Skip to main content

Woonhuis met home office

Een compact, monovalent verwarmingssysteem voor uw woning. Ontdek hoe VRV 5 de ideale oplossing is voor deze villa met home office.

Nieuwbouw woning/home office

Warschau, Polen

De eigenaar van een nieuwbouw woning in het Kaminos-bos aan de rand van Warschau was op zoek naar een allround oplossing voor de klimaatregeling van zijn woning met een afzonderlijke home office. Het vinden van een duurzame oplossing met een lage milieu-impact was een cruciale factor in het selectieproces en leidde tot de beslissing om te investeren in een warmtepomp.

 

Installateur Budomat bekeek verschillende opties met de klant, waaronder een multisysteem en een VRV-systeem met R-410A koudemiddel. Uiteindelijk viel de keuze op de voorkeur van de klant: de VRV 5 S-series van Daikin die gebruik maakt van het koudemiddel R-32.

 

“In de VRV 5 S-series van Daikin vond de eigenaar de duurzaamheid en prestaties die hij zocht, en dat bovendien in een totaalpakket. Voor ons als installateurs biedt deze nieuwe generatie VRV-systemen de flexibiliteit om het systeem eenvoudig aan te passen aan de behoeften van een woning én een home office.”

- Pawel Szuchnik, eigenaar, Budomat -

 

Daikin VRV 5 S-serie unit

Duurzaamheid met uitstekende energie-efficiëntie

De volledig nieuwe VRV 5 S-series vertegenwoordigt de volgende generatie in verwarmings- en airconditioningsystemen. Deze installatie is een perfect voorbeeld van de rol die warmtepompen kunnen spelen bij het implementeren van de strategie van de Europese Unie om woningen en gebouwen koolstofarm te maken, omdat deze systemen garant staan voor een comfortabele, CO2-arme, monovalente verwarming en koeling.

Het koudemiddel R-32 met één enkele component levert een maximale energie-efficiëntie, maar heeft een lage milieu-impact met een aardopwarmingspotentieel (Global Warming Potential - GWP) van slechts één derde, in vergelijking met gangbare systemen die gebruik maken van R-410A. De koudemiddelvulling is bij R-32 15% lager, en het is bovendien eenvoudiger te hanteren en te recyclen. Dit garandeert een optimale duurzaamheid, wat precies was wat de huiseigenaar zocht.

De VRV 5 S-series is uitgerust met alle nieuwste technologische ontwikkelingen, en werd speciaal ontwikkeld voor een maximale duurzaamheid tijdens de volledige levenscyclus, met functies als de nieuwe swingcompressor die een hoog real-life seizoensrendement levert, en de compacte drie rijen-warmtewisselaar die garant staat voor nog meer energiebesparingen.

Dankzij de mogelijkheid om het koudemiddel te isoleren en de kleinere koelmiddelvulling is voor de VRV 5 S-series in de meeste gevallen geen jaarlijkse lektest vereist - een specifieke eis van de huiseigenaar bij de keuze van zijn systeem.

 

VRV 5 S-serie met vlakke plafondcassette

Maximale flexibiliteit en comfort

De uiterst compacte afmetingen en de geringe hoogte van de VRV 5 S-series zorgen ervoor dat het systeem nooit opvallend aanwezig is. In dit geval werd de buitenunit tegen de zijmuur van het huis gemonteerd, op een onopvallende plaats. De VRV 5 kan worden gecombineerd met een breed gamma binnenunits, waardoor het de ideale keuze was voor deze woning met dubbele functie. De "Fully Flat" cassettemodellen van Daikin zorgen voor een elegante, minimalistische oplossing in het kantoorgedeelte, terwijl plafondinbouwmodellen de slaapkamers een strakke, gestroomlijnde look geven.

Dankzij de unieke Shîrudo-technologie van Daikin genieten gebruikers van het VRV 5 systeem van alle voordelen van de VRV-technologie, zelfs bij toepassingen in kleine ruimtes. Ruimtes met een oppervlakte van niet meer dan 10 m2 kunnen, dankzij in de fabriek geïntegreerde maatregelen, in het systeem worden opgenomen zonder dat daarvoor aanpassingen ter plaatse of extra apparatuur vereist zijn, en zonder afbreuk te doen aan de conformiteit met de meest recente specifieke norm voor warmtepompen IEC60335-2-40: ed. 6. Andere R-32 VRF-systemen zonder deze technologie kunnen enkel worden gebruikt in ruimtes met een oppervlakte van 28,6 m2 of meer.

De VRV 5 S-series biedt het hele jaar door een optimaal comfort voor huiseigenaren; innovatieve technologieën, zoals de Variabele koelmiddeltemperatuur, zorgen voor een constante temperatuur zonder tocht.

Het innovatieve asymmetrische ventilatorontwerp met extra lage-geluidsstanden waarmee de VRV 5 S-series is uitgerust, staat garant voor een fluisterstille werking bij een geluidsniveau van 39 dB(A) en voor een rustige werkomgeving overdag en ideale slaapomstandigheden 's nachts.

 

Ontworpen met aandacht voor mensen

Met zijn compacte afmetingen en geringe hoogte is de VRV 5 S-series unit het eenvoudigste mini VRV-systeem unit voor transport, installatie en onderhoud. Ergonomisch ontworpen handgrepen en een lichtgewicht behuizing zijn een groot pluspunt bij het optillen en installeren van de unit, en dankzij een helder display met zeven segmenten kan de unit snel en eenvoudig worden geconfigureerd. Het onderhoudsgemak van de unit is ongeëvenaard. Dankzij de brede opening kunnen alle componenten en toegankelijke servicepoorten eenvoudig worden bereikt.

Een intelligente besturing met intuïtieve online en stemgeactiveerde bediening maakt het pakket compleet, waardoor huiseigenaren het systeem kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en comfortniveaus.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie