ter plaatse opgeslagen in de ondergrondse parking van het gebouw. Ze zullen gebruikt worden als vervangonderdelen voor de bestaande units van verdiepingen drie tot en met zeven.
Al deze acties hebben, onder andere, geleid tot BREEAM

Certificering tijdens gebruik, met erkenning van de verwezenlijkingen van Perial AM en het bieden van toegevoegde waarde voor de verhuur van het gebouw.

Ga voor meer informatie over L∞P by Daikin naar: www.daikin.nl/loop-by-daikin

Binnenunits in het plafond verborgen

Binnenunits worden in het plafond verborgen, een discrete oplossing die past bij de nieuw gerenoveerde, moderne interieurs.

BREEAM-certificaat

BREEAM-certificering tijdens gebruik, als beloning voor de inspanningen van Perial AM en het bieden van toegevoegde waarde voor de verhuur van het gebouw.

Daikin Loop-buitenunits

De L∞P by Daikin VRV IV-buitenunits ondersteunen het hergebruiken van koudemiddel.

Gerelateerde artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie