Kristaltoren

PeoplePower, Veenendaal

Van Kempen Airco-Centre

Klaar voor de toekomst

"De opdrachtgever wilde graag een pand dat klaar is voor de toekomst. Een comfortabel kantoor zonder gasaansluiting. Een pand dat optimaal ingedeeld moest worden, waarbij zoveel mogelijk vloeroppervlak nuttig gebruikt wordt voor kantoor gebruik. De installaties moesten hierbij optimaal gemonitord kunnen worden, zodat het energiezuinige karakter van het pand inzichtelijk gemaakt kon worden. Tevens moest de mogelijkheid om een verdieping te kunnen verhuren in de toekomst terugkomen in het ontwerp van de klimaatinstallatie."

Bovenaanzicht Kristaltoren

"Bouwkundig was er geen technische ruimte in het pand opgenomen. Alle installaties moesten op het dak of boven het systeemplafond gemonteerd worden. Door het ontbreken van een gas aansluiting moest het ontwerp "all electric" zijn. Om goed voorbereid te zijn voor de toekomstige BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) regelgeving is het pand voorzien van energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, zelf sluitende zonwering, aanwezigheidsmelders in de kantoren en LED-verlichting. Het klimaatsysteem moest hierop aansluiten."

"Voor de verse lucht voorziening is gekozen voor een compacte Daikin luchtbehandelingskast voor buitenopstelling. Door de compacte afmetingen was er meer ruimte beschikbaar voor de zonnepanelen. De vloerverwarming is middels een hydrobox aangesloten op het VRV IV heat recovery systeem, zodat er geen gasaansluiting nodig was voor de verwarming. Door toepassing van warmteterugwinning door middel van een warmtewiel in de luchtbehandelingskast, en warmteterugwinning in het VRV IV heat recovery systeem, wordt het energiegebruik sterk verminderd.

Een hoog comfort kon aangeboden worden door elke ruimte onafhankelijk van elkaar te laten regelen. Door middel van de Daikin intelligent Touch Manager (iTM) worden alle componenten op elkaar afgestemd. Het energiegebruik voor de tweede verdieping (die nog te huur staat) kan door middel van de iTouch Manager separaat inzichtelijk gemaakt worden, zodat de huurder een eerlijke factuur voor het klimaat krijgt."

"Doordat Daikin het gehele pakket kan leveren is alles goed op elkaar afgestemd"

Een belangrijke prestatie op het vlak van duurzaam bouwen en duurzaam ontwerp

"Doordat Daikin het gehele pakket kan leveren is alles goed op elkaar afgestemd en kan alles middels de Daikin iTouch Manager goed geregeld en gemonitord worden. De compacte afmetingen van de apparatuur en de lage geluidsniveaus maken het mogelijk om de installaties weg te werken in de verlaagde plafonds en op de beperkte ruimte op het platte dak. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor de zonnepanelen."

"Er wordt warmteterugwinning toegepast in de luchtbehandelingskast door middel van een warmtewiel en in het klimaatsysteem door het VRV IV heat recovery systeem. De uitblaas van de LBK wordt via de VRV-buitendelen uitgeblazen zodat ook hier indirect warmte wordt terug gewonnen.

De combinatie van het energiezuinige klimaatsysteem, dat voldoet aan de eisen van de EnergieInvesterings Aftrek (EIA)-regeling, met de zonnepanelen, de automatische zonneschermen en de aanwezigheidssensoren in de kantoren maken dit pand zeer energiezuinig. Door het ontbreken van de gasaansluiting loopt het pand vooruit op de komende energietransitie en de BENG regelgeving, waaraan kantoren vanaf 2020 moeten voldoen."

Van Kempen Airco-Centre - PeoplePower 1.jpg

Een zeer comfortabel kantoorpand met lage energiekosten

Hiensch Engineering - KBK Bouw 1.jpg

Het eindresultaat is een zeer comfortabel kantoorpand met lage energiekosten. Middels de uitgebreide regeling kan het volledige systeem geregeld en gemonitord worden, zowel in het kantoor, als van afstand. In het pand is een totaalconcept van Daikin gemonteerd bestaande uit:

  • Daikin VRV heat recovery systeem
  • Daikin hydrobox t.b.v. vloerverwarming
  • Daikin luchtbehandelingskast, voorzien van een DX condensingunit voor energiezuinig koelen en verwarmen
  • Daikin Split-systeem voor het koelen van de serverruimtes
  • Daikin intelligent Touch Manager

Meer info

Onze andere casestudies

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koudwatermachines combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22 koudemiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmteterugwinning van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende "Roundflow" cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnendelen en ventilatiesystemen die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialisten hebben we gekozen voor ons VRV-systeem voor The Post Hotel Ghent vanwege de combinatie van energiezuinige technologie en het extra comfort.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekend staat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.

Woonzorgcomplex Ganshoek, Lage Zwaluwe

Woon-zorgcentrum Landgoed Beukenstein, Driebergen-Rijsenburg

Twentse Bierbrouwerij De Zegger, Hengelo

Showroom, werkplaats en opslagruimte John Deere

Nieuwbouw Technisch Bureau van Beelen B.V.

De Kroon, Zwolle

Havatec B.V.

Strandhotel Cadzand

Stoomgemaal De Drie Sluizen, Nieuwendijk

Huis van Innovatie, Garderen

Hoogenboezem Hoofdkantoor en DC, Schelluinen

Hoofdkantoor KBK Bouw, Volendam

Doktershoek, Werkendam

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

PeoplePower, Veenendaal

De Steck, Doetinchem

ACTION_store.jpg

ACTION

Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.

JBC-store.jpg

JBC

Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.

R-32 in een koudwatermachine

Geluidsarm, een hoog rendement en een laag GWP; dat waren de eisen die Poonawalla Science Park stelde aan de twee nieuwe koudwatermachines die de vijftien jaar oude modellen moesten vervangen. Op het science park worden onder andere vaccins geproduceerd. Een goed gereguleerde omgeving is daarvoor cruciaal.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Parijs

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Somfy

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale – Palermo

De nieuwe Prezzemolo & Vitale-winkel in het historische hart van Palermo is voorzien van een installatie op basis van Daikin Zeas en VRV systemen.