Skip to main content

Scholen voorzien van efficiënte mechanische ventilatie

Daikin heeft onlangs ventilatieoplossingen geleverd voor een project met twee middelbare scholen in Nederland. De HVAC-systemen zullen voor comfortabele koeling en verwarming zorgen en voor een uitstekende binnenluchtkwaliteit voor de 3.355 studenten en werknemers.

 

Modellen

4x Daikin AHU – Modular R inclusief DX-module

1x Daikin AHU – Professional inclusief HW, DX-convector en bedieningspaneel

 

De situatie

Het project ging over onderwijsvoorzieningen in de gemeenten Putten en Ermelo, waarbij de 4 Modular R-units in de school in Putten en de Professional-unit in de school in Ermelo geïnstalleerd werden. Beide systemen zullen voor een uitstekende luchtkwaliteit zorgen in de klaslokalen en kantoren en voor verwarmings- en koelingscomfort.

Een van de belangrijkste redenen om voor Daikin te kiezen was duurzaamheid. De scholen zijn UN Eco-School-gecertificeerd, dus wilden ze HVAC-systemen die hen zouden helpen bij hun uitdagende duurzaamheidsdoelstellingen door zeer energie-efficiënte luchtbehandelingsunits op zonne-energie te gebruiken. 

Het project moest ook een veilige en gezonde omgeving creëren voor zowel studenten als werknemers, door hen comfort en een goede binnenluchtkwaliteit te bieden. 

 

De oplossing

Daikin voldeed aan de behoeften van de eindgebruiker op het vlak van energierendement dankzij zijn geavanceerde technologie en door een goed binnenklimaat voor mensen te creëren. 

Binnenlucht is meestal meer vervuild dan buitenlucht, omdat het heel wat verschillende deeltjes of zelfs virussen bevat. Een slechte binnenluchtkwaliteit is dus een symptoom van een ongezonde omgeving, die de cognitieve capaciteiten van mensen negatief beïnvloedt of ervoor zorgt dat ze vaker ziek worden. Goede ventilatiesystemen kunnen dat verminderen, door gezondere ruimtes te creëren.

De luchtbehandelingsunits van Daikin zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte en filtering van de binnenlucht, zodat de bewoners de zuiverst mogelijke lucht kunnen inademen terwijl ze werken of studeren.

Lees hier meer over hoe mechanische ventilatie de verspreiding van het coronavirus tot een minimum kan beperken

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie