Skip to main content

Desco showroom

Brussel, België

De 'plug & play' Rooftop van Daikin biedt het hele jaar door een duurzame oplossing voor klimaatbeheersing voor een showroom voor klanten

Toen het nodig bleek om het bestaande airconditioningsysteem in de showroom voor klanten te vervangen, zocht DESCO, leveranciers van sanitaire en verwarmingsproducten, naar een schone, duurzame oplossing voor klimaatbeheersing met behulp van technologie op basis van warmtepompen.

Het Belgische bedrijf DESCO belevert zowel zakelijke als particuliere consumenten vanuit zijn 720 m2 grote showroom in Zaventem, Brussel. Het oude systeem op het dak dat voor de koeling werd gebruikt, was aan vervanging toe. Bij het zoeken naar een nieuwe oplossing wilde de klant een systeem vinden dat ook de gasboiler voor verwarming zou kunnen vervangen. Het doel was om een duurzaam warmtepompsysteem te implementeren om de CO2-voetafdruk van het gebouw te verkleinen en toch kosteneffectief te zijn.

De Bumaco-groep, al jarenlang een superdealer van Daikin, bood Daikin's nieuwe Rooftop-serie aan om te voldoen aan de vereisten van DESCO voor een energie-efficiënte oplossing met een aanzienlijk verminderde impact op het milieu, terwijl het een optimaal comfort garandeert voor de grote showroom.

Dankzij efficiënte EC-plugventilatoren met een hoge externe statische druk tot 800 Pa kon een uitgebreid leidingwerk in de installatie worden opgenomen om één enkel temperatuurinstelpunt voor een grote ruimte te bereiken.

Lineaire luchtuitlaten die over heel de showroom zijn geïnstalleerd, zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht in de uitgebreide ruimte, waarbij de retourlucht wordt verzameld via centrale roosters.

De nieuwe Daikin Rooftop-serie, onderdeel van het Bluevolution-productgamma, levert een maximale duurzaamheid dankzij het gebruik van R-32 koudemiddel, met een lager Global Warming Potential (GWP) van slechts 1/3 van de systemen die op R-410A draaien.

R-32 koudemiddel staat garant voor een hogere energie-efficiëntie en bestaat uit slechts één component, waardoor het gemakkelijk te hanteren en te recyclen is en zo bijdraagt aan een kringloopeconomie.

Als onderdeel van de totaaloplossing leverde Daikin ook kleinere Sky Air DX-warmtepompen om de kantoorruimtes achteraan te koelen en te verwarmen.

bg-image

Dankzij invertergestuurde compressoren en het gebruik van R-32 koudemiddel heeft de unit een uiterst hoog seizoensrendement, waardoor de bedrijfskosten laag blijven.

‘Plug & play’: systeemelementen voor binnen en buiten worden in de fabriek gemonteerd en als één enkel pakket geleverd, waarbij alleen de leidingen ter plaatse moeten worden aangesloten.

Projectvereisten

Airconditioning
Luchtgordijn
Luchtzuivering
Bediening
Verwarmen
Warm water
Koeling
Ventilatie

Installatiejaar

2021

Geïnstalleerde systemen

  • Rooftop unit UATYA90BFC2Y1
  • Geïntegreerde verseluchtinlaat
  • Sky Air DX warmtepompen

Energiebesparing en frisse lucht

De Daikin Rooftop combineert zowel binnen- als buitenunits in één pakket, waarbij enkel de leidingen ter plaatse moet worden aangesloten.

Het systeem levert het hele jaar door een hoog seizoensrendement dankzij invertergestuurde compressoren. In het systeem dat bij Desco is geïnstalleerd, is de toevoer van verse lucht in de unit geïntegreerd, waardoor er minder verschillende systemen nodig zijn en de bijbehorende installatiekosten lager liggen.

Afhankelijk van de toepassing en de klimatologische omstandigheden kan tot 100% verse lucht worden toegevoerd tijdens ‘vrije koeling’-modus.

Een geïntegreerd filteralarm geeft aan wanneer filters verstopt zijn en gereinigd moeten worden, waardoor hoge prestaties worden gegarandeerd en het energieverbruik verder wordt geoptimaliseerd.

Geïntegreerde veelzijdigheid

De nieuwe Rooftop-serie is verkrijgbaar uit voorraad of op maat gemaakt met een uitgebreid gamma standaardfuncties, met een vermogen tot 190 kW en is volledig aanpasbaar met extra filtratie, extra warmtebronnen, bevochtiging en meer.

Het systeem is beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen: de basisuitvoering; FC2 met frisse lucht; FC3 met frisse lucht en afzuiging; en RS4 met verse lucht en een platenwarmterecuperatie-element, dat tot 58% van de afvalwarmte recycleert.

Het systeem is eenvoudig te bedienen via het full-colour touch display dat rechtstreeks toegankelijk is in de showroom.

Samen werken aan een betere toekomst

Deze nieuwe dakoplossing voor de showroom van DESCO is een direct resultaat van Daikin's visie om tegen 2050 CO2-neutraal te worden door klanten oplossingen aan te bieden met een lager Global Warming Potential (GWP) en een hoog rendement, die de ecologische voetafdruk van gebouwen aanzienlijk verkleinen.

Het interieur van de showroom van Desco

In de showroom wordt gezorgd voor een gelijkmatige luchtverdeling via luchtuitlaten met opvang van de retourlucht door centrale roosters.

Buitenunit op het dak

Snel en gemakkelijk te installeren, omdat de buiten-, binnen- en ventilatiecomponenten allemaal in één pakket zijn geïntegreerd.

Daikin-controller op de wand

Een gebruiksvriendelijke touch controller zorgt voor een slimme bediening die bijdraagt tot het bewaken en optimaliseren van het energieverbruik.

Gerelateerde artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie